What Is IMAP and How Does It Work?

IMAP is het standaard e-mailprotocol dat wordt gebruikt voor het ophalen van e-mails. Door deze speciale laag kunnen computer systems en servers berichten met elkaar delen.

U moet al een lange tijd toegang hebben tot en gebruik maken van e-mail, through een laptop, laptop computer of smartphone.

Maar heeft u zich ooit afgevraagd hoe u eenvoudig toegang kunt krijgen tot die e-mails en ze kunt gebruiken alsof ze lokaal op uw laptop of smartphone zijn opgeslagen?

Het is IMAP dat bepaalt hoe de server of pc met een e-mail zal werken. Het maakt de toegang tot e-mails gemakkelijk voor gebruikers.

Laten we begrijpen wat IMAP is, hoe het werkt, de voordelen ervan en andere essentiële particulars.

Wat is IMAP?

Web Message Entry Protocol (IMAP) is een populair laagprotocol waarmee e-mailclients e-mails ontvangen van een mailserver through de IP/TCP-verbinding. Het werd in 1986 ontwikkeld door Mark Crispin, waardoor het voor gebruikers gemakkelijker werd om toegang te krijgen tot mailboxen vanaf een externe locatie alsof deze lokaal aanwezig was.

Het is een van de meest gebruikte e-mailprotocollen in de branche waarmee gebruikers naadloos toegang hebben tot e-mails. De meeste servers en e-mailclients, waaronder Google, Outlook en Mozilla Thunderbird, ondersteunen IMAP.

whatisimap
Bron: phoenixNAP

De functie die IMAP van anderen onderscheidt, is de mogelijkheid om gebruikers toegang te geven tot al hun e-mail vanaf elk gewenst apparaat. Kortom, het fungeert als een brug of tussenpersoon tussen e-mailclient en server, zodat u er gemakkelijk toegang toe heeft in plaats van ze te moeten downloaden.

In IMAP slaat de server al uw e-mail op die al is afgeleverd en kunt u deze op elk gewenst second lezen door de server als medium te gebruiken. Omdat het centraal wordt opgeslagen, worden eventuele wijzigingen in een specifieke e-mail dynamisch bijgewerkt. En u zult de verandering zien wanneer u de e-mail vanaf een ander apparaat opent.

U hebt echter een internetverbinding nodig om deze wijzigingen in de e-mail te bekijken en te bekijken. Naast lezen stellen deze lagen u ook in staat uw mappen te ordenen, berichten als idea op te slaan en berichten op de server te markeren.

Bovendien?

U kunt meerdere e-mailtoepassingen gebruiken om toegang te krijgen tot al uw e-mails, en IMAP zorgt ervoor dat deze apps gesynchroniseerd blijven met de e-mail en de huidige standing van de e-mail weergeven. IMAP is grotendeels afhankelijk van de TCP/IP-transportlaag omdat het helpt bij het lezen en wijzigen van e-mail through web.

Wanneer de TCP-verbinding tussen de server en de consumer tot stand wordt gebracht, gebruikt IMAP standaard poort 143. Dit is echter niet de enige poort die IMAP gebruikt, omdat het ook naar poort 993 luistert wanneer de shoppers veilig verbinding willen maken met de server through een SSL/TLS-verbinding.

Hoe werkt IMAP?

hoeimapwerkt

IMAP is een inkomende e-mailprotocol dat fungeert als tussenlaag tussen de e-mailserver en de consumer. De werking van IMAP is vrij eenvoudig en naadloos, en er is alleen een TCP/IP-transportlaag nodig om de klus te klaren.

Wanneer de verbinding tussen de server en de consumer tot stand is gebracht, leest u als gebruiker alleen een e-mail van de server en downloadt u deze niet. Wanneer u e-mails opent, heeft u misschien het gevoel dat de e-mails lokaal beschikbaar zijn, maar in werkelijkheid worden ze opgeslagen op de e-mailserver.

Hierdoor kunt u met IMAP toegang krijgen tot e-mails vanaf elk apparaat en elke locatie waar u zich bevindt. Of het nu een smartphone, laptop, laptop computer, pill of iets anders is, het maakt niet uit, aangezien u de e-mails van de server through IMAP leest.

