How BYOD Can Help Your Business Become More Efficient

In een thuiskantoor, thuiswerken of hybride werkmodel geven werknemers er de voorkeur aan hun eigen apparaten te gebruiken om tijd te besparen bij het vertrouwd raken met een door het bedrijf geleverd apparaat. Om nog maar te zwijgen van het feit dat bedrijven ook veel kunnen besparen op de aanschaf van IT-hardware.

BYOD heeft de manier veranderd waarop IT-industrieën vandaag de dag opereren. Er ontstaan ​​nieuwe oplossingen voor IT-diensten rondom het BYOD-beleid.

Als u een zakelijk ondernemer, IT-professional, cybersecurity-professional of ontwikkelaar van beveiligingsoplossingen bent, moet u verder lezen om meer BYOD te ontdekken en hiervan te profiteren.

Huidige pattern van de IT-werkcultuur

De technische beroepsbevolking van de IT-industrie pleit al jaren voor thuiswerken of een hybride werkcultuur. De COVID-19-pandemie heeft veel IT- en digitale bedrijven gedwongen hun werknemers thuis te laten werken.

Na de pandemie keert het IT-personeel in een duizelingwekkend ritme terug naar kantoor. De meeste vooruitstrevende IT-bedrijven hebben gekozen voor een hybride werkcultuur waarbij slechts enkele medewerkers regelmatig naar kantoor hoeven te komen. De meeste IT-medewerkers kunnen vanuit huis werken en een paar dagen of uren naar kantoor komen en daarmee een hybride werkomgeving opzetten.

Wanneer de werknemer vanuit huis werkt en minder op kantoor, hoeft het bedrijf geen computer systems, tablets, smartphones and so forth. voor zijn werknemers aan te schaffen. Hier komt het meenemen van uw eigen apparaat, kortweg BYOD, kijken.

Wat is Carry Your Personal Gadget (BYOD)?

Carry your personal machine of BYOD is een werkpleksysteem waarmee medewerkers private computer systems en smartphones kunnen gebruiken voor werkgerelateerde doeleinden. BYOD is related voor thuiskantoren, thuiswerken, hybride banen en banen en bedrijven op locatie.

Om het BYOD-systeem te organiseren, stroomlijnen en beveiligen, creëren organisaties er vaak beleid omheen. In de volksmond staat dit bekend als het BYOD-beleid.

BYOD-beleid is een compilatie van professioneel gedrag, beveiligingsbeleid, een gedragscode en een reeks regels in een bedrijfsbeleid dat, indien van toepassing, de implementatie van BYOD dicteert.

Dit beleid zorgt ervoor dat het IT-personeel, dat het privilege van BYOD heeft, toegang heeft tot officiële e-mails, mobiele apps, databases, servers, interne web sites, SharePoint-intranetten, CRM’s, Google Workspace-apps, Microsoft 365-apps en meer binnen het bedrijf. kantoor op afstand, thuiskantoor of op het werkveld.

Volgens een rapport uit 2021 van Cybersecurity Insiders heeft 82% van de organisaties een BYOD-beleid ingevoerd, zodat werknemers hun eigen apparaten mee naar het werk kunnen nemen of vanuit huis op persoonlijke apparaten kunnen werken.

Bovendien creëert de werkcultuur van BYOD een geheel nieuw spectrum van IT-diensten waarin IT-ontwikkelaars BYOD-oplossingen kunnen bouwen, zoals op rollen gebaseerde toegangstools, tweefactorauthenticatie, beveiligde databasetoegang, gegevensredactiesystemen en honderden andere instruments die BYOD veiliger maken voor digitale en IT-bedrijven.

De BYOD-oplossingensector is zeer lucratief. Je kunt het uit verschillende feiten begrijpen. Zo genereerde de markt in 2020 bijvoorbeeld ongeveer 61,4 miljard greenback aan inkomsten. Analysis And Markets voorspelt echter dat de inkomsten in 2027 zullen stijgen tot 180,9 miljard greenback.

