10 Things to Take Care of While you Update the BIOS

Het updaten van uw BIOS kan enkele belangrijke bugfixes voor uw huidige machine opleveren. Ze kunnen echter gemakkelijk fout gaan als je op een paar punten niet let.

Laten we in dit artikel eens kijken wat het BIOS precies is en welke voorzorgsmaatregelen u moet nemen terwijl u het BIOS bijwerkt.

Wat is BIOS?

BIOS-of Basisinvoer-uitvoersysteem is software program die rechtstreeks op het moederbord van de pc wordt geïnstalleerd. De software program van uw pc wordt daarentegen opgeslagen op opslagapparaten zoals SSD’s, RAM’s en harde schijven, met uitzondering van het BIOS.

BIOS

Dit is het eerste programma dat wordt geladen wanneer u uw laptop aanzet, en het bestuurt verschillende essentiële functies, zoals energiebeheer en het opstarten van de pc. Bovendien besliste het ook met welke apparaten het moederbord contact moest maken tijdens het opstarten. Door het bij te werken, kunnen nieuwe functies aan een pc worden toegevoegd of problemen worden opgelost die met geen enkele besturingssysteemupdate kunnen worden opgelost.

Voordelen die u krijgt als u het BIOS bijwerkt.

BIOS speelt een essentiële rol in de prestaties van uw pc. Door uw BIOS appropriate te configureren, kunt u de systeemprestaties optimaliseren en de beveiliging verbeteren. Hier zijn enkele voordelen die u kunt verwachten als u het BIOS bijwerkt:

Verbetert de systeemprestaties

BIOS kan de prestaties van een pc verbeteren door de systeeminstellingen te optimaliseren. Het kan ook helpen de reactiesnelheid van uw pc te versnellen en de tijd die uw pc nodig heeft om op te starten, te verkorten.

Verbetert de beveiliging

Right geconfigureerde BIOS-instellingen kunnen uw pc helpen beschermen tegen virusinfecties en andere schadelijke software program. Als u de tijd neemt om uw BIOS appropriate in te stellen, kunt u er ook voor zorgen dat uw pc beveiligd is tegen ongeoorloofde toegang.

Verbetert de systeemstabiliteit

Wanneer u de instellingen in het BIOS optimaliseert, kunt u uw pc stabiel houden en voorkomen dat deze vastloopt of crasht. Als gevolg hiervan kunnen de systeemprestaties worden verbeterd en kan het ongemak voor de gebruiker worden geminimaliseerd.

Belang van het bijwerken van uw BIOS

Uw BIOS is ongetwijfeld essentieel om uw pc veilig te houden en optimaal te laten werken. Door uw BIOS bij te werken, kunt u veelvoorkomende problemen zoals gegevensverlies en systeemcrashes voorkomen. Bovendien is het een goed idee om uw BIOS bij te werken als u wilt profiteren van nieuwe beveiligingsfuncties en bugfixes die uw moederbordfabrikant mogelijk heeft uitgebracht. Laten we dus snel meedoen en ontdekken hoe u het BIOS kunt updaten.

Hoe het BIOS bijwerken?

Wanneer u een probleem heeft met uw pc en andere software-updates, zoals een Home windows-update, niets lijken op te lossen, kan het een goed idee zijn om het BIOS op uw pc bij te werken. Het proces is meestal eenvoudig, maar vereist ook uw volledige aandacht. Aan de positieve kant kan het een breed spectrum aan problemen oplossen. U moet echter tijdens het hele updateproces waakzaam blijven, omdat één onjuiste stap uw moederbord kapot kan maken en het niet meer kan opstarten.

Er zijn twee manieren om uw BIOS bij te werken; Voor de replace kunt u een door de fabrikant geleverd hulpprogramma voor Home windows en Linux of een USB-flashstation gebruiken.

#1. Hoe kan ik het BIOS updaten through Home windows?

