7 Best Manga Reading Apps (Android and iOS)

Wanneer iedereen op de een of andere manier afhankelijk is van multimedia voor hun vermaak, vallen mangalezers op omdat ze genieten van literatuur. Manga is een literaire vorm van leisure voor mangalezers.

Voor degenen die het nog niet weten: Manga-lezers hebben hun communities en fanbases, wat Manga populairder en leuker maakt. Manga heeft de aandacht getrokken van verschillende mensen en heeft verhalen opgeleverd die de aandacht van alle leeftijdsgroepen trekken.

In dit artikel bespreken we wat Manga is en waarom het zo populair is. We zullen ook het verschil bespreken tussen de twee vaak verkeerd geïnterpreteerde termen, Manga en Anime. Ten slotte bespreken we de beste Manga-lees-apps voor Android en iOS.

Wat is manga?

Manga is een informele time period voor een soort cartoon en graphic novel gemaakt in het Japans. Mensen van verschillende leeftijden en achtergronden genieten ervan, omdat ze toegankelijk zijn in meerdere genres.

Deze hoog aangeschreven werken, bekend om hun ingewikkelde verhalen en karakters, worden al honderden jaren geïllustreerd.

Over het algemeen verwijst de time period ‘manga’ naar een Japanse tekenfilm of strip, en meer gedetailleerd naar kunstwerken gemaakt door een Japanse mangaka, een cartoonist.

Omdat de uitgever wil dat de mangalezer geïnteresseerd blijft en terugkeert voor het volgende hoofdstuk van het verhaal, worden de manga’s vaak serieel of in afleveringen gepubliceerd.

Manga

Manga wordt regelmatig gepubliceerd in tijdschriften, doorgaans niet langer dan 40 pagina’s. Normaal gesproken heeft een stripboek 150 tot 200 pagina’s.

De lengte van een graphic novel kan variëren van een paar honderd pagina’s tot enkele duizenden. In tegenstelling tot conventionele strips en stripboeken vertelt Manga een compleet verhaal aan de lezers met een start, midden en einde.

Ongeacht de lengte handhaaft Manga over het algemeen de standaard Japanse taalstroom, die vereist dat er van boven naar beneden en van rechts naar hyperlinks wordt gelezen. Voor een Engelse lezer lijkt dit achterlijk, omdat het noodzakelijk is om vanaf het einde van het boek te beginnen.

Manga is immens populair onder alle leeftijdsgroepen. Van de vele beschikbare manga’s is er een manga genaamd Shonen Soar. De hoofdwebsite van het weekblad ontvangt maandelijks 2,4 miljoen pageviews en maandelijks 880.000 unieke bezoekers.

Er is nog een manga genaamd Soar SQ. Er is 30,2% van de lezers in de leeftijdsgroep 25-29 jaar, 26,4% in de leeftijdsgroep 20-24 jaar, 25,2% in de leeftijdsgroep 15-19 jaar en 18,2% in de leeftijdsgroep 30-34 jaar. Mannen vormen 67,5% van het lezerspubliek, terwijl vrouwen 32,5% van het lezerspubliek uitmaken.

Dit zijn de statistieken voor twee Manga-tijdschriften. Er zijn duizenden manga’s beschikbaar, die miljoenen kijkers hebben. Uit dit feit zou kunnen worden begrepen dat er miljoenen en miljoenen manga-lezers zijn.

De meeste statistieken laten vier belangrijke redenen zien voor de populariteit van Manga en het toenemende aantal Manga-lezers. Deze vier redenen worden hieronder toegelicht.

Fantastische tekeningen

Manga’s staan ​​vooral bekend om hun illustratieve en visueel aantrekkelijke tekeningen. Voor de meeste mangalezers zijn prachtige illustraties de meest aandachttrekkende issue. Houd er ook rekening mee dat mangaschrijvers veel oefenen om ervoor te zorgen dat hun afbeeldingen de aandacht van de lezers trekken.

Uitstekende graphics

Uitstekend plot

De tweede meest opvallende issue die de aandacht van de lezers trekt, zijn de uitstekende plots van verschillende manga’s. Manga’s staan ​​bekend om de verschillende emoties die het verhaal uitdrukt bij de lezers.

Sommige manga’s zijn grappig en vrolijk, terwijl andere verdrietig en hartverscheurend zijn. Deze manga’s hebben ook onvoorspelbare plots, die de mangalezers gespannen houden.

Leuke en aansprekende karakters

De personages in een verhaal zijn essentieel omdat zij de foundation van het verhaal vormen. Zowel de hoofdpersonen als de subhoofdpersonen, inclusief de hoofdpersoon en de antagonist, vormen allemaal het verhaal.