Waarom is BYOD belangrijk voor IT- en digitale bedrijven?

BYOD is een win-winsituatie voor IT-bedrijven. Het is belangrijk voor de begunstigden, werknemers en weldoeners van het bedrijf.

Het belang van BYOD voor werknemers

BYOD is vanuit psychologisch oogpunt belangrijk voor medewerkers. Er is waargenomen dat het IT-personeel werk van hoge kwaliteit kan leveren, samen met een hoger aantal werkuren per werknemer.

Dat komt omdat de medewerkers zich vrij voelen om op hun units te werken zoals ze willen, zonder enig oordeel. Omdat het apparaat zeer vertrouwd is, is het ook gemakkelijk om aan de slag te gaan zonder tijd te verspillen aan het leren van de functionaliteiten ervan.

Het belang van BYOD voor werkgevers

Organisaties kunnen de lasten van het onderhoud van IT-hardware, apparaten en meer verminderen. Het vermindert ook hun noodzaak om in dergelijke apparaten te investeren. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het personeel in minder tijd meer werk kan verzetten.

Stapsgewijze handleiding voor het opstellen van een BYOD-beleid

#1. Creëer een reikwijdte voor BYOD-beleid

De reikwijdte van het beleid moet alles bepalen wat binnen het beleid valt. Ook moet expliciet worden vermeld wat de polis niet dekt.

De scope kan een medewerker vertellen welke apps en besturingssystemen u kunt gebruiken met zakelijke instruments en databases. Het beleid kan u ook vragen om geen onbeveiligd netwerk te gebruiken voor internet- of intranettoegang.

U moet ook een apparaatbereik maken voor het BYOD-beleid. Hier overweegt u welke apparaten u aan de firewall van uw bedrijf wilt toevoegen voor database-, e-mail- en app-toegang.

#2. Scheid persoonlijke gegevens van bedrijfsgegevens

In dit gedeelte van het beleid moet worden vermeld hoe het bedrijf de apparaten van werknemers zal monitoren om ervoor te zorgen dat ze de tijd besteden waarvoor ze zijn gecontracteerd. Ook zijn de medewerkers niet betrokken bij de diefstal en manipulatie van vertrouwelijke gegevens, IE-middelen, and so forth.

Het bedrijf zal duidelijk verklaren dat het zich niet tegen elke prijs met persoonlijke gegevens zal bemoeien. Alleen bedrijfsgerelateerde gegevens vallen onder de reikwijdte van monitoring en monitoring.

#3. Beveiligings- en nalevingsbeleid

Beveiligings- en nalevingsbeleid

Dit gedeelte zou het volgende moeten dicteren:

  • Hoe vaak moeten wachtwoorden worden gewijzigd
  • Open geen phishing-e-mails en meld deze aan het phishing-beschermingsteam
  • Als de medewerker op openbare plaatsen werkt, moet er een vergrendelscherm of een gegevensverwerkingsscherm aanwezig zijn
  • Toestemming voor extern wissen van bedrijfsgegevens
  • Multi-factor authenticatie (MFA)
  • Eenmalige aanmelding (SSO)
  • Basistoegang moet bekend zijn

#4. Veilig maar eenvoudig aanmeldingsproces

Het beleid moet ook de omstandigheden voor BYOD-goedkeuring vermelden. Na goedkeuring kunt u het IT-beheerteam benaderen om apparaten op de witte lijst te krijgen voor het gebruik van zakelijke databases, CRM’s en apps van externe en externe netwerken.

#5. Terugbetalingsbeleid

Terugbetalingsbeleid

Bedrijven kunnen werknemers vergoeden voor bepaalde apparaatgerelateerde uitgaven. Dit moet echter wel duidelijk vermeld worden in het BYOD-beleid.

Als uw bedrijf niets wil uitgeven aan de units van de medewerkers, vermeld dat dan expliciet om verwarring achteraf te voorkomen.

