How to Create an NFT Collection With a Smart Contract

Voor veel mensen is deelname aan een NFT-collectie een symbool van sociaal bewijs. Voor anderen betekent het dat je deel uitmaakt van een grotere gemeenschap die gelijkgestemde ideeën deelt. En voor sommigen is het het idee om iets te verzamelen dat in beperkte hoeveelheid beschikbaar is.

Dus wat zijn NFT-collecties? In eenvoudige bewoordingen zijn het een verzameling door de pc gegenereerde karakters die een specifiek idee uitbeelden.

In ons inleidende artikel leerden we erover een NFT slaan en het te koop aanbieden op OpenSea. Nu is het tijd om nog een stap verder te gaan en te leren hoe u een volledige NFT-verzameling kunt maken.

De meest bekende collecties zijn CryptoPunks, Bored Ape Yacht Membership en Cool Cats. Maar er zijn natuurlijk honderden, zo niet duizenden andere, dergelijke collecties.

Om deze handleiding zo eenvoudig mogelijk te maken, gaan we uit van het volgende:

 • Ervaring: Je weet al wat een NFT is (als je dat nog niet weet, lees dan hier over NFT’s) en heb gehoord over de Web3-beweging.
 • Ontwerp: U wilt een aangepaste NFT-collectie maken met uw eigen kunstwerken/ideeën.
 • Technisch: Je hebt praktisch inzicht in technische concepten zoals het uitvoeren van een programma, enz.

Dit zijn eenvoudige richtlijnen om ervoor te zorgen dat we bij het onderwerp kunnen blijven.

Laten we eerst begrijpen hoe gelaagdheid wordt gebruikt om aangepaste resultaten te genereren.

#1. Wat is gelaagdheid in generatieve kunst?

Generatieve kunst verwijst naar het gebruik van een algoritme (een programma) om aangepaste vormen, kleuren en vormen te genereren. Van nature is het onvoorspelbaar. Dit is ook één van de redenen waarom bepaalde NFT-collecties zo populair zijn geworden.

Omdat de uitkomst niet kan worden gegarandeerd, heeft elke NFT een uniek kenmerk.

Met betrekking tot gelaagdheid: dit zijn de gegevens (kunst) die u levert aan de instruments die u gebruikt om een ​​collectie te genereren.

Hier is een visueel voorbeeld:

Voorbeeld van NFT-lagen

Zoals je kunt zien, hebben we 3 verschillende lagen: Achtergrond, VormEn Aangepast.

Telkens wanneer u een van de hulpmiddelen in deze handleiding gebruikt, moet u de benodigde hulpmiddelen verstrekken lagen om uw verzameling te genereren.

Hier is een basisuitleg:

 • Aangepast verwijst naar het kind personage dat we als middelpunt van de collectie willen gebruiken.
 • Vorm verwijst naar het kind vormen/aanpassingen dat we in elke gegenereerde afbeelding willen zien.
 • Achtergrond verwijst naar aangepaste achtergrondkleuren die het programma willekeurig voor elke afbeelding kan gebruiken.

Verschillende instruments hebben verschillende eisen en mogelijkheden. Daarover binnenkort meer.

Maar laten we eerst deze vraag beantwoorden:

Heb je ontwerpervaring nodig om een ​​NFT-collectie te creëren?

Hoewel het geweldig zou zijn om op magische wijze een unieke verzameling van 10.000 karakters te genereren, moet je toch voor een aantal basiszaken zorgen. En in dit geval lagen.

Het is het meest praktische kind ontwerp en hoe uniek u het wilt maken, is geheel aan u. Er zijn talloze hulpmiddelen voor het bewerken van foto’s die u kunt gebruiken om aangepaste afbeeldingen te genereren.

Uiteindelijk moet de collectie uniek zijn op foundation van jouw individuele inbreng en wensen. Dat is de essentie ervan.

Ben je klaar? Laten we beginnen.

NFT-generator

Dit is misschien wel de gemakkelijkste NFT-generator die er is – en hij is onbeperkt! In tegenstelling tot andere NFT-generatoren die u elke keer kosten in rekening brengen als u een verzameling wilt maken, kunt u met de NFT-generator zoveel verzamelingen genereren als u wilt voor $ 99 per maand.

Vind je het nog wat steil om te beginnen, dan kun je onze speciale kortingscode gebruiken GEEK20 voor 20% korting bij het afrekenen! Alleen voor Geekflare-lezers 🙂

De manier waarop het werkt spreekt voor zich, maar laten we het voor de zekerheid even doornemen.

U kunt op “Laag toevoegen” klikken om elk van uw lagen toe te voegen en de gewenste zeldzaamheid aan te passen. Je zult eindigen met zoiets als dit, waarbij je altijd een voorbeeld van je verzameling kunt bekijken terwijl je aan de rechterkant verdergaat.

Zodra u klaar bent, kunt u eenvoudigweg op “Verzameling downloaden” klikken en uw 10k NFT-verzameling wordt gedownload met uw metadata en ook uw zeldzaamheidstabellen.

