8 Pixel Art Makers to Create the Next Masterpiece

Als u videogames, tekenfilms of andere inhoud in retrostijl wilt maken waarvoor pixelafbeeldingen nodig zijn, bent u wellicht op zoek naar de beste software program voor het maken van pixelkunst.

Het kiezen van de juiste software program kan echter tijdrovend zijn, daarom hebben we een lijst samengesteld met makers van pixelkunst waarmee je ongelooflijke sprites, GIF-animaties en gepixelde afbeeldingen kunt maken.

In dit artikel bespreken we wat pixelkunst is, de gebruiksscenario’s ervan en de beste software program om ze te maken.

Wat is pixelkunst?

pixelkunst

Pixelkunst is digitale kunst die wordt gegenereerd door grafische bewerkingssoftware en wordt aangepast op pixelniveau. Wat het pixelgebied uniek maakt, is dat de afzonderlijke pixels fungeren als bouwstenen waaruit een afbeelding bestaat.

Elk blok is opzettelijk gemaakt met de juiste plaatsing van pixels. Samen vormen de pixels het hele stuk.

Als gevolg hiervan lijkt de visuele stijl opvallend veel op mozaïekkunst, kruissteek en andere borduurtechnieken. U kunt veel bewerkingshulpmiddelen gebruiken om pixelkunst te maken, zodat u illustraties op pixelniveau kunt tekenen.

Pixelkunst bestaat doorgaans uit afbeeldingen met een lage resolutie van arcade-videogameconsoles en computer systems uit het 8-bit- en 16-bit-tijdperk.

Bovendien hebben andere systemen, zoals grafische rekenmachines en beeldschermen, beperkte mogelijkheden voor de beschikbare kleuren en een maximaal aantal pixels. De resolutie wordt teruggebracht tot een punt waarop je elke pixel visueel kunt zien.

Vroeger waren de harde randen van pixelkunst de enige vorm die je kon creëren. Maar dankzij de vooruitgang op het gebied van computergraphics kunnen we levensechte beelden zien.

Tegenwoordig verwijst pixelkunst naar de unieke graphics in retrostijl die teruggrijpen op de vroege computergraphics.

Veel makers staan ​​tot uw beschikking om alles te creëren, van abstracte kunst tot gedetailleerde portretten. Je hebt geen geavanceerde coaching nodig om deze platforms te gebruiken, alleen creativiteit en verbeeldingskracht!

Pixelkunst leren maken is nog steeds belangrijk als je grafisch ontwerper bent. Het leert je hoe je je creatieve spieren kunt buigen terwijl je binnen de grenzen van technische beperkingen blijft.

Het leren maken van dergelijke kunst houdt in dat je begrijpt hoe je met innovatieve oplossingen kunt komen om aan veeleisende eisen te voldoen.

Gebruik van pixelkunst

Ondanks de beperkingen groeit de vraag naar pixelkunst. Zelfs nu de innovaties van 3D CGI en vectorafbeeldingen een norm zijn in onze samenleving, heeft de markt voor pixelkunst zich uitgebreid tot vele toepassingsmogelijkheden.

Van Tremendous Mario tot House Invaders, pixelkunst is populair in de game-industrie. Het werd in het verleden alleen in videogames ingezet, maar nu wordt het in andere toepassingen gebruikt.

Hier zijn de verschillende gebruiksscenario’s:

