7 Music NFT Marketplaces For Artists To Sell On [2023]

Muziek-NFT-marktplaatsen stellen artiesten in staat hun nummers en albums te maken en aan potentiële kopers te verkopen.

NFT’s zijn niet beperkt tot digitale kunst, game-items en verzamelobjecten. Onlangs is er een enorme pattern gerelateerd aan de adoptie van muziek-NFT’s.

De marktomvang van muziek-NFT in 2021 bedroeg $ 1240,3 miljoen. Bovendien wordt verwacht dat deze marktwaarde in 2032 $42.380,2 miljoen zal bereiken bij een CAGR-groei van 27,52%. Indrukwekkend toch?

Beroemde artiesten als Tory Lanez, 3LAU en Mike Shinoda zijn populaire namen om hun muziekwerken in NFT’s te creëren. De introductie van grote spelers uit de muziekindustrie speelt ook een cruciale rol in de bredere acceptatie van muziek-NFT’s.

Laten we nu meer ontdekken over muziek-NFT. Blijf kijken!

Wat is een muziek-NFT?

Music NFT is een trending manier om de maker eigendom te bieden met behulp van blockchain-technologie. De muzikanten kunnen nu hun NFT’s slaan om hun muzikale werk te vertegenwoordigen. Door dit te doen, worden ze geverifieerde eigenaren en kunnen ze hun muziek op een NFT-marktplaats aanbieden.

Simpel gezegd kunnen muziek-NFT’s worden beschouwd als een onderverdeling van NFT die alleen muziekgerelateerde digitale producten omvat. Deze producten omvatten liedjes, muziekalbums of zelfs muziekvideo’s.

Kings of Leon wordt gezien als de eerste band die hun album als NFT uitbracht. Deze band genereerde met succes meer dan $ 2 miljoen uit hun NFT-verkopen. Bovendien kondigde Warner Music Group een partnerschap aan met Tezos blockchain en OneOf om de muziekindustrie te versterken met behulp van NFT’s.

Kings of Leon
Bron: OpenSea

Muziek NFT heeft verschillende typen die artiesten uit verschillende muziekgenres bestrijken. De belangrijkste subcategorieën zijn onder meer:

  • Muzikale albums en liedjes: Albums en nummers bestrijken een groot deel van Music NFT. Deze categorie heeft een van de meeste followers en kopers op de NFT-marktplaats. De afgelopen tijd hebben artiesten van deze gelegenheid gebruik gemaakt om contact te maken met hun followers en verkopen te organiseren.
  • Ticket voor evenementen: De introductie van Metaverse heeft geleid tot de opkomst van virtuele evenementen. Je kunt nu virtuele apparaten gebruiken om officiële muziekevenementen en concerten bij te wonen. Hier worden de digitale kaartjes voor dergelijke evenementen verkocht als muzikale NFT’s. Bovendien zijn followers ook begaafd in de vorm van NFT’s.
  • Digitale foto’s: Naast het muziekwerk speelt het kunstwerk ook een belangrijke rol bij promotie en inkomstengeneratie. Hiervoor creëren muzikanten digitale posters en albumhoezen als NFT’s.
  • Videoclips: Na een succesvol liveconcert presenteerden de organisatoren van het evenement de belangrijkste momenten van de present als video-NFT’s. In dat geval zal er een beperkt aantal videoclips zijn die followers kunnen kopen en bewaren.

Laten we eens kijken hoe de introductie van muziek-NFT makers ten goede komt.

Hoe profiteren artiesten van muziek-NFT?

#1. Volledig eigendom

Music NFT biedt artiesten volledige eigendom en controle over hun werk. Ze kunnen hun NFT’s op verschillende marktplaatsen aanbieden met betere prijzen.

licentieverlening

Bovendien stelt NFT mensen in staat het originele werk van een kunstenaar te identificeren. Deze functie beperkt het maken van dubbele kopieën.

Bovendien bieden de meeste marktplaatsen licenties voor geslagen NFT’s. U kunt dit gebruiken als bewijs om uw eigendom aan verkopers te verifiëren.

