Create Work Breakdown Structure With These 9 Tools

Een van de uitdagende taken van elke zakelijke projecteigenaar of -manager is het creëren van een bruikbare WBS voor projectmanagement. Het is een van de belangrijkste hulpmiddelen voor het beheren van elk commercieel challenge. Daarom zijn WBS-tools echt nuttig voor projectmanagers.

Als je het een uitdaging vindt om een ​​WBS-sjabloon voor het komende challenge te maken, dan ben je hier aan het juiste adres! We gaan de WBS in projectmanagement in eenvoudige taal uitleggen. We laten u ook kennismaken met enkele zeer populaire en populaire instruments die topprojectmanagers gebruiken om WBS-bladen op het werk te maken.

Wat is een Work Breakdown Construction (WBS)?

Een Work Breakdown Construction (WBS) is een tabel waarin projectcomponenten en deliverables worden geïdentificeerd en vermeld. Een WBS in projectmanagement is een software die projectmanagers een duidelijk beeld geeft van welke inhoud/product/dienst het challenge aan de klant moet opleveren.

WBS-sjabloon Wat is een Work Breakdown Structure

In wezen moet u de WBS-sjabloon maken als een hiërarchie van componenten die het challenge moet produceren. Deze structuur helpt projectmanagers ook om de taken en plichten van een projectteam in kleine stukjes doelen te organiseren.

De meeste WBS-tools voor zakelijke projecten gaan meer dan 3 niveaus dieper. U kunt echter ook tot 2 tot 4 niveaus diepe hiërarchie van deliverables en componenten vinden in het WBS-blad van een klein challenge.

Wat zijn de soorten WBS?

#1. Op resultaten gebaseerde WBS

Zoals de naam al doet vermoeden, zal dit WBS-blad zich voornamelijk richten op de projectresultaten. Dit kan een fysiek product, digitale inhoud of een on-line dienst (web site/mobiele app) zijn. Het koppelt de reikwijdte van het challenge gemakkelijk aan elk resultaat. Projectmanagers gebruiken deze WBS-sjabloon vaak om projectbudgetten, resourceschattingen, enz. te maken.

Een echt voorbeeld is een WBS-blad voor de autoproductie. Interieur, carrosserie en elektronica vormen de eerste gadgets van de hiërarchie. Vervolgens kunt u voor elk van deze koppen de juiste componenten koppelen die u moet vervaardigen.

#2. Procesgebaseerde WBS

Dit kind WBS-tool definieert uw challenge met betrekking tot werkfasen, functies en stappen. Je kunt eenvoudig verschillende stappen toewijzen aan verschillende vaardigheden en disciplines. Het helpt bij het identificeren van het soort gereedschap dat u nodig heeft, de vereiste vaardigheden, enz.

Een voorbeeld hiervan is een WBS-concept voor een ontwikkelingsproject voor mobiele apps. Hier vormen fasen van de app-ontwikkeling, zoals configuratie, systeemtests, beoordeling van kritieke systemen en gebruikerssystemen, de hiërarchie op het eerste niveau. Je kunt nu andere fasen koppelen aan de juiste headers.

Wat maakt WBS tot een go-to-oplossing voor projectmanagers?

WBS-sjablonen Wat WBS tot een ideale oplossing voor projectmanagers maakt

#1. Het geeft op het hoogste niveau duidelijkheid over de verantwoordelijke middelen van projecttaken. Daarom kunnen projectmanagers onmiddellijk contact opnemen met het juiste teamlid als ze taakstatussen nodig hebben.

#2. U zult nooit meer projectstappen of resultaten missen als u een effectieve WBS-sjabloon implementeert.

#3. Omdat het WBS-blad alle deliverables en fasen visueel markeert, kunnen projectmanagers ervoor zorgen dat elk deel van de taken/deliverables op tijd wordt voltooid.

#4. De WBS-tool helpt u ook bij het oplossen van bugs en fouten in uw challenge die aan het start van het challenge niet gemakkelijk te identificeren zijn.

Bekijk deze ultieme lijst met tophulpmiddelen die u helpen een effectief werkverdelingsstructuurblad te maken:

maandag.com

Monday.com is niet alleen eersteklas projectbeheersoftware, maar biedt je ook een WBS-sjabloon. Met behulp hiervan kunnen projectmanagers hun projecten naadloos plannen en controleren. Deze sjabloon is niet alleen free of charge, maar ook klaar voor gebruik, zodat u een voorbeeld van een werkverdelingsschema krijgt waarmee u meteen aan de slag kunt.

WBS-tools en sjablonen vanaf maandag

Gebruikers kunnen deze intuïtieve sjabloon downloaden om een ​​persoonlijk plan te ontwikkelen door actie-items toe te voegen en de taken te reorganiseren op foundation van de projectprioriteitenmatrix. Met dit sjabloon wordt de uitvoering van het plan een moeiteloos proces.