  • Niet-fungibele tokens (NFT’s): Tokens zijn een uitstekende manier om het gevoel van een spel huge te leggen. Er zijn hele marktplaatsen om NFT’s te kopen en verkopen. Als gevolg daarvan zijn ze snel uitgegroeid tot verzamelobjecten. Pixel-art is kunst in retrostijl die nostalgie biedt aan een specifiek publiek, wat complementair is aan NFT’s.
  • Computerspellen: Moderne pixelkunst repliceert niet alleen de technische beperkingen die voorheen bestonden. In plaats daarvan hebben de hedendaagse videogames de pixelachtige smaak overgenomen en uitgebreid naar een grotere schermresolutie. Dit zorgt voor een grotere visuele complexiteit zonder dat dit ten koste gaat van de retro-smaak. Sommigen gaan zelfs zo ver dat ze 3D-animatie en graphics combineren met pixelart-texturen om een ​​unieke hybride van beide te creëren.
  • Handelswaar: Zoals gezegd is pixelkunst iets nostalgisch. Door pixelkunst aan moderne kunst toe te voegen, ontstaat een retrogevoel waardoor iets meteen opvalt. Of het nu gaat om kleding, sleutelhangers of andere gadgets, je kunt pixelkunst in elk merchandise-ontwerp verwerken.

Pixelkunst is niet dood, en veel gemeenschappen waarderen nog steeds de toewijding die nodig is om hetzelfde onder de knie te krijgen. Als je leert hoe je pixels maakt, phrase je een betere ontwerper, wat zich vertaalt naar andere facetten van je artistieke carrière.

Of je nu pixelkunsten maakt als creatieve uitlaatklep of van plan bent inkomsten te genereren met je werk, door ze te maken, zul je je meteen onderscheiden van de massa.

Nu je weet wat pixelkunst is, is het tijd om enkele hulpmiddelen te ontdekken waarmee je een meesterwerk kunt maken.

Pixilart

pixilart

Pixilart is een van de beste pixelkunstmakers voor designliefhebbers en gamemakers. Het biedt een volledig scala aan functies, van eenvoudig tot geavanceerd. Hiermee kunt u bijvoorbeeld pixeltekeningen, GIF-animaties, pixelteksten maken en sprites exporteren.

Er zijn ook veel ingewikkelde hulpmiddelen, zoals het werken met meerdere lagen, het toevoegen van animaties en het wijzigen van penseelgroottes. Ondanks de overzichtelijke interface zijn er geavanceerde functies die vergelijkbaar zijn met veel van de betaalde oplossingen die er zijn.

Het unieke aan de software program is dat ze voldoende inspiratie bieden voor kunstenaars om mee te werken.

U kunt bijvoorbeeld dezelfde kleurenpaletten gebruiken als andere artiesten. Hierdoor kun je inspiratie opdoen bij andere artiesten en je meesterwerk maken.

Naast dat het een maker van pixelkunst is, is deze software program een sociaal platform waar pixelkunstenaars samenkomen. Je kunt uitdagingen, wedstrijden doen of lid worden van groepen.

Professional-tip: Uitdagingen zijn een geweldige manier om specifieke beperkingen en regels te nemen om je artistieke capaciteiten te testen.

Piskel

pikkel

Piskel is een on-line pixeleditor waarmee gebruikers pixelkunst en geanimeerde sprites kunnen maken. Omdat de editor on-line is, kunt u uw bestanden eenvoudig in uw browser opslaan en openen zonder dat u dure instruments zoals Photoshop hoeft te downloaden of te kopen.

Het heeft een eenvoudige en overzichtelijke interface, waardoor het een geweldige optie is als je direct in het sprite-blad wilt duiken. Je krijgt toegang tot alle functionaliteiten die nodig zijn om pixelart te maken, zoals het bouwen van animaties, het produceren van statische afbeeldingen en het exporteren van spritesheets.

Hoewel het enkele geavanceerde functies mist, spreekt Piskel vooral newbies aan die genieten van het minimalisme van de software program. Dit overzichtelijke programma voorkomt dat nieuwe gebruikers in de conflict raken door alle hightechfuncties.

Opmerking: Er is ook een downloadbare offline device die compatibel is met Mac-, Home windows- en Linux-platforms.

Pixelart naar CSS

pixelkunst naar css

Pixel Artwork to CSS is een on-line kunstanimatie- en tekenwebapp waarmee u eenvoudig aangepaste pixelillustraties kunt maken.