Als u uw collectie bij hen wilt inzetten, gebruikt u gewoon hun slimme contracttool. Ze hebben een standaard initiële commissie van 4,9% op de munt.

De device wordt geleverd met latere functies, privéverkoop, openbare verkoop, witte lijst, muntknop en vooraf gemaakte web site voor het geval je er nog geen hebt. Ze zijn ook erg behulpzaam by way of de livechat voor het geval u ondersteuning nodig heeft of hulp bij het opzetten van uw slimme contract.

NFT-Inator

NFT-Inator

Eerlijk gezegd is NFT-Inator misschien wel het enige hulpmiddel dat u ooit nodig zult hebben voor de klus. U kunt niet alleen een aangepaste verzameling genereren, maar het platform biedt ook further functies zoals metadata voor Ethereum, Solana en Polygon. En het is helemaal free of charge.

Hoe werkt het? Eerst en vooral kunt u de map Demo downloaden. Ik raad u aan deze aan te schaffen, zodat u de mapstructuur begrijpt voordat u uw eigen lagen uploadt.

Deze map bevat gegevens uit een eerder gepubliceerde collectie genaamd Area Sneks Society.

Space Sneks Society-demo

Hier vindt u verschillende configuratiemogelijkheden. De uiterst rechtse zijbalk bevat namelijk:

 • Accessoires
 • Hoofddeksel
 • Kleren
 • Ogen
 • Uitdrukking
 • Huid
 • Achtergrond

Dit worden de lagen voor uw gehele NFT-collectie. En voor deze specifieke toolkit moet u ze allemaal opnemen met behulp van de device met uw eigen gegevens.

Aangepaste eigenschappen toevoegen (zeldzaamheid aanpassen)

Een van de manieren waarop NFT-collecties echt uniek worden, is door zeldzaamheid van eigenschappen. Kenmerken in deze context zijn de visuele elementen die u aan de generator toevoegt. Als u bijvoorbeeld tien verschillende “Ogen”-lagen uploadt, kunt u één ervan alleen in één NFT laten verschijnen.

eigenschap zeldzaamheid nft-collectie aanpassen

In NFT-Inator – doe je dit door naar te gaan Instellingen -> Eigenschappen. Op deze pagina kunt u instellen hoe vaak een individuele laag moet verschijnen tijdens het genereren. Op dezelfde manier kunt u ook opgeven hoeveel afbeeldingen u in totaal wilt genereren.

Een ander ding dat u kunt doen (met deze specifieke device) is zelf een ontwerp op maat maken en dit opslaan. Wanneer je naar de Genereer pagina, heeft u de mogelijkheid om ook uw opgeslagen ontwerpen op te nemen.

Hiermee kunt u uiterst zeldzame NFT’s in uw verzameling maken die u handmatig kunt distribueren.

Over het algemeen is het een eenvoudig hulpmiddel om de klus te klaren. De exportmap bevat .PNG-afbeeldingsbestanden en het JSON-bestand, dat metagegevens bevat. De metadata verwijzen naar unieke modifiers die verifiëren dat het in feite een unieke collectie is.

En nog belangrijker: de JSON-bestanden zijn vereist bij het publiceren van uw nieuw gemaakte collectie.

Further instruments voor het op schaal genereren van NFT’s

Voordat we het hebben over het onderhouden en weergeven van een collectie, willen we eerst kort enkele andere hulpmiddelen noemen. Dit zijn allemaal open-sourceprojecten die door de gemeenschap zijn gebouwd. Een beetje technische ervaring is dus vereist.

Maar het idea van het gebruik van lagen blijft precies hetzelfde.

NFT.internet – Dit is een Home windows-gebaseerde applicatie voor het genereren van volledige collecties. U kunt metagegevens opgeven en de collectiegrootte indien nodig aanpassen.

CyberDoggos – Dit is hetzelfde Python-script dat werd gebruikt om de CyberDoggos-collectie te genereren. Het wordt geleverd met demogegevens om een ​​testrun uit te voeren en te zien hoe het programma werkt.

Appsus – Dit is een desktopgebaseerde applicatie die beschikbaar is voor Home windows, Linux en OSX. U kunt de volgorde waarin lagen verschijnen en hun zeldzaamheid aanpassen.

In veel gevallen zul je dat des te meer merken authentiek collecties worden meestal gegenereerd door ervaren ontwikkelaars. Daarom zou het geen kwaad kunnen om de auteur van de collectie te vragen om u te laten weten hoe zij hun specifieke ontwerpresultaat hebben bereikt.

Afgezien daarvan bieden deze instruments voldoende basiswerk om u op weg te helpen.

Hoe u een NFT-collectie publiceert

Dit is dus waar het een beetje lastiger wordt. Het is onpraktisch om 100, 1.000 of zelfs 10.000 NFT’s te genereren en deze in één keer te koop aan te bieden. De kosten die hieraan verbonden zijn, zouden absoluut waanzinnig zijn. Maar er is een manier om dit te omzeilen.

En het worden slimme contracten genoemd.

