Clicky: A Worthy Google Analytics Alternative?

Wat is de nieuwe Google Analytics 4 waar iedereen het over heeft?

Ontvangt u een melding in uw Google Analytics-account waarin u wordt gevraagd over te stappen naar hun nieuwe platform?

Google heeft officieel aangekondigd dat ze hun Common Analytics stopzetten en overstappen op Google Analytics 4.

Als u voor het dilemma staat of dit het juiste second is om andere analysetools uit te proberen, lees dan dit artikel verder.

Wat is Google Analytics 4?

Google Analytics-4-Banner

Google Analytics 4 is de nieuwste replace van het populaire Common Analytics-platform van Google. Het helpt u de bezoekers op uw web site, hun gedrag en andere essentiële verkeersgerelateerde benchmarks bij te houden.

U kunt de gegevens uit het Common Analytics-dashboard gebruiken om betere marketing- en uitvoeringsprocessen voor uw on-line bedrijven te creëren.

Hoewel Google Analytics 4 een populair onderwerp is, is het geen nieuwe replace in hun analyseproducttraject.

In 2005 nam Google Urchin Analytics over en lanceerde het platform opnieuw door een klassieke versie van Google Analytics uit te brengen. De volgende grote replace kwam in 2013, waardoor het huidige analyseplatform van Google, Common Analytics, op web kwam.

Met de nieuwe Google Analytics 4 ervaart u een nieuwe look binnen het analysedashboard en een gewijzigde navigatiestroom. Hoewel het enige tijd kan duren voordat u vertrouwd raakt met het nieuwe analyseplatform, is het zeker dat alle nieuwe functies alleen in Google Analytics 4 zullen worden opgenomen.

Uitdagingen met Google Analytics 4

Overstappen van Common Analytics naar GA4 is inderdaad niet eenvoudig; het is de verandering die ervoor zorgt dat de technologie blijft evolueren voor een betere toekomst. En daarom gaf Google gebruikers voldoende tijd om het nieuwe platform te leren kennen.

Desondanks heeft het nieuwe Google Analytics 4-platform veel veranderingen ondergaan, waardoor de adoptie moeilijker wordt. Hier zijn enkele van de opmerkelijke veranderingen:

 • Geen bouncepercentage: Het nieuwe platform vervangt het bouncepercentage door ‘betrokken sessies’. Het betekent dat Google wil dat u zich meer concentreert op de betrokkenheid van het publiek in plaats van te controleren wie uw web site heeft verlaten.
 • Wijziging in trackingmodel: U zult zien dat een van de belangrijke statistieken – doelen – wordt vervangen door conversies. U krijgt een schakelknop waarmee u de gebeurtenissen als conversies kunt instellen.
 • Bekwame rapportage: Met Google Analytics 4 krijgt u toegang tot het analysemenu waarmee u uw rapporten kunt maken met behulp van verschillende parameters voor het volgen van gebeurtenissen. Hoewel het een verbeterde functie is, heb je ervaring nodig met het verwerken en visualiseren van de verzamelde gegevens.
 • Ontbrekende historische gegevens: Vanaf nu heeft u geen toegang tot uw historische gegevens in Google Analytics 4. Het is alsof u helemaal opnieuw begint, maar na 1 juli 2023 heeft u wel toegang tot de gegevens van uw voorgaande zes maanden.

U vraagt ​​zich misschien af: is het de moeite waard om voor Google Analytics 4 te kiezen met alle bovenstaande uitdagingen? Heeft u de mogelijkheid om naast Google ook andere analyseplatforms te proberen?

Gelukkig is het antwoord ja! Clicky Analytics is de device die op de markt verkrijgbaar is en die u kunt overwegen als alternatief voor Google Analytics 4.

Laten we nu beginnen voor meer informatie over Clicky Analytics.

Invoering

Clicky Analytics is een free of charge cloudgebaseerd analyseplatform, een open supply alternatief voor Google Analytics. Het biedt realtime verkeersgegevens zoals het aantal bezoekers, het aantal klikken, gebeurtenissen, organische zoekopdrachten, bouncepercentages en bijna alles wat u krijgt in het Google Common Analytics-dashboard.

clicky-analyse

Of u nu een klein bedrijf of een grote onderneming bent, u kunt eenvoudig Clicky Analytics-code insluiten zonder uw web site te vertragen.

Bovendien hoeft u niet alle problemen te doorstaan ​​die u kunt tegenkomen bij de overstap naar Google Analytics 4. Bijvoorbeeld de onnauwkeurigheid bij het berekenen van sessies en paginaweergaven vanwege ontbrekende historische gegevens.

Hoewel er veel andere factoren zijn waarmee u Clicky boven GA4 kunt overwegen, laten we eens kijken naar enkele van de beste functies van Clicky om uw beslissing te vergemakkelijken.