#2. Royalty’s

Op de meeste prominente NFT-marktplaatsen kunnen artiesten een specifiek royaltypercentage instellen voor hun NFT’s. Deze functie biedt een passief inkomen voor elke verkoop.

Royalty's

Stel dat een maker zijn muziek NFT vermeldt met een makersaandeel van 10%. Als in dit geval zijn NFT voor 20 ETH wordt verkocht, ontvangt die artiest onmiddellijk 2 ETH als royalty.

Hier hoeft de maker niet deel te nemen aan een proces voor het innen van royalty’s. De portemonnee van de kunstenaar wordt na elke succesvolle secundaire transactie gecrediteerd met tokens.

#3. Gemeenschap

Gemeenschap speelt een sterke rol in het geval van muziek-NFT’s. De artiesten hebben nu een enorm on-line publiek om hun talenten te laten zien.

gemeenschap

Het creëren van een actieve fanbase kan wonderen doen voor opkomende artiesten en hun bands. Later kunnen de artiesten virtuele evenementen organiseren door kaartjes te verkopen in de vorm van muziek-NFT’s.

#4. Geen tussenpersoon

De traditionele muziekindustrie rekent een groot proportion van de kosten aan voor het publiceren van een album of nummer. Terwijl het gedecentraliseerde karakter van NFT’s de tussenpersoon tussen artiesten en kopers elimineert.

Geen tussenpersoon

Simpel gezegd kunnen muzikanten nu hun muziek-NFT’s op een marktplaats aanbieden en deze rechtstreeks aan kopers verkopen. Hier wordt de betaling direct bijgeschreven op de eigenaar van de NFT.

Laten we nu eens kijken naar de beste muziek-NFT-marktplaatsen.

Open zee

OpenSea is de toonaangevende NFT-marktplaats met meer dan 80 miljoen beursgenoteerde NFT’s. Vanaf januari 2023 heeft deze marktplaats de grens van één miljoen gebruikerstransacties overschreden.

Het uitgebreide klantenbestand inspireerde OpenSea ook om zijn Music NFT’s op te sommen. De populaire namen op dit platform zijn Imogen Heap, Snoop Dogg en Weeknd. Bovendien promoot deze marktplaats de vermelding van onafhankelijke artiesten.

De startpagina van OpenSea Music NFT verwelkomt u met “Trending Collections.” Deze categorie helpt ook om de talenten van onbekende muzikanten weer te geven.

Artiesten kunnen hun audio- of videobestanden uploaden naar mint-muziek NFT. OpenSea ondersteunt formaten zoals WebM, MP4 en WAV. Bovendien kun je ook kiezen uit verschillende beursgenoteerde blockchains. De belangrijkste beschikbare blockchain omvat Ethereum, Arbitrum, Avalanche, BNB Chain, Polygon, Optimism en Solana.

Met OpenSea kunt u een proportion van de royalty’s instellen. De maximale royaltywaarde die u kunt instellen is echter 10%.

Op deze marktplaats kun je free of charge NFT-muziek minten. U hoeft dus geen kosten vooraf te betalen voor het aanmaken van een NFT op OpenSea. Na het voltooien van een verkoop wordt er een vergoeding van 2,5% van de totale waarde in rekening gebracht.

Asynchroon

Bent u op zoek naar een gebruiksvriendelijke muziek-NFT-marktplaats waarmee u uw muziek kunt maken en verkopen? Dan is Async een goede keuze om te overwegen.

Asynchroon

Je kunt deze marktplaats gebruiken om verschillende lagen in je muziek te creëren. In feite neemt de zeldzaamheid van uw muziek-NFT toe. Zeldzame NFT-collecties hebben een groot potentieel om opgemerkt te worden door kopers.

Bovendien hebben de functies en de eenvoudige gebruikersinterface bijna 9.000 makers op het Async-platform aangetrokken. Bovendien heeft dit platform tot nu toe meer dan 53.000 NFT’s geslagen.

Async is gebouwd op de Ethereum-blockchain en gebruikt ETH-tokens om NFT’s en hun transactiekosten te betalen. Alle NFT’s die op deze marktplaats worden vermeld, bestaan ​​uit ERC-721-tokens.

