6 Reasons to Clean Your Email List [+ 4 Validation Tools]

Een van de belangrijkste redenen waarom uw e-mails in de spambox terechtkomen, is uw onopgeschoonde e-maillijst.

Wist u dat bijna 85% van alle on-line verzonden e-mails uiteindelijk spam zijn? Dat is krankzinnig, toch?

Als u een van hen bent, wilt u misschien actie ondernemen.

In dit artikel vertellen we je de redenen waarom je zo snel mogelijk wilt beginnen met het opschonen van je e-maillijst, hoe je je e-maillijst kunt beheren en vier instruments waarmee je e-mails in 2022 kunt valideren.

Redenen waarom het opschonen van uw e-maillijst een should is

Het is meestal te laat als u zich realiseert dat uw e-maillijst niet schoon is: al uw e-mails komen al in de spammap terecht.

Dat betekent dat u al middelen heeft verspild en aanzienlijke schade aan uw merk heeft toegebracht. Daarom is het proactief opschonen van e-maillijsten essentieel voor elke succesvolle e-mailmarketingcampagne.

Volgens Prospectify was 4,5% van elke 1.000 contacten na 28 dagen niet meer geldig.

Daarom wordt het schoonmaken van uw e-maillijst in de lente des te belangrijker. Er zijn nog een paar redenen waarom het opschonen van uw e-maillijst een should is:

#1. Betere open- en klikpercentages 📧

De open- en klikfrequentie wordt gemeten aan de hand van het proportion ontvangers dat uw e-mail heeft geopend en op de hyperlinks in de e-mail heeft geklikt.

Volgens Sensible Insights is het totale gemiddelde openpercentage dat wel 16,97%met een 10,29% CTR.

Hoe verbeter je dat? U kunt dit doen door een schone e-maillijst te hebben.

Wanneer u uw e-maillijst opschoont, verzendt u e-mails naar mensen die geïnteresseerd zijn in uw e-mail. Dit betekent dat u een grotere kans heeft op hogere open- en klikpercentages.

#2. Nauwkeurige e-mailcampagnestatistieken 📊

Het onderhouden van onnauwkeurige marketingdatabases of het rommelig houden van uw e-maillijst zal altijd resulteren in onbetrouwbare inzichten.

Wanneer u een irrelevante e-mail naar iemand stuurt, zal deze persoon de e-mail niet eens openen, laat staan ​​erop reageren.

Het wegwerken van dergelijke ontvangers is vaak een goed idee om nauwkeurige e-mailcampagnestatistieken te krijgen.

#3. Weinig tot geen spamklachten 😒

Wanneer u uw e-maillijst opschoont, vergroot u de kans dat u weinig tot geen spamklachten krijgt.

Hoe?

De meeste abonnees markeren e-mails als spam omdat ze zich niet kunnen herinneren dat ze ervoor hebben gekozen.

Het spampercentage is zo belangrijk omdat mailboxproviders zoals Gmail, Yahoo en anderen spamklachten bijhouden.

Als er meerdere klachten tegen uw domein zijn, zullen ze uw e-mails naar de spammap sturen in plaats van ze in de inbox van de potentiële klant te laten vallen.

En dat doen ze met iedereen die u e-mailt, niet alleen met de personen die u hebben gerapporteerd. Nogmaals, dit heeft een drastische invloed op uw kansen op het genereren van conversies, leads en verkopen through uw e-mailcampagnes.

#4. Lagere kosten voor e-mailmarketing 💰

Wij hebben een vraag! Als iemand je vertelt dat je simpelweg 20% ​​op de jaarrekening kunt besparen door over te stappen naar een andere e-mailprovider die hetzelfde werk doet als je huidige supplier, zou je dan overstappen?

Als uw antwoord ja is, waarom verspilt u dan voortdurend geld door e-mails naar een ongezonde e-maillijst te sturen?