Een slim contract vormt de foundation van alle NFT-collecties. Zie het als de sleutel die een specifieke deur kan ontgrendelen. In dit geval is het deze sleutel die de authenticiteit van een NFT, of beter gezegd, van uw hele verzameling, kan verifiëren. Laat me dit verder uitleggen met een eenvoudige illustratie.

Stel dat u een “geweldig-kunstwerk.jpeg” hebt gemaakt, en iemand uploadt deze .jpeg naar zijn web site. In een dergelijk geval is er geen manier om de authenticiteit van dit bestand te verifiëren, zelfs als de metagegevens dezelfde zijn.

Met een slim contract – IPFS – kun je aan elk individueel kunstwerk een uniek token toewijzen. Op deze manier heeft degene die de NFT bezit, feitelijk blockchain-bewijs van de authenticiteit van dat specifieke bezit.

Dit is belangrijk omdat er in het verleden gevallen zijn geweest waarin mensen reeds verkochte NFT’s hebben gemanipuleerd.

Een slim contract creëren zonder blockchain-ervaring

OpenZeppelin slimme contracten

Het spreekt voor zich dat er veel technische particulars in slimme contracten zitten. Meestal wordt een slim contract ingezet door gebruik te maken van Solidity en OpenZeppelin, of zoiets als Minty. Voor dit artikel richten we ons vooral op low-code instruments om te voorkomen dat je zelf de code hoeft te schrijven.

Samenvattend is het mogelijk om een ​​slim contract voor uw NFT-collectie in te zetten zonder voorafgaande ervaring met blockchain. Het betekent alleen dat u een tussenpersoon moet inschakelen om alle technische zaken namens u af te handelen.

NiftyKit: een eenvoudige manier om slimme contracten te implementeren

Handige Kit

Ik heb uitgebreid onderzoek gedaan naar instruments die je kunnen helpen bij het opstellen van een slim contract en het inzetten van de collectie. En NiftyKit viel op als de duidelijke winnaar. Het platform maakt het een fluitje van een cent om snel een slim contract op te stellen en uw collectie te uploaden.

Nadat u zich heeft aangemeld, kunt u vanaf uw profielpagina op klikken Verzameling maken. Op deze pagina moet u het volgende opgeven:

 • De hoofdfoto.
 • Bannerafbeelding.
 • Naam collectie. Bijvoorbeeld Geekflare-collectie.
 • Collectie symbool. Bijvoorbeeld GFC
 • En een aangepaste beschrijving.

Het proces is vrij eenvoudig. Zodra u klaar bent, kunt u beginnen met het uploaden van uw NFT’s en individuele beschrijvingen opgeven.

Hoe u uw slimme contract kunt inzetten

De kosten voor het inzetten van een slim contract met NiftyKit bedragen $ 9,99 op het second dat dit artikel wordt geschreven. Dit omvat een ERC721 slim contract dat wordt gekoppeld aan uw MetaMask-portemonnee die u met NiftyKit hebt verbonden. Het slimme contract is dan ook beschikbaar voor zichtbaarheid op marktplaatsen zoals OpenSea.

Het duurt maximaal 48 uur voordat het proces is voltooid.

Aan de andere kant is de vergoeding een eenmalige betaling. Bovendien kunt u uw slimme contract naar elk ander NFT-beheerplatform brengen, zolang u het maar kunt importeren.

Onthoud dat dit zo is onmogelijk om free of charge een slim contract te maken.

NFT’s toevoegen aan uw slimme contract

Zodra u voorbij de implementatie van uw slimme contract bent gekomen, kunt u beginnen met het toevoegen en beheren van uw NFT’s.

GFC-collectie

U kunt ook andere gebruikers, uw companions, uitnodigen om u te helpen het proces te versnellen. Op dit second biedt NiftyKit geen manier om batches activa in één keer te importeren. Ze hebben echter wel plannen om deze functie toe te voegen.

En in veel gevallen bent u beter af als u de activa afzonderlijk uitlaadt. De meeste collecties werken bijvoorbeeld op foundation van ‘nieuwstaat bij verkoop’.

Deze aanpak houdt in dat je de specifieke NFT alleen munt als iemand er oprechte interesse in toont.

Conclusie

Er komen nogal wat technische particulars kijken bij het onderhouden van een NFT-collectie. Zeker als je iets wilt bouwen in het bereik van duizenden activa. Mijn advies is om na te denken over de vaardigheden die je al hebt en al het andere aan te vullen met externe hulpmiddelen.

De beste manier om een ​​NFT-verzameling te verwijderen is door zelf code voor elke afzonderlijke stap te schrijven. Maar helaas is het geen goedkoop alternatief, aangezien de ontwikkelaars van Solidity en Rust enorme uurtarieven vragen voor hun werk.

Ik denk dat als je iets wilt dat weinig onderhoud vergt, de oplossingen die in dit artikel worden beschreven voldoende hulp zouden moeten bieden.

Final however not least, bekijk enkele van de NFT-trackingtools.

Rate this post
porno izle altyazılı porno porno