Improve Your Windows 11 Experience With these 8 Registry Hacks

Het Home windows-register slaat essentiële informatie en instellingen op voor vrijwel elke Home windows-functie, eigen apps of apps van derden, en {hardware}. Dit is de plek wanneer u Home windows-aanpassing naar een hoger niveau wilt tillen.

Er zijn veel manieren om Home windows 11 aan te passen, zoals het aanpassen van de standaardinstellingen of het gebruik van apps van derden. Het Home windows-register is echter de backend die de meeste dingen in Home windows volledig beheert.

U kunt het Home windows-register gebruiken om UI-elementen volledig te verwijderen, verwijderde functies te herstellen, de Home windows-prestaties te verbeteren en zelfs Home windows 11 op niet-ondersteunde computer’s te installeren. Bovendien brengen veel van de fantastische apps van derden die we gebruiken om Home windows aan te passen, meestal wijzigingen aan in het register die zelfs handmatig door ons kunnen worden gedaan.

Als u er klaar voor bent om het heft in eigen handen te nemen, ken ik precies de juiste Home windows-registerhacks om u op weg te helpen.

Waarschuwing: Een onjuiste wijziging in het register kan negatieve gevolgen hebben voor uw computer, waaronder beschadiging van Home windows en gegevensverlies. Hoewel de hieronder genoemde hacks geen negatief impact zullen hebben, moet u voor de zekerheid toch een back-up van het register maken. U kunt handmatig een back-up van het register maken of een app van derden gebruiken voor automatische back-up/herstel.

Toegang tot het Home windows-register

Voordat ik u de registerhacks vertel, moet u weten hoe u toegang krijgt tot het register. Er zijn meerdere manieren om dit te doen, maar het gemakkelijkst is om te zoeken naar de time period ‘register’ in de Home windows-zoekbalk, waarna de app wordt geopend. Als alternatief kunt u de opdracht Uitvoeren gebruiken regedit om het Home windows-register te openen.

Zodra het is geopend, kunt u in de zoekbalk bovenaan de locatie invoeren van een registervermelding die u wilt bewerken om er rechtstreeks toegang toe te krijgen. Maak je geen zorgen; Ik zal de exacte locatie van elk merchandise opgeven, zodat u deze eenvoudig kunt kopiëren/plakken.

Schakel het vergrendelscherm van Home windows 11 uit

Wanneer u de computer opstart, verschijnt er een scherm voordat u het wachtwoord invoert, dat verdwijnt zodra u op een willekeurige toets drukt. Het dient geen ander doel dan het tonen van een mooie foto en wat additional information erover. Veel mensen vinden dit scherm misschien een vervelende additional stap om toegang te krijgen tot uw computer. Als u het wilt verwijderen om rechtstreeks toegang te krijgen tot het wachtwoordscherm, kunt u dit doen through het register.

Open het Home windows-register en voer de onderstaande locatie in de zoekbalk bovenaan in en druk op Enter.

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPoliciesMicrosoftWindows

Klik hier met de rechtermuisknop op het Home windows-item en selecteer Nieuw > Sleutel. Geef deze nieuwe sleutel een naam “Personalisatie”.

Nieuwe sleutel onder Windows-invoer

Selecteer nu dit nieuwe Personalisatie invoer en klik met de rechtermuisknop in de witte ruimte aan de rechterkant en selecteer Nieuw > DWORD-waarde (32-bits).. Geef deze vermelding een naam “Geen Vergrendelscherm”.

Nieuwe DEWORD-sleutelpersonalisatie

Dubbelklik daarna op het merchandise NoLockScreen en wijzig de waarde ervan 0 naar 1, en klik OK.

Schakel het vergrendelscherm uit in Windows 11

Dat is alles, de volgende keer dat u de computer opstart, ziet u direct het wachtwoordscherm.

Schakel uitgebreide statusberichten in

Uitgebreide statusberichten zijn berichten die u ziet wanneer Home windows wordt gestart of afgesloten, zoals het bericht ‘Uw bureaublad voorbereiden’. Kortom, het vertelt u precies wat Home windows momenteel doet, wat de vertraging bij het opstarten/afsluiten veroorzaakt. Deze berichten zijn standaard zeer beperkt en geven niet alle informatie.

Als u lange vertragingen ervaart bij het afsluiten of opstarten, kunt u deze uitgebreide statusberichten inschakelen om precies te zien wat de vertraging veroorzaakt en mogelijk het probleem op te lossen. Hier is hoe:

Ga naar de hieronder genoemde locatie.

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesSystem

Selecteer hier de Systeem invoer en klik vervolgens met de rechtermuisknop op de witte ruimte in het rechterpaneel en selecteer Nieuw > DWORD-waarde (32-bits)..

Systeem nieuwe DWORD-sleutel

Geef dit nieuwe merchandise een ​​naam “uitgebreide standing” en dubbelklik erop en wijzig de waarde in 1.

Schakel uitgebreide statusberichten in

Nu vertelt uw computer u precies welke processen hij begin of sluit wanneer u de computer opstart of afsluit.