Werking van IMAP

Voor uw begrip geven de volgende stappen u een gedetailleerd overzicht van elk proces in de werking van IMAP:

 • Als gebruiker is de eerste stap die u neemt het inloggen op het account van uw e-mailclient. Terwijl u zich aanmeldt, bereikt de consumer de e-mailserver through IMAP. IMAP werkt met de meeste e-mailclients, zoals Gmail, Outlook, Thunderbird, enz
 • Vervolgens gebruikt IMAP poort 143 of 993 om de verbinding tussen de e-mailserver en de consumer tot stand te brengen. IMAP wordt, terwijl het through Safe Socket Layer (SSL) werkt, automatisch toegewezen aan poort 993. By way of TCP/IP wordt het toegewezen aan poort 143.
werkingvanimap
 • Nadat u bent ingelogd op het e-mailaccount, toont de consumer u een koptekst van alle recente inkomende e-mails. Door te scrollen en op de volgende pagina te klikken, krijgt u toegang tot de onderwerpkop van alle e-mails.
 • Wanneer u een bepaalde e-mail wilt lezen, downloadt IMAP die specifieke e-mail en kunt u alle particulars onder de kop zien. Alleen het bericht wordt echter automatisch gedownload en niet de bijlage.
 • E-mailclients gebruiken IMAP meestal als tussenlaag omdat het snelle toegang tot e-mail mogelijk maakt. Het belangrijkste is dat het behoorlijk veilig is, dus er is geen kans op ongeautoriseerde toegang. Er zijn veel protocollen voor het ophalen van e-mail, zoals POP en SMTP, maar IMAP biedt de soepelste en snelste werking.
 • Nadat u de e-mail van de e-mailserver heeft gelezen, blijft deze op de server staan, tenzij u wijzigingen aanbrengt. Alle wijzigingen die u in uw mailbox aanbrengt, worden dynamisch bijgewerkt en u zult dezelfde wijziging zien wanneer u vanaf verschillende apparaten toegang krijgt. IMAP verwijdert de geopende e-mails niet automatisch, tenzij u ze verwijdert.

Vervolgens bespreken we de voor- en nadelen van IMAP.

Voor- en nadelen van IMAP

Elk protocol voor het ophalen van e-mail heeft zijn eigen voor- en nadelen. Laten we de problemen bespreken die verband houden met IMAP.

Voordelen van IMAP

 • Met IMAP worden e-mails alleen automatisch gedownload als u erop klikt; Daarom biedt het naadloze en snelle toegang tot e-mails through de consumer, zonder dat u ze überhaupt hoeft te downloaden.
e-mailtoegang
 • U heeft overal ter wereld toegang tot uw e-mail through een e-mailclient, en dat ook vanaf elk apparaat dat u heeft, of het nu een laptop, pill of smartphone is. E-mails worden altijd gesynchroniseerd met de server, zodat deze direct beschikbaar zijn.
 • Naast het bewaren van inkomende berichten bewaart IMAP al uw e-mails, zowel ontvangen als verzonden, op een externe IMAP-server. U heeft dus op elk gewenst second toegang tot alle e-mails en het voelt alsof ze zijn opgeslagen in de lokale opslag van uw apparaat.
 • Met IMAP zijn e-mails offline toegankelijk. De bijlagen zijn ook toegankelijk nadat u ze heeft gedownload.
 • U heeft de mogelijkheid om uw e-mails op de server in verschillende mappen en submappen te ordenen. U kunt zelfs e-mails markeren die belangrijk voor u zijn. Bovendien kunt u uw e-mails gemakkelijk lezen, sorteren, zoeken en ordenen.
 • IMAP ondersteunt de IDLE-extensie, waarbij de e-mailclient laat zien welke e-mail ongelezen is of gelezen in de inbox.
 • Het is een eenvoudig, snel en gemakkelijk te gebruiken protocol voor het ophalen van e-mail dat u niet gemakkelijk in andere protocollen zult vinden. Het proces is zo gestroomlijnd dat u snel toegang heeft tot e-mails through elke internetverbinding.

Vanwege deze voordelen is IMAP behoorlijk populair geworden in de branche en onder gebruikers die gebruik maken van toonaangevende e-mailclients.

Nadelen van IMAP

Hoewel IMAP veel voordelen biedt, kent het ook enkele nadelen. Hier is de lijst:

 • U heeft altijd een internetverbinding nodig om de bijlage gemakkelijk te kunnen lezen, downloaden en e-mails te verzenden en te beantwoorden through uw consumer. Bepaalde e-mails die u al gelezen heeft, kunt u alleen doornemen als u geen internetverbinding heeft.
internetverbinding
 • Als u offline bent, heeft u geen toegang tot alle ontvangen e-mails. Bovendien heeft u bij een serverprobleem of internetstoring geen toegang tot de ontvangen of verzonden e-mails.
 • IMAP vereist veel serveropslag omdat alle ontvangen en verzonden e-mails op de server worden opgeslagen. Voor beperkte serveropslag moet u oude e-mails verwijderen om nieuwe te kunnen plaatsen.
 • Als u dagelijks veel e-mails ontvangt, moet u op zoek gaan naar meer serverruimte.
 • Het authenticatiemechanisme van IMAP kan worden omzeild door hackers die een protocolanalysator kunnen gebruiken en gebruikersnamen en wachtwoorden gemakkelijk kunnen achterhalen omdat ze in eenvoudige tekst worden overgedragen.

