25 NirSoft Utilities To Get The Most Out Of Windows

Voor het geval je NirSoft nog niet kent: het is een web site met honderden free of charge hulpprogramma’s voor Home windows, gemaakt door een solo-ontwikkelaar Nir Sofer. Deze hulpprogramma’s zijn vooral bedoeld voor toegang tot verborgen informatie in Home windows of voor aanpassingen om Home windows-functies nog beter te maken.

Elk hulpprogramma is uiterst eenvoudig te gebruiken en klein van formaat, maar biedt toch diepgaande informatie die ongelooflijk nuttig is. Ik ben persoonlijk een grote fan van NirSoft-hulpprogramma’s en heb er meer dan een dozijn op mijn USB-station staan, zodat ik er overal toegang toe heb. Of ik nu een netwerkprobleem moet oplossen of een nieuwe Home windows-pc moet instellen voor een optimale ervaring, de hulpprogramma’s van NirSoft hebben mij altijd geholpen.

Als je zin hebt om NirSoft-hulpprogramma’s uit te proberen, dan som ik enkele van de beste NirSoft-hulpprogramma’s op die ik het nuttigst vind. Of u nu een gewone gebruiker bent die op zoek is naar een betere Home windows-ervaring of een systeembeheerder bent die meerdere computer’s beheert, deze instruments zullen u zeker helpen.

WirelessKeyView

Hoewel er veel manieren zijn om uw Wi-Fi-wachtwoord in Home windows te achterhalen, is het gebruik van een instrument van derden de gemakkelijkste. WirelessKeyView vindt automatisch alle Wi-Fi-wachtwoorden die op uw computer zijn opgeslagen en geeft deze samen met de netwerk-SSID weer. U kunt ook Wi-Fi-wachtwoorden kopiëren, importeren of exporteren.

draadloze sleutelweergave

WirelessKeyView downloaden

SpecialeMappenBekijk

Deze instrument toont enkele van de obscure mappen in Home windows die meestal erg handig zijn in verschillende situaties. U kunt gewoon dubbelklikken op een map in de lijst om deze in Home windows te openen. Enkele van de mappen zijn onder meer Applicatiegegevens, Home windows-geschiedenis, Systeembeheer, Opstarten, Startmenu, Tijdelijke map, Recente items-map en nog veel meer.

speciale mappenweergave

Obtain speciale mappenweergave

WebBrowserPassView

Als u een wachtwoord bent vergeten dat al in uw browser is opgeslagen, kunt u dit hulpprogramma gebruiken om alle gebruikersnamen en wachtwoorden te bekijken die in uw browser zijn opgeslagen. Interessant is dat deze instrument niet om het Home windows-accountwachtwoord vraagt, in tegenstelling tot de ingebouwde wachtwoordweergave-instelling van de browser.

WebBrowserPassView downloaden

Als u dit nog niet hebt gedaan, kunt u overwegen om Wachtwoordbeheer te gebruiken voor een betere wachtwoordbeveiliging.

WifiInfoBekijk

Een krachtig hulpmiddel dat alle Wi-Fi-netwerken binnen het bereik van uw computer scant en uitgebreide informatie hierover biedt, waaronder signaalsterkte, routermodel, kanaal, frequentie, routerbedrijf, beveiligingstype, maximale downloadsnelheid en nog veel meer. Persoonlijk gebruik ik het om verbinding te maken met het beste netwerk in de buurt als ik meer dan één optie beschikbaar heb.

WifiInfoBekijk

WifiInfoView downloaden

NetwerkVerkeersweergave

Als u al het netwerkverkeer wilt weten dat by way of uw netwerkadapter gaat, dan zal deze instrument helpen. Het volgt alle pakketten die door uw netwerk gaan, en zowel hun bron als hun bestemming. Het registreert ook een overvloed aan andere informatie, zoals het aantal pakketten, de gegevensgrootte, de maximale gegevenssnelheid, de tijd, het land en nog veel meer.

NetwerkVerkeersweergave

Obtain NetworkTrafficView

Draadloze netwerkwatcher

Een eenvoudig hulpmiddel om veel informatie te krijgen over de apparaten die op uw netwerk zijn aangesloten. Dit omvat het MAC-adres van het apparaat, de naam van de adapter, de naam van het apparaat (indien beschikbaar) en de verbindingstijd. Deze informatie is superhandig als je niet wilt dat onbekende apparaten toegang krijgen tot je netwerk.

Obtain draadloze netwerkwatcher

GeluidVolumeView

Dit hulpprogramma wordt meestal gebruikt om informatie te verkrijgen over alle aangesloten geluidsapparaten op uw computer en deze eenvoudig te dempen/op te heffen. Ik vind deze instrument echter leuk vanwege de mogelijkheid om geluidsprofielen te maken met aangepaste geluidsniveaus of gedempte apparaten. U kunt deze gepersonaliseerde geluidsprofielen gebruiken, afhankelijk van uw behoefte; zoals laag geluid ‘s avonds laat.