Volg deze stappen om uw BIOS through Home windows bij te werken:

 1. Log in op Home windows en open een browser naar keuze.
 2. Zoek naar de update-oplossing van uw fabrikant.
 3. Obtain en installeer de software program op uw laptop.
 4. Selecteer de specificaties van uw laptop en controleer of er een replace voor uw systeem is.
 5. Klik op de knop Installeren om de replace te installeren.

Hier zijn de hyperlinks naar de BIOS-updateoplossingen van enkele populaire fabrikanten:

 • Asus
 • MSI
 • Gigabyte
 • Acer
 • Bioster

#2. Hoe kan ik het BIOS updaten met een USB-flashstation?

Volg deze stappen zodra u over de juiste {hardware} en software program beschikt:

 1. Sluit uw USB-station aan.
 2. Open Home windows Verkenner en zoek het BIOS-updatebestand.
 3. Dubbelklik op het updatebestand om het op uw laptop te installeren.
 4. Zoek in Home windows Verkenner het hoofdmenu van uw pc en selecteer ‘Instellingen’.
 5. In het menu “Setup” selecteert u “Systeem”.
 6. Selecteer “BIOS Replace” uit de lijst met opties aan de linkerkant van het venster dat wordt geopend.
 7. Klik op de knop “Replace” om het updateproces te starten.

Wat kan er misgaan als u het BIOS bijwerkt?

Het is gebruikelijk dat fabrikanten nieuwe versies van hun BIOS uitbrengen, die de manier veranderen waarop de pc verschillende taken uitvoert. Het is essentieel om te weten dat het updaten van uw BIOS onvoorziene en soms nadelige gevolgen kan hebben voor de prestaties van uw pc.

Als u uw BIOS bijwerkt, kan uw pc bijvoorbeeld langzamer werken of kunnen er onverwachte fouten optreden wanneer deze voor het eerst wordt opgestart. Het is ook mogelijk dat uw pc niet meer werkt als u tijdens de replace niet het juiste BIOS op uw moederbord hebt geïnstalleerd.

Het is altijd goed om de fabrikant van uw pc te raadplegen of de gebruikershandleiding te raadplegen voordat u uw BIOS bijwerkt. Fabrikanten geven gewoonlijk updatelogboeken vrij voor nieuwe BIOS-versies; u kunt deze raadplegen om te bepalen of u uw BIOS moet bijwerken. Bovendien raden we u aan een back-up te maken van alle kritieke bestanden op uw pc voordat u doorgaat met het updateproces.

Als algemene vuistregel geldt dat u het BIOS alleen moet bijwerken als er iets ernstig mis is met het systeem dat niet lijkt te lukken met harde resets.

Laten we nu eens kijken naar enkele belangrijke zaken waar u op moet letten terwijl u het BIOS bijwerkt.

Maak een back-up van belangrijke bestanden en gegevens

Voordat u uw BIOS bijwerkt, maakt u een back-up van alle kritieke bestanden en Home windows-instellingen op uw laptop. Het maken van een back-up van de gegevens is eenvoudig en duurt slechts enkele minuten. Bovendien biedt een gegevensback-up u een tweede beschermingslaag voor het geval er iets misgaat.

reservekopie van gegevens

Als u van plan bent een back-up van uw gegevens te maken, raden wij u aan een back-up van al uw configuratiebestanden en essentiële bestanden op uw laptop te maken. In de volgende stap moet u uw laptop opstarten in de veilige modus en het BIOS op uw laptop bijwerken. Zodra de BIOS-update is voltooid, moet u uw back-up terugzetten en vervolgens alles opnieuw configureren om er zeker van te zijn dat alles internet zo is als vóór de BIOS-update.