Functies

Enkele essentiële functies waarmee Clicky een voorsprong heeft op Common Analytics zijn heatmaps, split-tests, video-analyse, audio-analyse en gedetailleerde padanalyse. Laten we ze allemaal intimately bekijken.

Hittekaarten

Clicky-analytics-heatmap

Heatmaps laten zien waar bezoekers op uw web site klikken. Dat betekent dat u het giswerk kunt wegnemen over de vraag of bezoekers op uw CTA klikken. Zodra u weet waar ze precies op de web site klikken, kunt u uw CTA’s optimaliseren en de conversieratio voor uw on-line bedrijf verbeteren.

Clicky maakt het eenvoudig om de heatmap voor een pagina vanaf de web site zelf te bekijken. Het is een goede functie omdat u uw web site niet hoeft te verlaten om het klantgedrag te bepalen.

Bovendien kunt u ook het datumbereik voor heatmaps instellen om prestatieverbeteringen bij te houden nadat u uw call-to-action hebt gewijzigd.

Evenementen

Gebeurtenissen omvatten het volgen van bepaalde JavaScript-gerelateerde activiteiten, zoals het openen van een menu, het klikken op een hyperlink, het volgen van de uitgaande hyperlinks, e-mailabonnementen en downloadknoppen.

Padanalyse

pad-analyse-clicky

Padanalyse is een trechterbouwer die lijkt op de trechter voor het bijhouden van conversies die beschikbaar is in Common Analytics. Hiermee kunt u een reeks stappen creëren die bezoekers doorlopen en de klantreis bij elke trechterstap volgen.

U kunt maximaal 5 pagina’s instellen voor het bouwen van een trechter. Op deze manier kunt u erachter komen welke pagina uw klanten afzet en werken aan het optimaliseren van de pagina’s.

Groot scherm

groot scherm

Dit is een geweldige functie om al uw websiteverkeerstatistieken in één enkel venster te bekijken. Het grote scherm van Clicky geeft u een realtime weergave van uw favoriete statistieken met een vernieuwingsknop van 1 minuut.

Enkele van de belangrijkste parameters die u kunt controleren zijn:

 • Realtime bezoekers
 • Doelen
 • Bezoekersacties
 • Betrokkenheidstijd
 • Bouncepercentage
 • Bijgehouden omzet
 • Toppagina’s
 • Meest gezochte termen

en nog veel meer.

Doelen

Als u doelen gebruikt om uw conversiepunten bij te houden, kunt u op Clicky vertrouwen omdat GA4 geen doelen omvat. Het helpt u te bepalen wat werkt en hoe u kunt veranderen als de bezoekers niet betrokken zijn.

Het instellen van een doel is eenvoudig in Clicky, en u kunt ook split-testen instellen voor uw pagina’s. Op deze manier kunt u verschillende versies van dezelfde pagina uitproberen en een pagina kiezen met de beste resultaten.

Integraties van derden

Als open-source analyseplatform biedt Clicky veel ondersteunde integraties. U kunt Clicky eenvoudig integreren met populaire contentmanagementsystemen zoals WordPress, Shopify, Squarespace, Weebly, Joomla, Drupal en BigCommerce.

Bovendien kunt u Clicky Analytics ook koppelen aan andere opkomende instruments zoals Smarty, GoDaddy-websitebouwer, A/B-testtools zoals Convert Experiences en WHMCS, een automatiseringsplatform voor webhosting.

Prijzen

Clicky is beschikbaar in free of charge en betaalde tariefplannen, en u kunt degene kiezen die bij uw wensen previous. Zodra u zich bij Clicky registreert, krijgt u een proefperiode van 21 dagen om al hun premiumdiensten te verkennen.

U kunt tijdens de proefperiode bijvoorbeeld free of charge maximaal 3 web sites en 1 miljoen paginaweergaven per dag volgen by way of hun betaalde abonnementen.

klik-prijzen

Free of charge abonnement

Als u Clicky voor de eerste keer gebruikt, kunt u hun free of charge abonnement proberen om één web site bij te houden met maximaal 3000 paginaweergaven per dag. Met het free of charge abonnement krijgt u toegang tot alle basisfuncties, zoals een analysedashboard, realtime gegevens, widgets, individuele bezoekersacties, inhoudsverwijzingen en meer.

Professional-plan

Als u een particulier blognetwerk beheert, kunt u kiezen voor het Professional-abonnement, waarmee u tot 10 web sites en tot 30.000 dagelijkse weergaven kunt volgen door slechts $ 9,99 per maand te betalen.

Professional Plus-abonnement

Het Professional Plus-abonnement omvat alle premiumfuncties, waardoor u tot 10 web sites en 30.000 dagelijkse weergaven kunt volgen. Daarnaast krijgt u ook toegang tot de exclusieve functies van Clicky, zoals Heatmaps en Uptime-monitoring, waarmee u beter inzicht krijgt in de ervaring van uw klant.