Haal het oude contextmenu op

Home windows 11 heeft een nieuw contextmenu dat klein van formaat is en waarin de meeste opties verborgen zijn achter de Toon meer opties knop die in feite het klassieke contextmenu opent. Persoonlijk houd ik niet van het nieuwe contextmenu, omdat ik meestal op de knop Toon meer opties knop toch.

Waarom zou je hier een proces van twee klikken van maken als je bij de eerste poging gewoon het oude contextmenu kunt openen? Hieronder vindt u een registerhack om altijd het oude contextmenu te openen wanneer u met de rechtermuisknop klikt, in plaats van op de Toon meer opties knop.

Ga naar de onderstaande locatie in het register:

HKEY_CURRENT_USERSoftwareClassesCLSID

Klik met de rechtermuisknop op de CLSID invoeren en selecteren Nieuw > Sleutel.

Nieuwe sleutel CLSID

Zet deze waarde als naam: {86ca1aa0-34aa-4e8b-a509-50c905bae2a2}

Klik opnieuw met de rechtermuisknop op dit nieuwe merchandise en selecteer Nieuw > Sleutel. Noem deze nieuwe sleutel als “InprocServer32”.

InprocServer32

Binnen in de InprocServer32 invoer, dubbelklik op de (Standaard) invoer, en zonder enige waardegegevens in te voeren, klikt u op OK. Deze stap is erg belangrijk en de hack zal niet werken zonder dit bericht te openen en te sluiten.

Download het oude contextmenu in Windows 11

Om de wijzigingen toe te passen, begin u de computer opnieuw op of drukt u op de toetsen Ctrl+Shift+Esc om Taakbeheer te openen en klikt u hier met de rechtermuisknop op Home windows Explorer en selecteer Herstarten. Na het opnieuw opstarten wordt alleen het oude contextmenu geopend als u met de rechtermuisknop op een lege ruimte of een app/bestand klikt.

Voeg apps toe aan het contextmenu

U kunt ook een snelkoppeling van een willekeurige toepassing (.exe) aan het contextmenu toevoegen om de app overal te kunnen openen door eenvoudigweg met de rechtermuisknop op een lege ruimte te klikken en de snelkoppeling te selecteren. Ter demonstratie ga ik een Chrome-browsersnelkoppeling toevoegen aan het contextmenu.

Open de onderstaande locatie in het register:

HKEY_CLASSES_ROOTDirectoryBackgroundshell

Klik met de rechtermuisknop op schelp invoeren en selecteren Nieuw > Sleutel. Noem deze nieuwe sleutel de naam van de app zoals u deze in het contextmenu wilt zien. In dit geval ga ik het een naam geven “Google Chroom”.

Maak een app-naaminvoer

Klik daarna met de rechtermuisknop op de app-naam die u hebt gemaakt en selecteer Nieuw > Sleutel. Noem deze sleutel als “commando”.

Maak een app-opdracht

Nu moeten we het exacte pad van het uitvoerbare bestand van de toepassing toevoegen aan deze opdrachtinvoer. Ga hiervoor met Home windows Verkenner naar de exacte locatie van de app waar deze op uw computer is geïnstalleerd. Klik met de rechtermuisknop op de app en selecteer Kopieer als pad.

Kopieer het pad van de app

Ga opnieuw naar het register en dubbelklik op het (Standaard) binnenkomst in de commando toets en plak het gekopieerde pad als zijn waarde en druk op OK.

Voeg app-pad toe aan opdrachtinvoer

Hierdoor wordt het uitvoerbare app-bestand toegevoegd aan het contextmenu. Als u echter het standaardcontextmenu van Home windows 11 gebruikt, moet u nog steeds op de knop klikken Toon meer opties om toegang te krijgen tot het oude contextmenu en het uitvoerbare programma van de app te zien. Ik raad je aan de hierboven genoemde hack te gebruiken om sneller toegang te krijgen tot het oude contextmenu om deze hack productief te gebruiken.

App toevoegen aan contextmenu

Versnel de uitschakeltijd

Wanneer u uw computer afsluit, geeft Home windows enige tijd aan het uitvoeren van toepassingen om hun gegevens op te slaan voordat deze geforceerd worden gesloten. Dit zorgt ervoor dat er geen niet-opgeslagen app-gegevens verloren gaan en dat er geen app-functies beschadigd raken als gevolg van geforceerd stoppen tijdens het werken.

Als u echter sneller afsluiten belangrijk vindt en u de goede gewoonte heeft om alle apps te sluiten en gegevens op te slaan voordat u afsluit, kunt u deze timer verlagen om het afsluiten te versnellen. Hier is hoe:

Bereik de hieronder genoemde locatie in het register.

HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControl

Terwijl nu de Controle merchandise is geselecteerd, zoekt u naar de WaitToKillServiceTimeout invoer in het rechterpaneel.

Eenmaal gevonden, dubbelklikt u erop en wijzigt u de waarde van 5000 in 1000 of lager. De waarde is in milliseconden, dus u kunt deze in principe verlagen van 5 seconden naar 1 seconde, waardoor u 4 seconden bespaart op de uitschakeltijd.