GeluidVolumeView

SoundVolumeView downloaden

VideoCacheView

Heb je ooit een video willen downloaden die je zojuist op web hebt bekeken? U kunt deze instrument gebruiken om video’s die u in uw browser hebt bekeken, uit de browsercache te extraheren. Deze instrument laadt alle video’s die in uw browsercache zijn opgeslagen en u kunt ze op elk gewenst second bekijken of downloaden.

VideoCacheView

VideoCacheView downloaden

FBCacheView

Een erg leuke instrument voor Fb-gebruikers die later misschien graag afbeeldingen willen downloaden die ze op Fb zien. FBCacheView zoekt uitsluitend naar Fb-afbeeldingen in uw browsercache en vermeldt deze afzonderlijk zodat u ze kunt bekijken en downloaden. Dit omvat alle afbeeldingen die u op Fb-pagina’s ziet, inclusief profielfoto’s.

FBCacheView downloaden

Quantity

Met dit hulpmiddel kunt u het quantity van uw computer regelen met het scrollwiel van uw muis. Hiermee kunt u aangepaste regels instellen, zodat u de muis kunt gebruiken voor zowel scrollen als het aanpassen van het quantity.

U kunt het bijvoorbeeld zo instellen dat het quantity wordt aangepast wanneer een specifieke toets wordt ingedrukt of wanneer de muiscursor over een specifieke app beweegt; zoals uw media-app.

Volumemuis downloaden

DomeinHostingBekijk

Met DomainHostingView kunt u veel informatie over een webdomein krijgen.

De instrument voert veel DNS- en WHOIS-query’s uit om alle mogelijke informatie over een bepaald domein te extraheren (indien niet verborgen). Een deel van de informatie omvat de naam van het hostingbedrijf, de naam van de registrar, de aanmaak-/vervaldatum, de naam van de registrant, het adres en telefoonnummer van de registrant, webserverinformatie, mailserverinformatie en nog veel meer.

DomeinHostingBekijk

DomainHostingView downloaden

Als alternatief kunt u ook de On-line Whois-hostingtool proberen.

IPNetInfo

Als u een IP-adres wilt bijhouden, kan deze instrument u alle informatie bieden die u nodig heeft. Voer gewoon het IP-adres in de interface in en het toont de landnaam, netwerknaam, contactnaam, e-mailadres, misbruik-e-mailadres, telefoonnummer, fysiek adres en meer.

Deze informatie is bedoeld voor de eigenaar van het IP-adresbereik, niet voor de enkele gebruiker wiens IP-adres u heeft. Hoewel u dit verder kunt opsporen door indien nodig contact op te nemen met de eigenaar.

IPNetInfo downloaden

GUIPropView

Als u heel veel vensters tegelijkertijd moet openen, kunt u GUIPropView gebruiken om het gemakkelijk te maken om ze bij te houden. De instrument toont alle onderliggende vensters wanneer u op een bovenliggend venster klikt en laat u ze zelfs beheren, zoals minimaliseren, sluiten of maximaliseren zonder het eigenlijke venster te openen.

GUIPropView downloaden

Klembord

Een eenvoudig hulpmiddel om het oorspronkelijke klembord van Home windows te vervangen door een geavanceerder exemplaar. Clipboardic slaat alle inhoud die u kopieert op het klembord op en slaat deze afzonderlijk op, zodat u er later toegang toe hebt, in tegenstelling tot het standaardklembord dat alleen de laatst gekopieerde inhoud opslaat.

Bovendien kunt u de klembordgegevens ook delen met andere computer systems in het netwerk.

Klembord

Klembord downloaden

ZoekMijnBestanden

Het is een geavanceerder alternatief voor de standaard Home windows Zoeken naar bestanden en mappen functies. Hiermee kunt u naar bestanden en mappen zoeken met behulp van verschillende parameters, zoals aanmaakdatum, bestandsgrootte, kenmerken, jokertekens en meer. U kunt meerdere parameters combineren om het bestand/de map verder te lokaliseren.

Obtain ZoekMijnBestanden

SchijfSmartView

Een klein hulpprogramma om SMART-informatie van uw schijfstation te extraheren en er meer over te leren. Dit omvat informatie zoals de naam van de schijffabrikant, het aantal ingeschakelde uren, de temperatuur, het aantal leesfouten, cilinders/koppen, het aantal powercycles en nog veel meer.

SchijfSmartView

DiskSmartView downloaden

Mappenrapport

Deze instrument maakt een volledig rapport van een map en alles daarin. Dit omvat submappen in de mappen, samen met de bestanden die daarin zijn opgeslagen. U kunt de grootte van elk bestand zien en ook de grootte die ze op de schijf innemen.