U krijgt CSS-code beschikbaar op uw web site door de kracht van keyframes en CSS-eigenschappen met box-shade te combineren.

Bovendien kunt u uw werk eenvoudig downloaden in verschillende formaten, zoals geanimeerde GIF’s, statische afbeeldingen en sprite-achtige afbeeldingen.

Pixel Artwork to CSS biedt een intuïtieve editor met een breed scala aan functies, zoals het wijzigen van animatie-instellingen, het aanpassen van uw kleurenpaletten en het opslaan en laden van uw projecten.

De meeste toolfuncties spreken voor zich, waardoor de pixelmaker geschikt is voor newbies.

In de zijbalk vindt u verschillende penselen, gummen, aanpassingen en kleurenpaletten. Bovendien kunt u schakelen om het gewenste kunstwerk te maken. Ten slotte kunt u met de device de pixelgrootte en duur aanpassen, wat uitstekend is voor eenvoudige animaties.

Ruw op

ruw

Met Aseprite kunnen newbies pakkende animaties maken zonder in de conflict te raken door verschillende instellingen. Het tekenen van lijnen en vormen wordt nauwkeuriger en vloeiender dankzij de pixelmodus.

Het zit boordevol alle functies die nodig zijn om de kunst van het maken van gepixelde afbeeldingen onder de knie te krijgen, zoals het villen van uien, het exporteren van animatieframes, het opslaan van projecten als GIF’s en meer. Er is ook een free of charge proefversie van de software program beschikbaar.

Met de functie voor het villen van uien kunnen gebruikers bijvoorbeeld frames toevoegen boven en onder het body dat ze maken. Met deze optie wordt het maken van pixelkunst veel sneller. Het biedt ook instruments voor het exporteren van sprite-sheets die ideaal zijn voor game-ontwikkelaars.

Bovendien kunt u herhaalbare tegels genereren voor video games zoals schaduwtools en platformgames om uw pixelkunst een meer 3D-esthetiek te geven. Met de tijdlijneditor kunt u geanimeerde sprites maken, zodat u gemakkelijk de wijzigingen kunt zien die u heeft aangebracht.

Lospec Pixel-editor

lospec pixel-editor

De Lospec Pixel Editor is een free of charge on-line programma waarmee iedereen pixelkunst kan maken. Met de beginnersvriendelijke voorinstellingen en de intuïtieve interface kunt u binnen enkele minuten snel aan de slag.

Hiermee kunt u verschillende kleurenpaletten kiezen uit de vervolgkeuzelijst, aangepaste afbeeldingsformaten en andere hulpmiddelen.

Hoewel de device niet alle functies heeft die geavanceerde desktop-editors hebben, heeft deze wel alle basisopties die je nodig hebt, zoals een potlood, pannen, vullen, zoomen en pipet.

Het heeft zelfs vooraf ingestelde opties om het gewenste kunsteffect te krijgen waarnaar je op zoek bent, zoals Gameboy Colour, Commodore 64 en Pico-8. Je kunt zelfs meerdere lagen gepixelde kunst maken, die diepte en realistische kenmerken aan je kunst kunnen toevoegen.

Of je nu een eenvoudige 8-bits kunst maakt of middelen voor een recreation wilt bouwen, het is de moeite waard om te experimenteren met de Lospec Pixel Editor.

Opmerking: De editor wordt geleverd met een bibliotheek met tutorials om gebruikers te helpen de basisprincipes van het maken van gepixelde kunst te begrijpen.

Dinopixel

dinopixel

Dinopixel is een eenvoudige pixelmaker waarmee u snel uw pixeltekeningen kunt maken. In tegenstelling tot de andere instruments kun je met Dinopixl verschillende modellen of letters aan je stuk toevoegen.