Mangaschrijvers leggen veel nadruk op het maken van aantrekkelijke en schattige karakters. Deze personages zien er goed uit en hebben goede eigenschappen, waardoor ze de favorieten van mangalezers zijn.

Intellectuele en educatieve inhoud

Hoewel velen misschien denken dat manga’s alleen voor amusement zijn, moet je er rekening mee houden dat de verhalen die through manga’s worden overgebracht altijd een goede moraal hebben.

De meeste manga’s hebben intellectuele en educatieve inhoud, waardoor mangalezers nieuwe dingen leren.

Wat is het verschil tussen manga en anime?

Een specifiek sort animatie dat zijn wortels heeft in Japan heet Anime. De bepalende kenmerken zijn een hoog distinction, levendige kleuren en sciencefiction- en fantasy-gerelateerde thema’s.

Manga is een vorm van Japanse strippublicaties en graphic novels. Het deelt de overdreven gezichtskenmerken en levendige kleuren van anime.

In Japan draaien essentiële uitvindingen en culturele discussies rond manga en anime. Deze velden zijn niet gelijkwaardig. Terwijl anime het hele scala aan Japanse animatie omvat, kan Manga worden beschouwd als Japanse stripboeken.

Volgens de opvattingen van veel journalisten, culturele consultants en consultants over de hele wereld worden ze gezien als geassocieerd met een kenmerkende Japanse moderne esthetische en visuele cultuur.

Anime

Om het grof te zeggen: anime zijn tv-series of movies, terwijl manga stripboeken of graphic novels zijn. Beide vormen van media hebben een kenmerkende visuele esthetiek, en veel manga’s vormen de inspiratie voor anime.

Toch zijn niet alle anime-series gebaseerd op Manga, en van de meeste strips worden nooit animatieprogramma’s gemaakt.

Nadat je zoveel over Manga hebt gelezen, ben je misschien geïnteresseerd om ze zelf te lezen. Als je zelf een Manga-lezer wilt worden, is hier een lijst met de beste Manga-lees-apps voor Android- en iOS-gebruikers.

Crunchyroll-manga

Crunchyroll Manga staat al bekend als de pionier in het streamen van Aziatische en anime-programmering. Het staat klaar om de leider te worden in de digitale distributie van Manga dankzij de Manga-app voor mobiele apparaten.

Crunchyroll-Manga

Gebruikers van deze Manga-app hebben onbeperkt toegang tot een selectie van de meest fashionable nieuwe Japanse Manga. Crunchyroll Manga-lezers krijgen de meest recente nummers van populaire collection als Assault on Titan, Fairy Tail en Area Brothers zodra ze beschikbaar zijn in de Japanse kiosken.

Premium-leden hebben toegang tot de meest recente manga zodra deze in Japan wordt gepubliceerd. Bovendien bieden ze volledige mobiele compatibiliteit voor iOS en Android, evenals ‘Koma-View’, waardoor de meest zichtbare grootte per paneel mogelijk is.

Premium-gebruikers hebben onbeperkte leestoegang en kunnen op elk gewenst second door de hele seriecollectie bladeren.

 • Het werkt op:

 • iOS

 • Android

VIZ-manga

VIZ Manga heeft de meest uitgebreide digitale bibliotheek met al je favoriete collection, waaronder Jujutsu Kaisen, Naruto, Dying Observe, Dragon Ball and many others. Er zijn veel verschillende genres in deze app.

Je kunt waar je maar wilt je favoriete serie bekijken op de geavanceerde Manga-lezer van VIZ Manga. Bovendien kunt u genieten van adembenemende spreads van 2 pagina’s in liggende modus.

VIZ-Manga

Deze app biedt de mogelijkheid om verder te gaan waar je was gebleven, lichte en donkere modi en de mogelijkheid om inhoud te downloaden om offline te lezen. Je kunt een nieuwe serie starten of je verzameling oude favorieten compleet maken.

Voordat u through deze app een boek koopt, kunt u free of charge voorbeelden van premiumvolumes lezen. Op de VIZ Manga-app worden regelmatig gloednieuwe hoofdstukken en collection toegevoegd. Het beste is dat de app beschikbaar is op Android- en iOS-apparaten.

 • Het werkt op:

 • iOS

 • Android

Comixologie

Een cloudgebaseerde digitale stripboekwinkel genaamd Comixology biedt meer dan 75.000 strips van bekende bedrijven, waaronder DC, Marvel, Picture, BOOM, IDW en anderen.

Met Comixology kun je strips lezen op verschillende platforms, waaronder iOS- en Android-applicaties, Amazon Kindle en desktopwebbrowsers.

Comixologie

De collectie van het platform bevat tienduizenden manga’s, waaronder honderden free of charge strips, van meer dan 75 uitgevers zoals Lion Forge, Darkish Horse, Oni Press, Dynamite, Valiant, indie-auteurs en cartoonisten.