Nieuwste versie van moederbordstuurprogramma’s

U moet de nieuwste moederbordstuurprogramma’s installeren wanneer u van plan bent uw BIOS bij te werken. Als u dit niet doet, kan dit leiden tot een systeemcrash of gegevensverlies.

moederbord

Terwijl u het BIOS bijwerkt, previous u feitelijk de software program aan die op het moederbord van uw laptop is aangesloten. Een bijgewerkt moederbord geeft u de overhand terwijl u het BIOS bijwerkt. Het is mogelijk dat uw bijgewerkte BIOS niet appropriate werkt met uw bestaande {hardware}, waardoor u een systeemcrash kunt ervaren. U kunt ook te maken krijgen met gegevensbeschadiging als gevolg van een onjuiste installatie van het stuurprogramma.

Hoe het ook zij, u moet alles stabiel houden voordat u uw BIOS bijwerkt. U kunt de kans op aanzienlijke problemen tijdens BIOS-updates minimaliseren door de nieuwste versie van de stuurprogramma’s van uw moederbord te installeren.

Up-to-date antivirussoftware

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht dat het BIOS immuun is voor virussen, kan het hebben van een vooraf geïnstalleerd antivirusprogramma u beschermen tegen BIOS-kapingen. Elke moederbordfabrikant biedt software program waarmee u uw BIOS kunt bijwerken zonder de hackerij van het gebruik van een USB-flashstation.

antivirusprogramma

Dit opent echter ook de mogelijkheid van een BIOS-kaping. We raden u aan een effectieve antivirusoplossing te installeren die u kan beschermen tegen malware die zichzelf maskeert en het BIOS van uw laptop beschadigt.

Controleer nogmaals of de juiste BIOS-software is

Het aansluiten van de verkeerde of beschadigde flashdrive tijdens de replace komt vaker voor dan u denkt. In sommige gevallen kan deze fout onomkeerbare schade aan uw systeem veroorzaken.

dubbelcheck-USB-drive

Er zijn verschillende methoden om te controleren of u het juiste USB-station op uw laptop hebt aangesloten. Om te beginnen is het up-to-date houden van de firmware een manier om ervoor te zorgen dat de schijf goed functioneert. Home windows Apparaatbeheer kan ook controleren of de schijf appropriate is geconfigureerd.

Mogelijk moet u ook contact opnemen met de computerfabrikant als u nog steeds problemen ondervindt bij het aansluiten van de schijf.

Vermijd het gebruik van uw laptop terwijl u het BIOS bijwerkt.

We weten dat het moeilijk is om de verleiding te weerstaan ​​om met uw pc te spelen terwijl deze een replace ondergaat. Een BIOS-update is echter heel anders dan een reguliere replace. Het moederbord van uw pc ondergaat de replace en maakt en verbreekt voortdurend verbindingen met alle pc-componenten. Zelfs de eenvoudigste handelingen, zoals het indrukken van een toets, kunnen ongewenste fouten in de replace veroorzaken.

vermijd het gebruik van een pc

U kunt ook problemen tegenkomen met de software program of stations van uw pc. Dit gebeurt omdat uw pc na de replace opnieuw opstart om de nieuwe instellingen van kracht te laten worden; Als er tijdens het opnieuw opstarten iets misgaat, kunt u al uw gegevens kwijtraken.

Zelfs de lopende achtergrondtaken kunnen u tijdens de replace in de problemen brengen. Stel u voor dat u uw BIOS bijwerkt terwijl op uw pc een toepassing draait die een grote hoeveelheid geheugen vereist (zoals tekstverwerking). In dergelijke gevallen kan het zijn dat de laptop moeite heeft om het BIOS effectief bij te werken en zelfs een fout kan tegenkomen. Het kan ook zijn dat u uw {hardware} beschadigt als u uw laptop tijdens de replace gebruikt.