Beveiligingsproblemen in IMAP

veiligheidsproblemen

IMAP groeit misschien met de dag vanwege de voordelen en compatibiliteit met meerdere apparaten, maar het kent bepaalde beveiligingsproblemen, zoals:

 • De server waar alle e-mails worden opgeslagen, kan ernstige problemen veroorzaken als deze wordt gehackt. Als de server van de e-mailprovider op de een of andere manier niet goed werkt of op ongepaste wijze wordt afgesloten, heeft u mogelijk geen toegang tot uw e-mails.

Bovendien hebben hackers, als deze wordt gecompromitteerd, toegang tot al uw belangrijke documenten en de persoonlijke gegevens van anderen.

 • IMAP verzendt gebruikersnaam en wachtwoord van de clientzijde naar de server zonder codering. De inloggegevens worden in de vorm van platte tekst verzonden. Op deze manier kunnen hackers eenvoudig een analyser gebruiken en inloggegevens van klanten stelen.

Wanneer IMAP echter is geïntegreerd met het TLS-protocol, kunnen de inloggegevens tijdens de communicatie worden gecodeerd.

 • Het gebrek aan inherente compatibiliteit met MFA of meervoudige authenticatie is een van de grootste problemen die met IMAP gepaard gaan. Hierdoor kunnen hackers gemakkelijk technieken gebruiken om wachtwoorden te spuiten om illegaal in te loggen op verschillende e-mailaccounts.

Het is een grote zorg voor veel organisaties die e-mailclients met authenticatiefaciliteiten gebruiken, omdat hierdoor veel informatie kwetsbaar wordt. Daarom vermijden veel organisaties het gebruik van IMAP.

IMAP versus POP3

POP3 en IMAP zijn twee van de meest gebruikte e-mailprotocollen. Laten we enkele verschillen tussen hen bespreken.

IMAP POP3
Web Message Entry Protocol (IMAP) is een geavanceerd protocol waarmee u alle mappen op een server kunt bekijken. Publish Workplace Protocol (POP3) is een eenvoudig protocol waarmee berichten van de inbox naar de lokale pc kunnen worden gedownload.
Hier hebben gebruikers toegang tot hun e-mails vanaf het gewenste apparaat. Hier kunnen e-mails worden bekeken of geopend vanaf het apparaat waarop ze zijn gedownload.
IMAP fungeert als tussenpersoon tussen de consumer en de server. Daarom slaat de server elke e-mail op. E-mails worden, zodra ze zijn gedownload, zonder enige configuratie van de server verwijderd.
Je hebt offline geen toegang tot e-mails. Je hebt offline toegang tot e-mails, maar op hetzelfde apparaat.
Totdat een gebruiker op de hoofdtekst van de e-mails klikt, wordt deze niet gedownload; namen van afzenders en onderwerpregels worden snel in de e-mailclient ingevuld. Standaard worden e-mails gedownload; Daarom duurt het langer om ze te laden.
Omdat e-mails niet automatisch van de server worden verwijderd, heeft IMAP meer ruimte nodig om ze op te slaan. Omdat e-mails automatisch van de server worden verwijderd, bespaart POP3 e-mailopslagruimte.

Veelgestelde vragen

Is IMAP verouderd?

Antwoord: IMAP raakt langzamerhand verouderd omdat Microsoft is gestopt met het ondersteunen van gebruikersnaam- en wachtwoordauthenticatie voor IMAP. Samen met Microsoft ondersteunen ook veel e-mailclients dit protocol niet meer. Er zijn echter enkele e-mailclients die dit protocol voor het ophalen van e-mail nog steeds ondersteunen en verbeteringen blijven aanbrengen.

Wat is veiliger: POP3 of IMAP?

Antwoord: IMAP zou veiliger kunnen zijn omdat alle e-mails op de server worden opgeslagen. Zelfs als uw telefoon kwijtraakt of er een storing optreedt aan de kant van de e-mailclient, zijn al uw e-mails veilig bij de server. Met POP3 worden echter alle e-mails gedownload en op het apparaat opgeslagen, en het kan een ernstig probleem zijn als het apparaat wordt gestolen of verloren gaat.

Verlies ik e-mails als ik overstap van POP naar IMAP?

Antwoord: U raakt geen e-mails kwijt als u in Outlook importeert en exporteert terwijl u overstapt van POP naar IMAP. U hoeft alleen maar een nieuw IMAP-account aan te maken in uw e-mailclient en het bericht eenvoudigweg van POP naar IMAP te exporteren.

Laatste woorden

Dit artikel geeft u een idee van IMAP en hoe het werkt. Dit protocol voor het ophalen van e-mail maakt het openen van e-mails een vrij eenvoudige taak. Het biedt vele voordelen en functies die IMAP tot een uitstekende keuze maken voor veel e-mailclients.

Bekijk vervolgens apps om uw e-mailinbox op te ruimen.

Rate this post
porno izle altyazılı porno porno