Het enige dat u hoeft te doen, is elk actiepunt aan de teamleden toewijzen. Hiermee kunt u de voortgang in elke fase volgen by way of verschillende statistieken. De sjabloon wordt ook geleverd met functies, zoals het met één klik toevoegen van nieuwe gadgets, het zoeken of filteren van een bord, delen, enz.

Lucidchart

Lucidchart is intelligente diagramsoftware waarmee u innovatie kunt stimuleren door middel van diagrammen en samenwerking. Met behulp van de WBS-maker kunnen gebruikers binnen enkele minuten een werkverdelingsstructuur voor hun projecten maken. De software wordt geleverd met een intuïtieve interface en enkele robuuste functies waarmee u een WBS kunt aanpassen aan de behoeften van uw challenge.

Gebruikers kunnen beginnen met het maken van de structuur door vormen op het canvas te slepen en taken in individuele vormen in te voegen. Dankzij de uitgebreide opmaakfuncties kunt u ook het taakeigendom definiëren en onderscheid maken tussen taken en subtaken.

Lucidchart biedt realtime samenwerking, chat in de editor en commentaar voor onmiddellijke updates en delen. Deze cloudgebaseerde software is overal en vanaf elk apparaat toegankelijk. Het heeft ook voorwaardelijke opmaak die u helpt bij het kleurcoderen van de taken en het organiseren van rollen en andere gadgets van de structuur.

Creëer

Met de WBS-tool van Creately kunt u de projectresultaten op een betere manier beheren. Met de software program voor de werkverdelingsstructuur kunnen projectmanagers de reikwijdte van projecten visualiseren. Op dit gebruiksvriendelijke visuele platform kunnen gebruikers een challenge opsplitsen in beter beheersbare mijlpalen voor eenvoudig werkbeheer.

Met Creately kunt u gedetailleerde documenten, koppelingen en bijlagen toevoegen aan elk WBS-product. Het ondersteunt ook het importeren van gegevens uit projectmanagementtools, zodat gebruikers hiaten en overlappingen in projectvereisten kunnen identificeren.

Het WBS-platform bevat verschillende ingebouwde instruments voor het maken van dashboards, presentaties en rapporten voor de belanghebbenden. Bovendien ondersteunt het meerdere app-integraties voor het exporteren en importeren van projectgegevens.

Deze software is ontworpen voor echte teamsamenwerking. Nu kunnen multifunctionele groups op één lijn blijven door middel van realtime communicatie en samenwerking. Het bevat functies zoals samenwerking tussen meerdere gebruikers, opmerkingen vermelden, standing volgen op werkruimteniveau, meerdere toegangsniveaus en rollen, en slimme meldingen om iedereen over de hele linie met elkaar te verbinden.

EdrawMax

Bent u op zoek naar software program voor de werkverdelingsstructuur waarmee u free of charge en eenvoudig aan te passen sjablonen kunt krijgen? Kies voor EdrawMax om uw volledige projectomvang te visualiseren door interactieve WBS te creëren. Door de structuur op deze software aan te brengen, kunt u de doelstellingen op een eenvoudige en voorspelbare manier ordenen.

Hier kunt u kiezen uit meerdere sjablonen voor de werkverdelingsstructuur die u direct kunt gebruiken. Het heeft ook een rijke symboolbibliotheek waaruit u nuttige symbolen kunt toevoegen door ze naar het canvas te slepen en neer te zetten. Voor degenen die de inhoud van het diagram willen uitwerken, maakt EdrawMax het importeren en exporteren van aanvullende gegevens mogelijk voor aanpassing.

Gebruikers kunnen de structuur van deze WBS-tool downloaden in verschillende formaten, waaronder PDF, DOCX, XLSX, PPTX, JPG, HTML, SVG en PNG. Vervolgens kunnen ze deze bestanden ook delen en uploaden naar verschillende platforms. Het ondersteunt ook het insluiten van het diagram in e-mails, sociale media en web sites.

Praktisch

Met Praxie kunt u op twee manieren uitblinken in WBS-projectmanagement. U kunt de interactieve app gebruiken om helemaal opnieuw een WBS te maken. Of u kunt de WBS-sjabloon gebruiken om deze aan uw behoeften aan te passen.

Om de sjabloon te kunnen gebruiken, moeten gebruikers deze doornemen en de taken in uw challenge stapsgewijs bekijken. Vervolgens moeten ze alle subtaken opsommen en de tabel afmaken met behulp van de benodigde gegevens. Naarmate het werk vordert, moeten de teamleden het bijwerken, zodat de projectmanager er een duidelijk idee van kan krijgen.

Elk crew of bedrijf kan aan de slag met de samenwerkingstools van Praxie door taken te definiëren en actie-items te maken. De cloudgebaseerde software program bevat ook functies zoals voortgangsdashboards, gegevensimport uit verschillende SaaS-applicaties of documenten, en een intuïtieve interface.