Voor platina

Er is ook een Professional Platinum-abonnement waarbij u alle functies van Clicky krijgt, met een uitgebreide limiet voor paginaweergaven van 100.000 dagelijkse weergaven. Met dit plan kunt u maximaal 30 web sites volgen door slechts $ 19,99 per maand of een eenmalig jaarlijks bedrag van $ 159,99 te betalen.

Aangepast abonnement

Met deze plannaam kunt u contact opnemen met de accountmanager van Clicky en een aangepast website-trackingplan aanvragen dat aan uw vereisten voldoet.

Alternatieven

Hoewel Clicky een uitstekend platform voor het volgen van analyses is, zijn hier enkele alternatieve Clicky-tools die u kunt overwegen om uw verkeersgegevens bij te houden.

Doorgronden

Doorgronden

Fathom is een betrouwbaar analyseplatform dat uw gegevensprivacy niet in gevaar brengt. Het is een AVG-, CCPA-, ePrivacy- en PECR-compatibel bedrijf dat zijn verkeer by way of Europese infrastructuur leidt.

In tegenstelling tot Google vraagt ​​Fathom je niet om cookiemeldingen en slaat dus jouw gegevens niet op. Bovendien is het sneller dan veel analyseplatforms die op de markt beschikbaar zijn en omzeilt het de meeste adblocker-scripts in verschillende browsers.

Aan de slag gaan met Fathom is eenvoudig. Internet als Clicky of Google Analytics moet u een Javascript-code op uw web site insluiten en alle bijgehouden verkeersgegevens controleren op het Fathom Analytics-dashboard.

Hun basisprijs begint bij slechts $ 14 per maand, waardoor u tot 100.000 maandelijkse pageviews kunt bijhouden.

Mixpaneel

Mixpaneel

Mixpanel is een ander hulpmiddel voor gegevensanalyse dat wordt gebruikt door toonaangevende bedrijven als Uber, Rakuten, Expedia en nog veel meer om hun gegevens bij te houden. Sommige functies, zoals visualisatierapporten en trechterstappen, hebben ervoor gezorgd dat Mixpanel een keuze is geworden van meer dan 7000 betalende klanten.

Mixpanel maakt gebruik van op gebeurtenissen gebaseerde monitoring, zoals nieuwe verkopen op een web site of het indienen van een formulier, en verzamelt alle gedragsgegevens van de klant.

De data-integratie- en trackingoplossingen van het product helpen u betere inzichten over uw klanten te krijgen. U kunt deze inzichten gebruiken om betere zakelijke beslissingen te nemen en uw klanten op uw platform te behouden.

Internet als Clicky wordt Mixpanel free of charge geleverd met een limiet van 100.000 maandelijkse gebruikers. Binnen het free of charge abonnement heeft u toegang tot onbeperkte monitoring van gegevensgeschiedenis en kerngegevensanalyserapporten zoals stromen, trechters en gegevensinzichten, en kunt u opties verkennen.

Voor geavanceerde functies zoals datamodellering, groepsanalyses en add-ons voor datapijplijnen kunt u zich abonneren op het groeiplan van Mixpanel vanaf $ 25/maand.

Zichtbaar

Zichtbaar

Matomo is een van de populaire Clicky-alternatieven die 100% gegevenseigendom garanderen en de privateness van uw gebruiker beschermen. Het is free of charge, veilig en vereist minder handmatige configuratie dan Clicky Analytics.

Matomo biedt krachtige functies zoals heatmaps, sessie-opnamen, media-analyses en A/B-testen waarmee u het gedrag van uw klanten kunt begrijpen en de juiste zakelijke beslissingen kunt nemen.

Als u Matomo’s Cloud-gebruiker bent en een WordPress-website beheert, kunt u eenvoudig hun WP-Matomo-plug-in installeren om alle inzichten in klantanalyses in uw WordPress-dashboard te krijgen. Alle gegevens worden op uw server opgeslagen, waardoor u volledige controle over uw gegevens heeft.

laatste woorden

Nu u weet dat Common Analytics wordt vervangen door Google Analytics 4, wat is uw plan? Als je nog steeds met dit dilemma wordt geconfronteerd, haast je dan niet! U heeft ruim de tijd om te beslissen, need Univeral Analytics stopt op 1 juli 2023.

Dit artikel zal u helpen uw dilemma op te helderen: Clicky verkiezen boven Google Analytics 4 en andere opties voor gegevensanalyse verkennen die beschikbaar zijn op web.

Vervolgens kunt u Google Analytics-alternatieven bekijken.

Rate this post
porno izle altyazılı porno porno