#6. Frequente controle van het beleid

U kunt niet zomaar een beleid voor het meenemen van uw eigen apparaat opstellen en het vergeten. U moet de werkzaamheid van tijd tot tijd controleren. Als u cyberaanvalincidenten ziet, moet u de oorzaak onderzoeken om na te gaan of een BYOD-medewerker de schuldige is.

Vervolgens kunt u de vereiste beleidsaanvullingen en wijzigingen toevoegen aan de bestaande BYOD-regels om deze te verbeteren.

#7. Maak een schriftelijk beleidsdocument en ontvang bevestigingen

Het beleid voor het meenemen van uw eigen apparaat moet in schriftelijke vorm zijn, hetzij in een digitaal doc, hetzij in fysieke vorm. Vervolgens moeten de zakelijke belanghebbenden het ondertekenen.

Nadat u een medewerker heeft goedgekeurd voor BYOD, moet u ervoor zorgen dat u een fysiek of digitaal ondertekend exemplaar van de medewerker ontvangt, zodat het doc als acceptatie door de medewerker wordt bewaard.

Uitdagingen van gegevensbeveiliging bij BYOD

Het implementeren van het BYOD-beleid in de hele organisatie is een uitdaging vanwege zorgen over gegevensbeveiliging.

Wanneer u uw werknemers toestaat om vanuit huis of op externe locaties te werken met hun eigen apparaten, kunt u niet bepalen welk netwerk ze moeten gebruiken. Het wordt vaak gezien dat werknemers vanaf afgelegen plaatsen werken met behulp van risicovolle Wi-Fi-netwerken vanaf openbare locaties. Het vergroot de kans op hacken.

Bovendien moet uw cyberbeveiligingsteam verschillende apparaten en besturingssystemen beheren. De IT-beheerder of het cyberbeveiligingsteam moet de interfaces en functies van alle besturingssystemen kennen om het IT-personeel effectief te kunnen bedienen.

Bovendien kan het implementeren van een strikt wachtwoordbeheerbeleid een uitdaging zijn. Er bestaat een groeiende bezorgdheid onder cyberbeveiligingsexperts dat IT-medewerkers de neiging hebben om het regelmatig wijzigen van wachtwoorden te negeren. Het kan reële schade toebrengen aan de vertrouwelijke gegevens van een bedrijf.

Bovendien is het bij het werken op uw apparaat eenvoudig om persoonlijke en zakelijke e-mails en profielen te combineren. Organisaties hebben ontdekt dat BYOD-werknemers vaak zakelijke e-mails gebruiken op e-commercesites, sociale media-apps, on-line gamingsites, enz.

Voordelen van BYOD

#1. Beperkte leercurven

Wanneer een bedrijf een werknemer op zijn computer laat werken en alleen de software program hoeft te installeren die nodig is voor zakelijk gebruik, is er vrijwel geen leercurve.

Als de werknemer een nieuwe rekruut is, hoeft hij alleen maar de software-interface te leren. Uw medewerkers zullen minder tijd verspillen aan het navigeren op de computer, omdat ze er al mee vertrouwd zijn.

#2. Gemakkelijke personalisatie

Werknemers kunnen het apparaat aanpassen aan hun smaak en stijl wat betreft thema’s, achtergrondafbeeldingen, lettergroottes en meer. Voor zulke kleine dingen is het niet nodig om IT-servicetickets aan te maken.

#3. Handig om apparaten te gebruiken

Het is zeer comfortabel om op uw eigen apparaat te werken dan op een door het bedrijf geleverd apparaat. Medewerkers hebben op hun eigen pc alle bestanden, documenten, software program en toegang tot zakelijke apps. Dat is alles wat het IT-personeel nodig heeft voor productief werk thuis of op externe kantoren.

#4. Bespaart tijd

bespaart tijd

Het opzetten van nieuwe apps en databases op een zakelijke computer kan dagen duren voordat het technische ondersteuningsteam dit heeft afgehandeld.

Integendeel: medewerkers kunnen voor zakelijke behoeften direct nieuwe software program op hun eigen computer installeren. Ze hoeven alleen maar met het IT-beheerteam te praten om toegangscodes voor het internetnetwerk te krijgen om de software program te gebruiken.

