8 Ways Windows 11 is Better Than Windows 10

Het is prima om bij uw Home windows 10-pc te blijven en niet te upgraden naar Home windows 11 als u het niet leuk vindt om uw instellingen te wijzigen.

Uiteindelijk zul je het echter moeten doen (ondersteuning voor Home windows 10 eindigt in 2025), dus waarom zou je nu niet aan boord gaan van het nieuwste technologieschip?

Eerlijk gezegd kan ik het je niet kwalijk nemen als je aarzelt om te upgraden naar Home windows 11. Je hebt tenslotte waarschijnlijk 5-6 jaar op Home windows 10 doorgebracht, en alles is nu spiergeheugen. Maar ik geloof dat Home windows 11 in veel opzichten absoluut beter is dan Home windows 10, waardoor het de moeite waard is om te upgraden.

Geloof me; Ik ben een van de weinige mensen die hun hoofd-pc gedurende de hele levensduur van Home windows 8/10 op Home windows 7 hebben gehouden en Home windows 10 alleen voor werkdoeleinden hebben gebruikt. Toen Home windows 11 echter uitkwam, heb ik meteen een improve uitgevoerd en heb ik nooit meer achterom gekeken.

Dus wat maakt Home windows 11 zoveel beter dan Home windows 10? Welnu, vandaag ga ik een aantal manieren opsommen waarop Home windows 11 beter is dan Home windows 10, waardoor het de moeite waard is om te upgraden.

Opmerking: Ik heb een improve naar Home windows 11 uitgevoerd met behulp van de officiële ISO van Microsoft. Als u een Home windows 11-pc gaat kopen, kan uw ervaring anders zijn omdat de fabrikanten hun eigen bloat aan de computer toevoegen.

Het is eenvoudig, vanaf het start

Na de installatie van Home windows 11 was het eerste dat me aangenaam verraste dat ik zonder pop-ups of instellingen op het bureaublad terechtkwam, waardoor ik alles in handen had. In Home windows 10 heb je te maken met veel pop-ups om functies toe te staan/te blokkeren, waarvan er vele enigszins duister zijn. En uiteindelijk komt juffrouw Cortana je bijna met geweld van dienst.

Je zult niets van dat futuristische karakter terugvinden in Home windows 11. Na de installatie doorloop je gewoon enkele privacyfuncties, vink je je Microsoft-account aan en log je in, en boem, je bent klaar om de computer te gebruiken.

Dit betekent natuurlijk niet dat het standaard good is. U moet zich nog steeds in de instellingen verdiepen en deze naar wens aanpassen.

Home windows 11 is over het algemeen ook in alle opzichten minimaal. De instellingen zijn compact, Cortana is standaard uitgeschakeld en zelfs het startmenu is uitgekleed om zich te concentreren op wat essentieel is (hierover hierna meer). Als je eenvoudige dingen koestert, zoals hoe Home windows 7 werkte, zul je Home windows 11 inderdaad leuk vinden.

Nieuw Startmenu en taakbalk

Het eerste dat opvalt in Home windows 11 is de compleet nieuwe taakbalk en het Begin-menu. Alle pictogrammen worden naar het midden van de taakbalk verplaatst, inclusief de knop Startmenu. Er zijn enkele nieuwe standaardpictogrammen, Cortana is verdwenen en internet- en geluidsknoppen zijn samengevoegd in één pop-up met nog veel meer opties.

Windows 11-taakbalk

Startmenutegels zijn er niet meer en het Startmenu toont alleen vastgezette objects en aanbevelingen op foundation van uw recente activiteit. Je kunt nog steeds alle apps zien, maar je zult daarvoor op een speciale knop moeten klikken.

Windows 11 Startmenu

Nu blijft de vraag: zijn de veranderingen beter dan de vorige versie of niet? Het korte antwoord is: “Het maakt niet uit.” Zelfs als de wijzigingen je niet bevallen, is de taakbalk in hoge mate aanpasbaar, zodat je bijna kunt overschakelen naar de taakbalk in Home windows 10-stijl door de juiste wijzigingen aan te brengen (hiervoor zijn mogelijk registerhacks nodig).

U kunt de pictogrammen naar de linkerkant verplaatsen, Cortana terughalen, pictogrammen verwijderen/toevoegen en het gedrag van de taakbalk wijzigen by way of de instellingen. Hoewel je niet veel kunt veranderen in het Begin-menu, kunnen alternatieven voor het Begin-menu van derden hier helpen.

Als je mij vraagt ​​naar mijn ervaring met de nieuwe wijzigingen, heb ik het nieuwe Begin-menu en de taakbalk volledig omarmd en geen wijzigingen aangebracht. Ik vind het productiever om het Begin-menu en de pictogrammen in het midden te hebben, omdat mijn focus tijdens het werken meestal in het midden van het scherm ligt. De pictogrammen bevinden zich het dichtst bij mijn muiscursor, en ik waardeer het Begin-menu zeer, dat zich alleen richt op wat belangrijk is.