Volgens Hubspot verslechteren e-mailmarketingdatabases inherent met ongeveer 22,5% per jaar. Dat komt omdat mensen van werkplek veranderen, een nieuwe e-mail krijgen of van het web afblijven voor een digitale detox.

Daarom is het zeer raadzaam dat u niet betaalt voor dode abonnees.

Laat ze op de internetbegraafplaats blijven terwijl u uw additional scherpe rekeningen telt die u bespaart als u uw e-maillijst opschoont.

#5. Geen bouncepercentage 📤

Een hoog bouncepercentage geeft aan dat e-mails worden afgeleverd op ongeldige e-mailadressen, waardoor het bezorgingspercentage in uw inbox afneemt.

Hoe minder harde bounces, hoe gemakkelijker het is om potentiële klanten te bereiken.

Ter informatie: te veel bouncepercentages kunnen ook uw merkreputatie beïnvloeden, op dezelfde manier als het spampercentage. Het uitvoeren van een hygiënecontrole op uw e-maillijst is dus een should.

#6. Houdt merkprestige in een positief daglicht 👍

Het web is web als je middelbare college: zodra je reputatie ten onder gaat, phrase je voor altijd gemarkeerd als de slechte jongen.

Onbestelbare e-mails en spamtraps kunnen snel grote schade aanrichten aan uw reputatie.

Het zijn niet alleen uw marketinginspanningen die zullen lijden onder een slechte domeinreputatie. Uw verkoop- en klantenserviceteams kunnen ook zien dat hun communicatie in de map met ongewenste e-mail terechtkomt.

Schoon uw e-mailgegevens regelmatig op om eventuele slechte adressen te verwijderen en te voorkomen dat u onnodige schade aan uw reputatie toebrengt.

Om uw e-maillijst schoon te houden, is het verwijderen van dode contacten niet voldoende. Het onderhouden van een goed gesegmenteerde e-maillijst is ook essentieel. Laten we kijken hoe we het moeten doen.

Hoe u uw e-maillijst op de juiste manier kunt beheren

Het organiseren van een e-maillijst om deze gezond te houden is van cruciaal belang, en dit kan gedaan worden door contacten te identificeren die niet langer gezond zijn.

Ongezonde contacten zijn contacten die:

 • Vaak zachte stuiters
 • Heeft arduous gestuiterd
 • Opent zelden of nooit uw e-mails
 • Heeft u zich niet aangemeld (misschien heeft u de e-maillijst gekregen of gekocht)

Volg deze vijf stappen om een ​​schone e-maillijst te behouden:

#1. De eerste indruk is de laatste indruk – dus maak deze positief

In een welkomst-e-mail beslist uw abonnee of hij of zij u in de toekomst wil volgen of niet. Om dit goed te maken, moet u een positieve indruk op hem of haar achterlaten.

Hier ziet u hoe een voedingsbedrijf – Food52 uitstekend werk levert door een welkomstmail naar hun nieuwe abonnees te sturen:

welkomstmail voorbeeld

De manier waarop u lezers het gevoel geeft wanneer u ze een e-mail stuurt, zegt iets over hun mate van betrokkenheid bij uw merk. Een positieve ervaring kan ze dus ontvankelijker maken voor uw campagnes.

Er gaat niets boven de manier waarop je ze het gevoel geeft dat je alleen met hen praat en niet met meer dan 1000 mensen.

#2. Schrob uw e-maillijst weg

We weten dat je geen “slechte” abonnees op je e-maillijst wilt hebben! Niemand doet! U kunt een opschoningsactiviteit uitvoeren op uw e-maillijst om deze schoon te maken.

Laten we u laten zien hoe het werkt:

 • Verwijder ongeldige e-mails om het bouncepercentage te verlagen en te voorkomen dat serviceproviders uw IP-adres op de zwarte lijst zetten
 • Meld u af bij inactieve abonnees om uw reputatie te behouden
 • Weg met e-mailcontacten die harde bouncepercentages opleveren, omdat dit uw merkreputatie en het afleverpercentage van uw e-mails schaadt

Opmerking: Een voorjaarsschoonmaak van uw e-mailcontactlijst zal op de langere termijn ook uw verkopen verbeteren.