Op dezelfde manier kunnen IT-medewerkers die met verschillende {hardware} moeten werken eenvoudig pc-componenten installeren om de accessoires of pc-randapparatuur direct te evalueren. U hoeft geen serviceticket aan te maken en te wachten tot het technische IT-ondersteuningsteam het heeft geïnstalleerd.

#5. Vermindert IT-ondersteuningstickets

Het BYOD-beleid zegt dat de werknemer verantwoordelijk is voor zijn eigen apparaat als er upgrades, reparaties, foutopsporing, enzovoort nodig zijn. Daarom kunnen bedrijven de omvang van het technische IT-ondersteuningsteam tot een minimaal aantal beperken om de IT-infrastructuur ter plaatse te ondersteunen.

#6. Vermindert de bedrijfsuitgaven voor IT-hardware

Vermindert bedrijfsuitgaven voor IT-hardware

Als een bedrijf 70% van de werknemers met hun eigen apparaten laat werken, moet het 70% minder IT-hardware aanschaffen. Bedrijven kunnen ook besparen op verzekerings- en onderhoudskosten op deze apparaten.

#7. Bedrijf bespaart op internetkosten

Met BYOD kan een bedrijf zich alleen maar concentreren op het in stand houden van zijn essentiële internetnetwerk voor servers, mainframes en enkele werkstations voor degenen die ter plaatse moeten werken. Het bespaart een bedrijf veel internetbandbreedte, bedrading en onderhoudskosten.

#8. Werknemers worden tevredener

Werknemers worden meer tevreden

Als werknemers hun eigen apparaten voor zakelijke doeleinden gebruiken, geeft dit aan dat het bedrijf technisch onderlegd en liberaal is. Wanneer de beroepsbevolking ziet dat hun werkgevers niet willen dicteren welke software program en {hardware} de werknemers moeten gebruiken, worden werknemers gelukkig.

#9. Gemakkelijke toegang tot de nieuwste apparaten

Veel werknemers klagen dat het lang duurt voordat er op zakelijke computer’s hardwarewijzigingen plaatsvinden, omdat bedrijven deze apparaten aanschaffen voor langdurig gebruik. Organisaties upgraden niet gemakkelijk naar de nieuwste processors, moederborden en GPU’s alleen maar omdat er een nieuwe technologie op de markt is.

Integendeel, IT-professionals upgraden af ​​en toe hun private computer systems, tablets en smartphones zodra er nieuwe technologieën op de markt komen. Zowel de werknemer als het bedrijf profiteren dus van de nieuwste {hardware}.

#10. Gemak in zakelijke communicatie

Een hybride, externe en thuiswerkende medewerker kan direct reageren op zakelijke communicatie. Ze hoeven niet te wachten voordat ze het kantoor bereiken om nood-e-mails en -berichten te bekijken en erop te reageren.

Laatste woorden

BYOD is een veelbelovend beleid met een groot potentieel voor alle digitale en IT-bedrijven. Vooral kleine, startende en middelgrote IT-bedrijven kunnen enorm profiteren van het verlagen van de kosten voor de aanschaf van zakelijke computer’s en draagbare apparaten.

Het beleid voor het meenemen van uw eigen apparaten kan echter een bedreiging vormen voor uw klant- en bedrijfsgegevens.

Daarom moet u uw zakelijke apps en databaseplatforms zo inzetten dat ze niet vanaf welk apparaat dan ook kunnen worden gehackt of gemanipuleerd, of dit nu een bedrijfs-pc op locatie is of de persoonlijke laptop computer van een werknemer.

Ook moet u een strikt beleid voor toegang tot gegevens en instruments afdwingen, afhankelijk van de rol van de werknemer. Het helpt als u een ‘need-to-know’-beleid hanteert voor vertrouwelijke bedrijfsgegevens.

Vervolgens kunt u de instruments voor identiteitstoegangsbeheer bekijken.

Rate this post
porno izle altyazılı porno porno