Bijvoorbeeld, helpen bepaalde presets zoals Mario, Stormtrooper, Batman, Yoshi, Dino, House-invader, Nyan-cat en andere je bij het bouwen van een uitstekend gepixeld kunstwerk. Hiermee kun je coole afbeeldingen toevoegen aan je bestaande stuk.

Of, als je al weet wat je moet tekenen, kun je het potloodgereedschap pakken en aan je meesterwerk beginnen. Alles is gemakkelijk toegankelijk by way of de zijbalken.

Je vindt instruments zoals:

  • Potlood
  • Spiegel
  • Gom
  • Achtergrondkleuren
  • Kleurenpaletten
  • Zoomfunctie
  • Aanpasser voor rasterafmetingen

En nog veel meer…

Als je wat artistieke inspiratie nodig hebt, is er een hele galerij met gepixelde kunstwerken gemaakt door andere gebruikers. Dit kan u ideeën geven over welk kunstwerk u vervolgens kunt maken.

Pixelart-selfie

pixelkunst-selfie

In tegenstelling tot de andere pixelmakers op onze lijst werkt de Pixel Artwork Selfie anders. Het is speciaal ontworpen om gepixelde selfies te maken. Deze gepixelde selfies kunnen op een bord worden afgedrukt, zodat u een uniek wanddecor voor uw huis kunt creëren.

U begint met het kiezen van het formaat, zoals het gewenste aantal tablets (of pixels), en uploadt een foto. Zodra de afbeelding is geüpload, kunt u het kleurenpalet selecteren en de grootte en lay-out roteren of aanpassen.

Nu kunt u het kunstwerk afdrukken en spelden op elke pixel aanbrengen, zodat u een cool pixeleffect op uw kunst aan de muur krijgt.

Deze kunsttool is niet noodzakelijkerwijs ontworpen om gifs of videogames te maken. Het kan een foto echter onmiddellijk omzetten in de gepixelde versie, een functie die andere instruments niet hebben.

Pixaki

pixar

Pixaki is een pixelartstudio-app voor iPad. Het heeft een smetteloze en moderne interface en werkt prima met de Apple Pencil.

Wat Pixaki geweldig maakt, zijn de meerdere animatielagen. Dit betekent dat elke laag een tijdlijn heeft. U kunt veel kaders en lagen toevoegen, waardoor uw kunstwerk meer diepte krijgt.

Met de meeste basispixelmakers kun je alleen je gepixelde kunst tekenen. Als u echter aan elke laag een tijdlijn koppelt, kunt u een volledige pixelart-animatie maken.

Stel dat u bijvoorbeeld een hele stadsachtergrond bouwt. Je kunt een vliegtuig als animatie door het landschap laten bewegen terwijl de resterende achtergrond stilstaat.

In plaats van alleen blokpixels te hebben, kun je isometrische kunst maken. Met het gereedschap kunt u verschillende hoeken en andere vormen maken en deze met kleur laten vullen. Teken een rechthoek, rechte lijn of ellips om vrijwel alles te tekenen wat u maar wilt.

Met de functie voor bulkacties kunt u meerdere frames of lagen selecteren en aanpassingen snel toepassen. Later kunt u een voorbeeld van uw animaties bekijken door simpelweg de tijdlijn te verschuiven om uw canvasupdate te zien.

Afsluiten

Het is geen verrassing dat pixelkunstgeneratoren tegenwoordig overal zijn. Gelukkig hoef je geen meesterkunstenaar of ontwerper te zijn om ermee te experimenteren, aangezien je nu toegang hebt tot deze ongelooflijke instruments.

Alle instruments die in dit artikel worden genoemd, zijn free of charge te gebruiken, wat betekent dat er geen reden is om ze niet uit te proberen.

Of je nu van plan bent een mobiele recreation, een NFT of retro-afbeeldingen te maken, deze pixelart-makers kunnen je helpen bij het bouwen van je gepixelde illustraties.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in enkele beste instruments om geanimeerde karakters te maken.

Rate this post
porno izle altyazılı porno porno