#3. Vraag altijd toestemming om e-mails naar uw abonnees te sturen

Toestemming vragen voordat u een e-mail verzendt, is een gezonde manier om een ​​schone e-maillijst bij te houden. Zorg ervoor dat u de toestemming van de ontvanger verkrijgt om hen relevante berichten te sturen.

U kunt expliciete toestemming vragen aan uw abonnees door hen twee opt-in-opties te geven: single opt-in en double opt-in.

In wezen betekent een enkele aanmelding dat de gebruiker zich slechts één keer hoeft te abonneren en dat hij of zij uw e-mails zal ontvangen. Maar dubbele aanmelding betekent dat een gebruiker zich moet abonneren op uw e-mails en vervolgens zijn e-mail moet verifiëren through een andere hyperlink.

Professional-tip: Wanneer u om toestemming vraagt, geef ze dan een dubbele opt-in-optie, aangezien dit in sommige landen een wettelijke vereiste is.

#4. Laat uw publiek beslissen over hun abonnement

Volgens gegevens verzameld door HubSpot schrijft 69% van de e-mailgebruikers in de VS zich af van e-maillijsten omdat de afzender hen spamt met onnodige e-mails.

Je wilt niet tot die 69% bevolking behoren!

Creëer een strategie om een ​​burn-out bij abonnees te voorkomen door te controleren of de ontvanger in uw lijst een nieuw e-mailadres heeft of liever geen e-mail over een bepaald onderwerp ontvangt.

U kunt ook kiezen voor e-mailmarketingsoftware om dit werk voor u te doen.

Automatiseringssoftware voor e-mailmarketing, zoals Mailchimp en ActiveCampaign, biedt een abonnementsvoorkeurencentrumfunctie, waarmee u eenvoudig uw optimale verzendfrequentie kunt bepalen.

#5. Betrek uw dode/inactieve abonnees opnieuw

Breng de dode abonnees tot leven door hun interesses opnieuw aan te wakkeren.

Onderneem actie als uw abonnee niet op de hyperlink in uw e-mail klikt of eenvoudigweg ongeïnteresseerd lijkt, zelfs nadat u heeft geprobeerd contact met hem op te nemen.

Het is tijd om het vuur aan te wakkeren door hernieuwde strategieën te ontwerpen die hen ertoe aanzetten om naar jou terug te kijken.

U kunt dit doen door een duidelijke en boeiende onderwerpregel te schrijven die uw abonnees ertoe aanzet op uw e-mails te klikken.

U kunt uw e-mails ook personaliseren door uw doelgroep dienovereenkomstig te segmenteren.

Professional-tip: Bied abonnees free of charge geschenken aan of voer een weggeefcampagne uit. Wie houdt er niet van free of charge spullen!

Hulpmiddelen om e-mails in uw lijst te valideren

#1. DeBounce

DeBounce is een device voor e-mailvalidatie en -verificatie, checker en bulkverificatie.

ontwijken

Het helpt u bij het verwijderen van harde bounce-, spamtrap-, wegwerp- en deactiveer-e-mails uit uw lijst.

Functies

 • Minimaliseert het bouncepercentage: Verwijder ongeldige en arduous bounce e-mailadressen uit uw database met behulp van een SMTP-controle
 • Syntaxis Eliminator: verwijder automatisch meerdere e-mailadressen met een ongeldige syntaxis met één klik
 • Spamtrap verwijderen: De AI-gestuurde spamtrap-indicator verwijdert automatisch alle spamrecords uit uw e-maillijst
 • E-mailontdubbeling: Verwijder met één klik alle dubbele e-mails uit uw e-maillijst

DeBounce helpt u uw verzendreputatie te vergroten en wordt door meer dan 30 merken wereldwijd vertrouwd vanwege de nauwkeurigheid van de e-mailvalidatie.