Breng geen wijzigingen aan in de {hardware}

Web als bij software program kan het knoeien met de {hardware} van uw pc ook resulteren in een mislukte replace. Als u tijdens een replace de {hardware} van uw laptop wijzigt, kunnen uw bestanden of stuurprogramma’s beschadigd raken. In het ergste geval begin uw moederbord mogelijk niet eens de opstartvolgorde.

hardware-veranderingen

Zelfs als uw laptop opstart na een mislukte replace, is de kans groot dat u tijdens het gebruik van de laptop final krijgt van bugs. Als algemene vuistregel geldt dat u moet wachten tot de replace is voltooid voordat u wijzigingen aanbrengt in de {hardware} of software program van de pc.

Controleer de hardwarecompatibiliteit met de BIOS-versie

Dit punt geldt vooral als u de USB-flashdrive-methode gebruikt om het BIOS bij te werken. Controleer altijd de compatibiliteit van uw {hardware} met de BIOS-versie.

Het is mogelijk dat uw pc hierdoor permanente schade oploopt, zoals gegevensverlies, crashes of zelfs herhaaldelijk defect raken. Raadpleeg indien mogelijk on-line communities en controleer of die BIOS-versie goed werkt met andere gebruikers en ga dan pas verder met de installatie ervan.

Gebruik de juiste gereedschappen en {hardware}

Wanneer u uw BIOS bijwerkt, zorg er dan voor dat u de juiste instruments en {hardware} gebruikt om de risico’s te minimaliseren. Een beschadigd USB-flashstation, een defecte USB-poort of een onbetrouwbare voedingsbron kunnen uw pc gemakkelijk blokkeren en ervoor zorgen dat deze niet meer opstart.

De beste manier om ervoor te zorgen dat alles goed werkt, is door handmatig alle hardware- en pc-poorten te controleren voordat u overgaat tot de daadwerkelijke replace. Het kiezen van de juiste manier om de USB-flashdrive te formatteren is ook essentieel voor het updateproces.

Zorg ervoor dat u voldoende ruimte op de harde schijf hebt voordat u het BIOS bijwerkt

Het kan nuttig zijn om uw BIOS bij te werken om de prestaties van uw pc te verbeteren. Zorg vóór de replace voor voldoende ruimte op uw harde schijf. U hebt minimaal 4 GB vrije ruimte nodig om updates te kunnen installeren.

schijfruimte

Als er onvoldoende ruimte is, kan het BIOS mogelijk niet worden geïnstalleerd, of uw pc installeert het mogelijk in fasen. In sommige gevallen kan dit er zelfs voor zorgen dat uw pc niet goed opstart of essentiële beveiligingsupdates mist.

Zorg voor een goede opstartvolgorde op de pc

U moet een effectieve opstartvolgorde hebben vóór het updateproces. Hoewel het misschien klein lijkt, kan een goede opstartvolgorde een wereld van verschil maken als uw pc traag werkt of andere problemen vertoont. Het kan zijn dat uw pc problemen ondervindt bij het uitvoeren van specifieke programma’s of bestanden, zoals het niet kunnen openen van bepaalde bestanden als deze geen goede opstartvolgorde heeft.

Als onderdeel van deze process moet u uw pc uitschakelen, het netsnoer verwijderen, de aan/uit-knop minimaal 30 seconden ingedrukt houden zodat de pc helemaal opnieuw kan opstarten, en vervolgens het netsnoer weer aansluiten.

Conclusie

BIOS-updates kunnen additional functionaliteit aan uw moederbord toevoegen en deze slimmer maken. Zorg er echter voor dat u deze zo veilig en verantwoord mogelijk bijwerkt. Er bestaat een risico op schade aan uw pc als u uw BIOS niet appropriate bijwerkt. Daarom moet u rekening houden met alle voorzorgsmaatregelen die in het artikel worden genoemd. Zolang u bovenstaande stappen volgt, kunt u er zeker van zijn dat uw updateproces soepel en zonder problemen zal verlopen.

U kunt ook lezen over het wijzigen van de BIOS-modus van Legacy naar UEFI.

Leave a Comment

porno izle altyazılı porno porno