Beheert achtergrondprocessen beter

In Home windows 7 werkt mijn favoriete recreation prima met 60 fps, maar in Home windows 10 daalt dit naar 35-38 fps. En toen ik het spel in Home windows 11 probeerde, gaf het opnieuw 60 fps (allemaal getest op dezelfde test-pc). Het grote verschil tussen deze Home windows-versies is het aantal achtergrondprocessen dat ze uitvoeren en hoe ze daarmee omgaan.

Home windows 10 heeft een heleboel further achtergrond-apps, waaronder apps als OneDrive en Skype die standaard worden uitgevoerd. In Home windows 11 zijn er standaard minder apps/processen op de achtergrond actief en is het algoritme voor de toewijzing van bronnen bijgewerkt om prioriteit te geven aan apps op de voorgrond.

Als uw computer minder RAM- en CPU-vermogen heeft, zal Home windows 11 zeker betere prestaties bieden, omdat het zich richt op de apps op de voorgrond en minder achtergrondprocessen heeft die beperkte bronnen verbruiken.

Betere spelprestaties

Voor hardcore avid gamers wordt Home windows 11 geleverd met de instruments om optimaal te profiteren van uw geavanceerde installatie. Het ondersteunt DirectX 12 Final, dat betere beelden en framesnelheden biedt bij ondersteunde video games. Veel nieuwe gametitels hebben speciale visuele instellingen die profiteren van DirectX 12 Final om betere prestaties en beelden te bieden.

DirectStorage is een andere handige functie die de CPU van uw computer ontlast door gegevens direct in de GPU te decomprimeren. Dit biedt vrijwel onmiddellijke laadtijden en hogere framesnelheden. Je hebt echter een NVMe SSD nodig om deze functie te laten werken, en de recreation moet DirectStorage ondersteunen.

Er zijn ook veel andere functies die uw game-ervaring verbeteren, zoals Auto HDR voor mensen die een HDR-monitor gebruiken en de ingebouwde Xbox-app, enz.

Beter gamen in Windows 11

Als je de nieuwste en beste gamingstandaarden wilt, dan is Home windows 11 noodzakelijk.

Gebruik Android-apps in Home windows 11

De mogelijkheid om Android-apps in Home windows 11 uit te voeren was een van de hoogtepunten toen Home windows 11 voor het eerst werd gelanceerd. Deze functie werd echter uitgesteld en Microsoft zei dat deze start 2022 beschikbaar zou komen. Gelukkig lijkt het erop dat de volgende replace van Home windows 11 officieel Android-apps zal ondersteunen in Home windows 11.

Microsoft heeft samengewerkt met Amazon Appstore en Intel om u Android-apps in Home windows 11 native te laten gebruiken. Binnenkort kunt u veel van uw favoriete Android-apps rechtstreeks vanuit de Microsoft Retailer installeren en deze in een Android-subsysteem in Home windows 11 uitvoeren.

Voer Android-apps uit in Windows 11

Als u afhankelijk bent van sommige Android-apps, maakt Home windows 11 het u zoveel gemakkelijker doordat u ze op het bureaublad kunt gebruiken zonder uw telefoon aan te raken. Tot nu toe is er geen woord over of Home windows 10 deze ondersteuning zal krijgen of niet.

Home windows 11-widgets houden u op de hoogte van informatie

Er is een widgetknop op de taakbalk met een aantal handige widgets die de nieuwste, voor u gepersonaliseerde informatie tonen. U kunt de laatste informatie krijgen over aandelen, het weer, sport, esports, leisure, foto’s en meer.

Windows 11-widgets

De meeste widgets hebben een Bekijk meer om de specifieke replace in een browsertabblad te openen en volledige informatie te krijgen. U kunt op de klikken Widgets toevoegen om een ​​lijst met alle widgets te bekijken en deze toe te voegen. Onder de widgets staat een lange lijst met berichten met de laatste nieuwsupdates.

Voeg nieuwe widgets toe in Windows 11

Je zou een deel van deze functionaliteit ook in Home windows 10 kunnen krijgen, met behulp van Cortana- en Begin-menutitels, maar de speciale widgets zijn gewoon veel beter en bieden veel meer instruments.

Dankzij de klikindelingen wordt multitasken een fluitje van een cent

Home windows 11 wordt geleverd met een nieuwe functie voor snap-indelingen waarmee u meerdere apps kunt vastmaken aan rasterindelingen van verschillende grootte op het scherm. In plaats van alleen de slepen-en-neerzetten-functie in Home windows 10 te gebruiken, gebruiken snap-lay-outs een visuele pop-up om precies te selecteren welk sort lay-out u wilt.

Om de functie te gebruiken, beweegt u de muiscursor over de maximaliseren knop van een app of druk op Home windows+Z terwijl er een app geopend is. Hierdoor wordt een kleine pop-up geopend met verschillende rastergroottes op foundation van uw monitorgrootte. U kunt kiezen uit 2 tot 6 rasterindelingen.

Windows 11 Snap-indelingenfunctie

Zodra u een raster selecteert, wordt de app naar die zone van het scherm geklikt en krijgt u de mogelijkheid om andere geopende apps naar de resterende rasters te verplaatsen.