Naast het vermelden van je muzikale werk, kun je de functies van het platform ook gebruiken om helemaal opnieuw een nieuwe muziek-NFT te genereren. Voor dit doel heeft Async de device “muziekbouwer”. Bovendien kunt u tot 10% royalty’s ontvangen voor elke secundaire verkoop.

Async biedt zijn gebruikers onbeperkte muntmogelijkheden zonder een cent te betalen. U hoeft alleen te betalen op foundation van uw NFT-verkopen. Deze marktplaats brengt 20% in rekening voor primaire en 2,5% voor secundaire verkopen.

Speeltracks

Met de PlayTreks-marktplaats kunt u uw muziek-NFT’s aanbieden en er inkomsten mee genereren. Dit platform ondersteunt ook de promotie van opkomende muzikanten en onafhankelijke artiesten.

U kunt de NFT-generator die beschikbaar is op PlayTreks gebruiken om aangepaste muziek-NFT’s te maken. Vervolgens kunt u een prijs voor uw werk vaststellen en dit rechtstreeks aan verzamelaars, followers of investeerders verkopen.

Bovendien kunt u uw kwaliteitsmuziek-NFT’s vermelden en er zonder enige financiering een neighborhood en fanbase omheen creëren. Naarmate uw gemeenschap groeit, zullen uw NFT’s een hogere vraag en waardering hebben.

Het verkrijgen van een licentie voor de traditionele muziekindustrie is niet eenvoudig, vooral niet voor nieuwe artiesten. Terwijl PlayTreks u onmiddellijk een licentie voor uw muziek verleent.

Als je op zoek bent naar fanfunding of crowdfunding, biedt PlayTreks deze functies ook. In dit geval financieren de vroege gelovigen van uw muziekproject u in ruil voor toekomstige inkomstenaandelen. Deze functie fungeert als een win-winsituatie voor artiesten en investeerders.

Met PlayTreks kunnen muziek-NFT-eigenaren hun werk verhandelen, licentiëren, doorverkopen en distribueren zoals ze willen. Bovendien ontvangt u voor elke secundaire verkoop van uw NFT een vaste royalty van 5%.

Een van de

Bent u geïnteresseerd in het aanbieden van uw muziek op een milieuvriendelijke muziek-NFT-marktplaats? Dan is OneOf een goede optie om te overwegen.

Het blockchain-netwerk van Tezos en Polygon drijft het OneOf-platform aan. Als gevolg hiervan is dit een groen NFT-platform voor muziek-NFT-fans, investeerders, artiesten en verzamelaars.

Om uw NFT te koop aan te bieden, kunt u rechtstreeks naar de OneOf-marktplaats gaan en ‘Plaatsen voor verkoop’ selecteren. Bovendien kunt u indien nodig ook meer collecties toevoegen. Stel ten slotte een prijs in USD in en uw muziek-NFT staat te koop. Simpel, toch?

Lin Dai, de mede-oprichter en CEO van OneOf, wil web3 en crypto toegankelijk maken voor algemene mensen die NFT’s gebruiken. Bovendien creëerde Dai het platform om eenvoudige toegang te bieden aan reguliere consumenten.

U kunt deze marktplaats ook gebruiken om bekendheid voor uw muziek-NFT te verkrijgen van mensen zonder crypto-portemonnees. Om deze reden ondersteunt OneOf betaalmethoden met debet- en creditcards.

TuneGONFT

Met TuneGONFT kunt u uw muziek-NFT’s aanmaken en distribueren by way of hun streamingplatform. Artiesten kunnen dit platform ook gebruiken om de creatieve rechten van hun muziek veilig te stellen.

TuneGONFT is het resultaat van een innovatieve samenwerking van TuneGO met Dapper Labs. Deze NFT-marktplaats heeft tot doel artiesten met behulp van blockchain in staat te stellen hun digitale muziek te minten, te vermelden en te verkopen.

Je kunt deze marktplaats ook gebruiken om een ​​officiële licentie voor je muziekcollecties aan te maken. Bovendien kunt u uw NFT verkopen voor on-line video games, tv-programma’s of zelfs movies. De aanwezigheid van een licentie fungeert als bewijs van eigendom van uw werk.