OpenProject

OpenProject biedt u open-source projectbeheersoftware die tegelijkertijd robuust en veilig is. Deze software ondersteunt uw end-to-end proces voor het beheren van een challenge met de work-breakdown-structuur.

In de OpenProject-tool kunt u het hele challenge opsplitsen in beheersbare resultaten en activiteiten met behulp van de lijstweergave. Bovendien kunt u snel een taak aanmaken met inline creatie of de weergave op volledig scherm gebruiken voor taken met gedetailleerde informatie. Het toont ook de voortgang van de taak en de bestede tijd voor een betere analyse van het challenge.

MatchWare MindView

MatchWare MindView is een mindmapping-tool met de mogelijkheid om een ​​werkverdelingsstructuur te ontwikkelen. Deze effectieve conceptontwikkelingssoftware wordt geleverd met 6 verwisselbare weergaven voor het maken van een WBS. U kunt de structuur eenvoudig in de top-down- of links-rechts-indeling maken.

Indien nodig kunnen de gegevens worden geëxporteerd naar een ingebouwd Gantt-diagram in applicaties zoals MS Excel en MS Initiatives. MindView is een ideaal hulpmiddel voor het maken van WBS-diagrammen, omdat u hiermee in een handomdraai verschillende elementen kunt invoeren en deze in een structuur kunt organiseren die bij uw specifieke challenge previous. Ook kan de structuur naadloos worden bewerkt als u er wijzigingen in wilt aanbrengen.

JadeALM

Met JadeALM kunt u WBS-diagrammen voor uw projecten maken, zodat u een duidelijke projectstructuur kunt hebben. Het hiërarchische diagram is ideal voor het uitsplitsen van de voortgang van boven naar beneden. U kunt eenvoudig zien waar elke subtaak en taak thuishoort in het grote geheel van het challenge.

JadeALM WBS-sjabloon

Deze structuur informeert u ook wat er gebeurt en waar. Omdat gebruikers het challenge eenvoudig en praktisch in kleinere deeltaken kunnen opdelen, verliezen ze nooit de focus op de kernwaarde en het doel. JadeALM helpt u ook met reorganisatie en voorspelbaarheid door de afhankelijkheden tussen mensen, taken, functies en processen te beheren.

Bovendien is deze WBS-tool zeer nuttig voor het beheren van kleinere deliverables. Dankzij de real-time updates kunt u de voortgang, middelen en toegewezen personen volgen vanuit één enkele software met volledige consistentie, transparantie en uniformiteit.

Cacoo

Cacoo is een essentieel hulpmiddel voor groups die een georganiseerde en visuele uitsplitsing van de taken en subtaken willen uitvoeren. Het biedt een geavanceerde WBS-sjabloon die gebruikers kunnen aanpassen aan de behoeften van individuele projecten.

Naast dat u het voor één challenge kunt gebruiken waarbij meerdere taken aan verschillende mensen worden toegewezen, kunt u het ook gebruiken voor grotere projecten waarbij meerdere groups betrokken zijn.

Zelfs als u een beginnende gebruiker bent, heeft u niet veel tijd nodig om te leren hoe u deze software gebruikt. Het biedt een breed scala aan tutorials, waaronder speciale en gedetailleerde handleidingen en video’s. U kunt ook de weblog en kennisbank raadplegen om meer te weten te komen over de werking van deze software.

Cacoo ondersteunt integratie met verschillende instruments, zoals Google Drive, Google Docs, AWS, Dropbox, Slack, Adobe Artistic Cloud, OneDrive, MS Groups, Visio en Zapier. Deze functie maakt de taak van projectbeheer eenvoudiger voor u.

Kunt u een Gantt-diagram als WBS gebruiken?

Een WBS-diagram toont de projectomvang en de mijlpalen ervan. Een Gantt-diagram helpt bij het visualiseren van de tijdlijn van projectactiviteiten.

Een Gantt-diagram wordt vaak beschouwd als een soort WBS voor projectmanagement. Gebruikers kunnen hun WBS organiseren als een Gantt-diagram dat koppelingen bevat tussen taakafhankelijkheden en projectmijlpalen.

De laatste woorden

Tot nu toe heb je een diepgaande discussie gevonden over de basisprincipes van WBS in projectmanagement. U heeft ook enkele eersteklas instruments ontdekt die u kunnen helpen bij het opstellen van een professionele en foutloze WBS-sjabloon.

In de professionele carrière van een projectmanager onderscheidt de vaardigheid om een ​​WBS-tool op te stellen hem van de beginneling. Op dezelfde manier vermindert u, wanneer u de WBS-sjabloon gebruikt, knelpunten, verhoogt u de productiviteit en genereert u uiteindelijk meer omzet dan amateurbedrijven die deze software niet gebruiken.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in teamcharters die effectieve samenwerking in een crew mogelijk maken.

Rate this post
porno izle altyazılı porno porno