Als u vaak meerdere vensters vastklikt om ze naast elkaar te bekijken, is de functie voor snap-indelingen beslist veel beter dan de functie voor snap-assistentie van Home windows 10.

De nieuwste laptops en desktops ondersteunen Home windows 11

Omdat het het nieuwste besturingssysteem van Microsoft is, wordt Home windows 11 door fabrikanten geprioriteerd als het besturingssysteem voor de nieuwste apparaten. Als je ooit een nieuwe computer gaat kopen, zul je Home windows 11 moeten gebruiken. Downgraden naar Home windows 10 is niet mogelijk en Home windows 10 afzonderlijk kopen met een nieuwe computer is gewoon niet haalbaar (of logisch).

Windows 11-laptop

Hoe eerder u het nieuwste besturingssysteem omarmt, hoe gemakkelijker het zal zijn om een ​​nieuwe computer met de nieuwste technologie te krijgen. Zelfs de meeste nieuwere laptops van de meeste populaire fabrikanten draaien allemaal op Home windows 11.

Beste Home windows 11-laptops

HP Pavilion x360

Voorbeeld Product Beoordeling Prijs

HP Pavilion x360 converteerbare 14-inch laptop, 11e generatie Intel Core i5-1135G7 processor, Iris Xe Graphics, 8GB RAM, 256 GB SSD, Windows 11 Home (14-dw1025nr, natuurlijk zilver)

HP Pavilion x360 converteerbare 14-inch laptop computer, 11e generatie Intel Core i5-1135G7-processor, Iris Xe…

$ 316,25

Een geweldige all-round laptop computer die compact is en krachtig, met een 11e generatie Core i5-processor en een SSD van 256 GB.

Samsung Galaxy E-book Professional 360

Voorbeeld Product Beoordeling Prijs

SAMSUNG Galaxy Book Pro Windows 11 Intel Evo Platform-laptopcomputer 15,6' AMOLED-scherm 11e generatie Intel Core i7-processor 16 GB geheugen 512 GB SSD Langdurige batterij, Mystic Blue

SAMSUNG Galaxy E-book Professional Home windows 11 Intel Evo Platform-laptopcomputer 15,6″ AMOLED-scherm 11e generatie…

$ 950,00

Als je een wat krachtigere optie wilt, dan zal de Galaxy E-book Professional 360, met een 15,6″ AMOLED-scherm en een 11e generatie Core i7-processor, aan al je behoeften voldoen.

Acer Aspire Vero AV15-51-75QQ

Voorbeeld Product Beoordeling Prijs

Acer Aspire Vero AV15-51-75QQ Groene pc |  15,6 inch FHD IPS 100% sRGB-scherm |  11e generatie Intel Core i7-1195G7 |  Intel Iris Xe grafische kaart |  16 GB DDR4 |  512 GB SSD |  Wi-Fi 6 |  PCR-materialen |  Windows 11 Thuis

Acer Aspire Vero AV15-51-75QQ Groene computer | 15,6″ FHD IPS 100% sRGB-scherm | 11e generatie Intel Core…

$ 668,00

Als je een goedkope maar krachtige laptop computer wilt, dan is dit degene. Met een 11e generatie Core i7-processor, 512 GB NVMe SSD en 16 GB DDR4 Ram is deze laptop computer gebouwd om optimaal te profiteren van de mogelijkheden van Home windows 11.

HP vlaggenschip 17,3-inch laptop computer

Voorbeeld Product Beoordeling Prijs

2022 vlaggenschip HP 17,3-inch IPS FHD-laptopcomputer, Intel Core i5-1135G7, Quad Core tot 4,2 GHz, Iris Xe grafische kaart, 16 GB RAM, 512 GB PCIe SSD, verlicht toetsenbord, WiFi 5, webcam, Windows 11 + gebundelde kabels

2022 vlaggenschip HP 17,3-inch IPS FHD-laptopcomputer, Intel Core i5-1135G7, Quad Core tot 4,2 GHz,…

$ 683,00

Nog een goedkope laptop computer die zeker mensen zal bevredigen die de voorkeur geven aan grotere laptopschermen. Deze laptop computer heeft niet alleen een 17,3″ FHD-scherm, maar draait ook op een 11e generatie Intel Core i5-1135G7-processor met een flinke 512 GB SSD en 16 GB RAM.

Alle bovengenoemde laptops en de nieuwere computer’s die worden gelanceerd, worden geleverd met Home windows 11. Zelfs veel van de oudere Home windows 10-pc’s die in aanmerking komen voor een Home windows 11-upgrade worden standaard verkocht in Home windows 11.

Gedachten beëindigen 👨‍💻

Persoonlijk ben ik erg blij met de eenvoud en prestaties van Home windows 11 vergeleken met Home windows 10. En het is ook erg stabiel voor een nieuw besturingssysteem; Ik heb tot nu toe helemaal geen bugs kunnen ontdekken. Als u nog steeds twijfelt, raad ik u aan eerst Home windows 11 in Digital Field uit te voeren om het veilig te testen en vervolgens te upgraden als u tevreden bent.

Rate this post
porno izle altyazılı porno porno