Het opvallende voordeel van TuneGONFT is dat het een op maat gemaakt NFT-platform is, speciaal voor muziekartiesten. Deze indrukwekkende functie zorgt ervoor dat muziekliefhebbers, kopers en verzamelaars onder één motorkap kunnen komen.

Met de brede acceptatie van milieuvriendelijke NFT-projecten functioneert TuneGONFT op een proof-of-stake (Pos)-mechanisme. Hierdoor verbruikt dit platform bij elke transactie minder energie. Circulate is de blockchain die het hele muziek-NFT-ecosysteem aandrijft.

AirNFT’s

AirNFTs is gebouwd met behulp van de BSC-blockchain en wil artiesten ondersteunen bij het genereren van inkomsten voor hun muziekwerken. Dankzij het gebruiksvriendelijke karakter van dit platform kunt u met een paar klikken muziek-NFT’s maken.

AirNFT's

Naast BSC ondersteunt AirNFTs ook snellere en zuinigere blockchains Polygon en Fantom. U kunt elke drie van deze blockchains gebruiken die door uw crypto-portemonnee worden ondersteund.

U kunt uw muziek op NFT zetten en een gewenste prijs instellen in BNB-, FTM- of MATIC-tokens. Na de verkoop wordt uw portemonnee direct gecrediteerd met de crypto-tokens.

AirNFTs heeft een on-line neighborhood op verschillende sociale mediaplatforms die het werk van getalenteerde nieuwe artiesten promoten. Dit platform heeft tot nu toe meer dan 110.000 NFT’s geslagen. Bovendien heeft het handelsvolume de $8 miljoen overschreden.

Belief Pockets is de meest geprefereerde portemonnee voor het slaan van tokens op AirNFT’s. Met deze portemonnee kunt u uw NFT’s voor minder dan 1 USD munten. In de meeste gevallen bedragen de in rekening gebrachte muntkosten ongeveer 0,7 USD.

Alleen muziek

Onlymusix is ​​een nieuwe marktplaats die muziek-NFT’s maakt, koopt en verkoopt. Bovendien wil dit platform nieuwe kunstenaars helpen bij het verspreiden van hun digitale werken.

Aangedreven door de Polygon-blockchain, kunt u uw NFT’s free of charge minten. Bovendien brengt dit platform geen kosten in rekening van kopers, wat helpt om meer verkopen te stimuleren.

Stel dat u nieuw bent in de NFT-ruimte en uw muziekcollectie wilt creëren. In dat geval kunt u voor ondersteuning en begeleiding contact opnemen met het creatieve crew van Onlymusix.

Onlymusix ondersteunt digitale werken die verband houden met muziek. U kunt uw inhoud uploaden in formaten zoals mp3, FLAC, mp4, afbeeldingen of GIF’s.

Artiesten kunnen ook een royaltypercentage instellen voor hun secundaire NFT-verkopen. U kunt bijvoorbeeld 10% of 20% van de verkoopwaarde als inkomsten kiezen.

Onlymusix rekent een platformvergoeding van 5% van elke muziek-NFT-verkoop. De artiest of verkoper ontvangt de resterende 95% in MATIC-tokens.

Dankzij de hoge transactiesnelheid van het Polygon-netwerk kunt u in ongeveer 5 minuten een NFT maken. Deze tijd kan toenemen of afnemen op foundation van de netwerkcongestie.

Laatste gedachten

Traditionele muziekindustrieën bieden beperkte kansen voor nieuwe opkomende artiesten. Bovendien krijgen ze zelden de kans om hun talenten te laten zien en hun muziek te verkopen.

Hier speelt de introductie van muziek-NFT een prominente rol bij het transformeren van de muziekindustrie. Op deze NFT-marktplaats kunnen opkomende artiesten hun nummers of verzameling nummers vermelden.

Nu kunnen artiesten een vaste prijs instellen voor hun NFT. Bovendien worden ze ook beloond met royalty’s voor elke secundaire verkoop.

Als je een fan bent van ruilkaarten, dan kun je de beste NFT-ruilkaartspellen bekijken.

Rate this post
porno izle altyazılı porno porno