Veel digitale romans worden op dezelfde dag uitgebracht als hun gedrukte tegenhangers. Bovendien kunt u de menu’s van Comixology gebruiken om nieuwe objects te verkennen op foundation van de maker, het style, de uitgever, de beoordeling, de verhaallijn en meer. U kunt zelfs de zoekfunctie gebruiken om specifieke titels of artiesten te identificeren.

 • Het werkt op:

 • iOS

 • Android

WebComics

Voor followers van stripboeken en manga is WebComics een zeer bekend webtoonplatform. Het biedt een selectie van de meest fashionable en meest recente manga- en webtoonseries voor stripliefhebbers wereldwijd.

WebComics bevat alle premium webtoons en manga om je de meest ongelooflijke mangaseries te bieden, ongeacht of je een liefhebber bent van manga-, strip-, manhwa- of anime-series.

WebComics

De nieuwste Amerikaanse strips, Japanse manga, Koreaanse strips, Chinese language manhwa en de hele verzameling van de populairste on-line webtoons zijn allemaal beschikbaar in deze app.

Ze bieden een on-line stripservice vergelijkbaar met Webtoons en Mangago. U kunt genieten van het lezen van webcomics through de iOS- en Android-apps.

 • Het werkt op:

 • iOS

 • Android

MANGA Plus van SHUEISHA

MANGA Plus van SHUEISHA is de meest fantastische bestemming voor jou als je de opwinding over de uitmuntende prestaties van mangahelden wilt delen met andere mangalezers over de hele wereld.

Ze publiceren enkele van de beste manga ooit, waaronder Naruto, Dragon Ball, One Piece, Bleach en anderen.

MANGA-Plus

De meest recente hoofdstukken van de beste Manga zijn elke dag free of charge, web wanneer ze in Japan worden gepubliceerd.

Met deze app kun je overal ter wereld free of charge een verscheidenheid aan aantrekkelijke mangaseries lezen in zowel het Engels als het Spaans. De app is compatibel met zowel Android- als iOS-apparaten.

 • Het werkt op:

 • iOS

 • Android

Shonen Soar-manga en strips

Je toegang tot het hele Manga-universum wordt mogelijk gemaakt door Shonen Soar Manga en Comics. Deze app heeft de beste verzameling van de beroemdste manga in één app, met veel vers materiaal.

Er zijn hier veel manga’s, zoals My Hero Academia, Jujutsu Kaisen, One Piece, Chainsaw Man, Demon Slayer en nog veel meer. Je vindt ze allemaal in de app op je Android- en iOS-apparaten.

Shonen-Jump-Manga-en-Comics

Je kunt ook genieten van een breed scala aan andere Manga-series met al je favoriete makers. Alle nieuwe hoofdstukken van je favoriete manga kun je free of charge lezen.

Je hebt ook toegang tot de digitale kluis met meer dan 15.000 mangahoofdstukken vanaf $ 1,99 per maand. Je zult je niet vervelen omdat je zoveel verschillende collection kunt lezen.

 • Het werkt op:

 • iOS

 • Android

MangaToon

MangaToon is een free of charge app waarmee je door manga-, manhua- en stripboeken kunt bladeren. De strips van deze app zijn allemaal levendig gekleurd. Er zijn verschillende dagelijks bijgewerkte strips in Actie, Romantiek, Jongensliefde, Komedie, Horror en meer.

Er zijn verschillende HD-strips beschikbaar, en deze worden vaak bijgewerkt voor je Android- en iOS-apparaten.

MangaToon

Op Mangatoon kun je nu verschillende Koreaanse strips lezen. Elke week verschijnen er ook nieuwe strips op Mangatoon.

Je mist geen replace als je je abonneert op je favoriete strips. De meeste strips zijn free of charge beschikbaar, terwijl MangaToon ook betaalde strips aanbiedt. Je favoriete strips kunnen ook worden gedownload, zodat je ze offline kunt lezen.

 • Het werkt op:

 • iOS

 • Android

laatste woorden

Vergeleken met westerse tekenfilms is Manga veel inclusiever qua onderwerp. Ze houden zich bezig met verbeelding en worden niet alleen gebruikt in het bedrijfsleven of in het onderwijs.

Mangawerken worden niet alleen geproduceerd als een manier om aan de realiteit te ontsnappen, maar ook als een manier om de werkelijkheid te beschouwen. Manga is een must-read als je graag boeiende, fascinerende verhalen met verbluffende illustraties leest. Houd jezelf niet tegen om deze literaire juweeltjes in handen te krijgen.

Vervolgens kunt u enkele van de beste boekenoverzicht-apps bekijken.

Rate this post
porno izle altyazılı porno porno