#2. Opruiming

Clearout is een e-mailzoeker en verificatietool waarmee u de omzet in een mum van tijd kunt verhogen.

opruiming

De device wordt vertrouwd door meer dan 30.000 bedrijven van elke omvang wereldwijd.

Functies

 • Nauwkeurige resultaten: Duidelijke resultaten die ervoor zorgen dat de reputatie van uw afzender positief blijft
 • Betaalbare prijzen: Het prijsbeleid is betaalbaar en transparant zodat gebruikers kunnen zien waar ze elke cent aan uitgeven
 • Tijd besparen: De versnelde doorlooptijd bespaart u ruimschoots tijd doordat u acties, van spellingcontrole tot serververificatie, sneller dan ooit kunt uitvoeren
 • Leverbaarheid: Gegarandeerde e-mailbezorging met de greatest practices van e-mailverificatie en nauwkeurige bezorgingstarieven

Of het nu gaat om spamtrap-detectie of domein- en MX-verificatie, als het gaat om e-mailverificatietools – Clearout is een van de beste opties.

#3. Postcontrole

Mailcheck helpt u uw open- en klikfrequentie te verhogen met een gegarandeerd bezorgingspercentage van meer dan 98%.

postcontrole

Functies

 • Geautomatiseerde aanbevelingen: Krijg realtime inzichten en geautomatiseerde suggesties om bruikbare strategische beslissingen te nemen
 • Realtime e-mailverificatie: Verzamel en verifieer tegelijkertijd e-mailadressen met de e-mailverificatie-API
 • Gedetailleerde rapporten: Ontvang particulars over de standing van uw e-maillijst en activiteiten in uw e-mails
 • Leverbaarheid: Take a look at eenvoudig de afleverbaarheid met e-mailaanbiedingen voordat u deze verzendt, om de kans te voorspellen dat uw e-mail in de inbox van de potentiële klant terechtkomt

Als het gaat om een ​​eenvoudige device voor het verifiëren van e-maillijsten, kun je voor Mailcheck kiezen met je ogen dicht (of open, jouw keuze 😉).

#4. Nul stuiteren

De naam zegt het al: ZeroBounce helpt u letterlijk een bouncepercentage van 0% te behalen wanneer u een e-mail verzendt vanuit uw schone e-maillijst.

nulbounce

Het belooft hoge open charges en ROI met zijn onverslaanbare 98% nauwkeurige e-mailvalidatie en krachtige deliverability-tools.

Functies

 • Controle op de zwarte lijst: Bescherm de reputatie van uw domein en mailserver met realtime monitoring van de zwarte lijst
 • E-mailvalidatie: Voer een validatiecontrole uit op uw e-maillijst met de uiterst nauwkeurige e-mailvalidatie-API om het bouncepercentage te verlagen en de leverbaarheid te garanderen
 • Take a look at vóór verzending: Valideer en scoor uw e-maillijst om een ​​betere afleverbaarheid te garanderen met de e-mailtesttools van Zero Bounce
 • Betrouwbare klantenservice: 24/7 ondersteuning van deskundige groups en technici die u begeleiden en helpen met een naadloze e-mailbezorging

Met meer dan 100.000 vertrouwde klanten is ZeroBounce de beste device voor het opschonen van e-maillijsten die u kan helpen een uitstekende e-mailafleverbaarheid te bereiken.

Conclusie

Het hebben van een schone e-maillijst zal positieve resultaten en een betere ROI genereren wanneer u in uw e-mailcampagnes investeert.

Het hamsteren van onnodig e-mailcontact zal op de lange termijn uw reputatie beschadigen en op de lange termijn voor grotere problemen zorgen.

Als u om uw reputatie en geld geeft, maak dan vandaag nog uw e-maillijst schoon!

Rate this post
porno izle altyazılı porno porno