Het zal zelfs afzonderlijk verborgen, gecomprimeerde of systeemmappen weergeven als ze zich in de bovenliggende map bevinden.

Mappenrapport downloaden

ControleMijnMonitor

Als u de knoppen van uw monitor niet wilt gebruiken om de instellingen te beheren of als ze defect zijn, kunt u deze instrument gebruiken om de instellingen vanuit de interface te beheren. U kunt de helderheid, het distinction, de scherpte, de kleur en de positie controleren en automatische configuratie inschakelen.

U kunt ook aangepaste monitorprofielen maken om ze later naar behoefte te laden.

ControleMijnMonitor

Obtain ControlMyMonitor

BlueScreenView

Als uw computer is gecrasht met een blue display screen of loss of life (BSoD) en u wilt weten wat de oorzaak hiervan is, probeer BlueScreenView dan eens. De instrument toont belangrijke informatie zoals het tijdstip van de crash, de bugcontrolecode en de naam van het bestand of de app die de crash mogelijk heeft veroorzaakt.

U kunt deze informatie gebruiken om het probleem te lokaliseren en on-line hulp te krijgen door deze informatie naar een bestand te exporteren en te delen.

BlueScreenView downloaden

RegistryChangesView

Een zeer handig hulpmiddel als u ervoor wilt zorgen dat geen enkel programma na installatie wijzigingen in uw register aanbrengt. U kunt een momentopname van uw Home windows-register maken om later te vergelijken of er wijzigingen in het register zijn aangebracht nadat u een programma hebt geïnstalleerd.

De vergelijkingsfunctie wordt bij deze instrument geleverd en de wijzigingen worden afzonderlijk weergegeven.

Obtain RegistryChangesView

BatterijInfoView

Laptop computer- of netbookgebruikers kunnen BatteryInfoView gebruiken om heel veel informatie over de batterij te krijgen. Naast informatie over de fabrikant, zoals naam, productiedatum en serienummer, enz., wordt de huidige batterijcapaciteit, maximale capaciteit, laad-/ontlaadsnelheid en huidige energiestatus weergegeven.

Al deze informatie kan zeer nuttig zijn om de gezondheid van de batterij van uw laptop computer te begrijpen.

BatterijInfoView downloaden

BulkFileChanger

Met BulkFileChanger kunt u tegelijkertijd wijzigingen in meerdere bestanden aanbrengen. Het enige dat u hoeft te doen, is de mappen selecteren die de bestanden bevatten, waarna de bestanden in de interface van de instrument worden weergegeven. U kunt vervolgens de aanmaak- of wijzigingsdatum ervan in bulk wijzigen of ze openen met een willekeurig uitvoerbaar bestand.

Obtain BulkFileChanger

ProduKey

Produkey toont alle productsleutels die op uw computer zijn opgeslagen voor Home windows, Microsoft Workplace, Change-server of SQL Server. Als u de productsleutel voor een van deze programma’s bent kwijtgeraakt, zou ProduKey deze moeten kunnen terugvinden. Je kunt het zelfs by way of de opdrachtregel uitvoeren, zodat het ook productsleutels van dode computer’s kan extraheren.

ProduKey

Obtain ProduKey

WebCamAfbeeldingOpslaan

Als u zich zorgen maakt over het feit dat iemand uw computer gebruikt, kunt u met deze instrument uw webcam configureren om na elke paar seconden een foto te maken. De instrument maakt met een ingesteld interval een foto en slaat deze op een vaste locatie op uw schijf op.

De instrument kan worden geconfigureerd om vanuit het systeemvak te werken terwijl deze verborgen is in de knop. Je kunt hem ook gebruiken als beveiligingscamera, zodat je elke paar seconden een foto van je kamer kunt maken.

WebCamImageSave downloaden

Laatste activiteitweergave

Deze instrument toont de volledige geschiedenis van alle activiteiten op uw Home windows-computer, inclusief geopende apps en bestanden, geïnstalleerde software program, start- en afsluittijden, crashes en nog veel meer. Alle activiteiten zijn voorzien van een tijdstempel, zodat u precies weet wanneer elke actie heeft plaatsgevonden.

U hoeft LastActivityView niet vooraf te installeren om al deze informatie huge te leggen.

Laatste activiteitweergave

Obtain LastActivityView

Gedachten beëindigen

Dit waren dus NirSoft-hulpprogramma’s die ik het nuttigst vind voor dagelijks gebruik. Als je ze leuk vindt, bekijk dan gerust andere instruments van NirSoft; Misschien vind je een cool hulpmiddel dat ik misschien heb overgeslagen. Ik moet vermelden dat alle NirSoft-tools als zip-bestand worden geleverd, zodat je ze ook vanaf een USB-station kunt gebruiken; geen installatie nodig.

Als uw Home windows-computer vervolgens langzaam werkt, kan deze optimalisatiesoftware u helpen.

Rate this post
porno izle altyazılı porno porno