Versnel de uitschakeltijd

Schakel snel naar het laatst geopende venster

Als u meerdere vensters van een app geopend heeft (zoals browservensters), wordt er bij het terugschakelen naar de app een rij met miniaturen geopend waarin u kunt kiezen welk venster u wilt openen. Dit maakt het schakelen tussen twee verschillende apps in feite vervelend, omdat je elke keer twee keer moet klikken.

Gelukkig kun je dit gedrag met een snelle registerhack veranderen, zodat wanneer je op de app klikt terwijl er meerdere vensters open zijn, het laatst geopende venster onmiddellijk wordt geopend. En als u een ander venster wilt kiezen, kunt u de muisaanwijzer op het pictogram plaatsen en er verschijnen miniaturen om een ​​ander venster te kiezen. Hier is hoe het te doen:

Open het register en ga naar de volgende locatie.

HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerAdvanced

Terwijl Geavanceerd merchandise is geselecteerd, klikt u met de rechtermuisknop op de witte ruimte in het rechterpaneel en selecteert u Nieuw > DWORD-waarde (32-bits)..

Geavanceerde nieuwe DWORD-sleutel

Noem dit nieuwe merchandise als “Laatste Actieve Klik” en dubbelklik er vervolgens op en stel de waarde in op 1.

Open de laatste Windows-taakbalk

Begin nu de computer opnieuw op of begin de Home windows Verkenner opnieuw, zoals ik liet zien in hack #3 in deze lijst. Na het opnieuw opstarten wordt het laatst geopende venster van de app geopend wanneer u klikt.

Wijzig de grootte van pictogrammen op de taakbalk

Dit is een handige hack voor het aanpassen van de taakbalk waarmee u de grootte van de pictogrammen op de taakbalk kunt vergroten/verkleinen om ze beter toegankelijk te maken, afhankelijk van uw behoefte. Laten we er meteen naar toe gaan:

Ga naar de hieronder genoemde locatie.

HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerAdvanced

Selecteer de Geavanceerd invoer en klik vervolgens met de rechtermuisknop op de witte ruimte in het rechterpaneel en selecteer Nieuw > DWORD-waarde (32-bits)..

Noem het nieuwe merchandise als “TaakbalkSi” en open het vervolgens en verander de waarde in 0, 1 of two. Hier betekenen 0, 1 en 2 respectievelijk klein, middelgroot en groot.

Wijzig de grootte van taakbalkpictogrammen

U moet Home windows Verkenner of de computer opnieuw opstarten om de wijzigingen te zien.

Wijzig de afstand tussen de bureaubladpictogrammen

Als u uw bureaubladpictogrammen op een raster uitlijnt om ze schoon te houden, zult u problemen ondervinden bij het aanpassen van de ruimte tussen elk pictogram. Deze ruimte staat standaard huge en kan niet worden gewijzigd through de Home windows-instellingen.

Als u veel pictogrammen op het bureaublad wilt toevoegen, bent u genoodzaakt de pictogrammengrootte te verkleinen. Aan de andere kant, als u minder pictogrammen heeft en u een betere duidelijkheid wilt, kunt u het beste de pictogrammen vergroten.

Dit alles kan worden opgelost door eenvoudigweg de ruimte tussen de bureaubladpictogrammen te vergroten of te verkleinen met behulp van de onderstaande registerhack.

Ga in het Home windows-register naar de volgende locatie.

HKEY_CURRENT_USERControl PanelDesktopWindowMetrics

Terwijl de VensterMetrieken merchandise is geselecteerd, ziet u veel gadgets in het rechterpaneel. Hier Pictogramafstand En PictogramVerticale afstand vermeldingen bepalen de ruimte tussen bureaubladpictogrammen.

Pictogramafstand beheert de horizontale ruimte en PictogramVerticale afstand bepaalt de verticale ruimte tussen pictogrammen. Standaard is de waarde van beide ingesteld op -1125. U kunt dit aantal verhogen en verlagen om de ruimte respectievelijk te vergroten of te verkleinen. Ter referentie: ik geef er de voorkeur aan om -1200 ruimte te gebruiken, omdat ik meestal slechts 20-30 pictogrammen op het bureaublad bewaar.

Wijzig de afstand tussen de bureaubladpictogrammen

Gedachten beëindigen

Afgezien van het veranderen van de grootte van taakbalkpictogrammen, gebruik ik alle andere hacks die ik hierboven heb genoemd en ze versoepelen mijn Home windows 11-ervaring echt. Als u problemen ondervindt met een van de hacks of als u er gewoon geen bevalt, kunt u de aangebrachte wijzigingen altijd ongedaan maken en wordt de hack verwijderd. Als u bijvoorbeeld een nieuwe invoer hebt gemaakt, kunt u deze verwijderen of de waarde ervan instellen op 0 van 1 om deze uit te schakelen.

Probeer deze beste audiobeheer- en booster-apps voor Home windows 11.

Krijgt u DS4Windows-problemen op Home windows 11? Hier zijn 6 manieren om het probleem op te lossen.

Rate this post
porno izle altyazılı porno porno