Meme Coins Explained in the Simplest Terms [2023]

Het succes van cryptoprojecten als Dogecoin, Shiba Inu en Floki leidde tot een nieuw modewoord genaamd meme-munten.

Tijdens de eerste dagen van mememunten in 2013 beschouwden mensen ze als een grap zonder potentiële waarde. Maar tien jaar later, in 2023, is dezelfde markt voor mememunten meer dan $20 miljard waard. Ongelooflijk toch?

Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom mensen op grappen gebaseerde munten zonder waarde kopen. Om dat te begrijpen, moet je eerst meer weten over meme-munten en hun werkingsprincipe.

Laten we meteen in de meme-munten duiken!

Wat zijn mememunten?

Meme-munten zijn een cryptocurrency die voornamelijk is ontwikkeld op foundation van grappen of memes. Op dezelfde manier worden deze munten ook gebruikt om virale afbeeldingen en video’s weer te geven.

Wat-zijn-meme-munten

Dogecoin werd gelanceerd in 2013 en wordt beschouwd als de eerste meme-munt in de crypto-ruimte. Deze munt is ontwikkeld door twee software-ingenieurs, Jackson Palmer en Billy Markus.

Hoewel Dogecoin als grap begon, overschreed deze meme-munt in mei 2021 een marktwaarde van ruim $90 miljard. Bovendien bedroeg het gemiddelde dagelijkse handelsvolume van de munt in die periode meer dan $45 miljard.

Na de enorme groei van Dogecoin begonnen meme-munten enorm populair te worden onder crypto-uitvinders. Er zijn ook honderden vergelijkbare munten beschikbaar op cryptomarkten.

Shiba Inu (SHIB), gecreëerd in 2020, is de op een na populairste en grootste mememunt. Deze munt is vernoemd naar het Japanse hondenras Shiba Inu.

Dogecoin en Shiba Inu vertegenwoordigen bijna 93% van de marktkapitalisatie van meme-munten. Op het second van schrijven hebben deze twee munten een gecombineerde marktkapitalisatie van meer dan $18,5 miljard.

Laten we nu eens kijken naar de populaire meme-munten.

Populaire mememunten

#1. Dogecoin (DOGE)

Om te beginnen als een grap: Dogecoin (DOGE) is de oudste meme-munt, met een marktkapitalisatie van meer dan $11 miljard start 2023. Gebaseerd op de huidige prijs van $0,081, kun je meer dan 12 DOGE-munten kopen voor slechts $1.

Dogecoin-DOGE

DOGE volgt het consensusmechanisme Proof of Work (POW), en deze op hondenmemes gebaseerde munt heeft geen huge maximaal aanbod. Momenteel heeft DOGE ruim 132,5 miljard munten in omloop.

#2. Shibu Inu (SHIB)

Shibu Inu (SHIB) is na Dogecoin de meest populaire mememunt. Deze op honden gebaseerde munt heeft een marktkapitalisatie van bijna $7,5 miljard.

Shibu-Inu-SHIB

In tegenstelling tot de meeste mememunten heeft Shibu Inu een beperkte voorraad van 1 biljard SHIB’s. Bovendien verbrandde dit venture 50% van zijn tokens voor donaties aan goede doelen.

#3. Floki (Floki)

Floki (FLOKI) werd onmiddellijk gelanceerd na de tweet van Elon Musk. Hij tweette dat zijn ‘Shiba Inu’ de naam ‘Floki’ zal krijgen.

Floki-Floki
Bron: realflokiinu.medium.com

Musk’s Tweet werd op 25 juni 2021 geplaatst en kreeg meer dan 300.000 likes. FLOKI heeft een marktkapitalisatie van bijna $ 200 miljoen. Bovendien is FLOKI de vierde grootste meme-munt.

#4. Dogelon Mars (ELON)

Dogelon Mars (ELON), gelanceerd in 2021, is een succesvolle dog-meme-munt na DOGE, SHIB en FLOKI. Deze munt heeft een marktkapitalisatie van meer dan $210 miljoen.

Dogelon-Mars-ELON
Bron: dogelonmars.com

ELON is gebouwd op de ERC-20-tokenstandaard van Ethereum. Internet als andere meme-munten biedt het Dogelon Mars-project geen enkel daadwerkelijk nut voor investeerders.

#5. SafeMoon Inu (SMI)

SafeMoon Inu (SMI) is een meme-munt die wordt aangedreven door de steun van zijn gemeenschap. Bovendien heeft deze munt ook een use case, in tegenstelling tot zijn concurrenten.

SafeMoon-Inu-SMI
Bron: safemooninu.com

U kunt SMI-munten gebruiken om deel te nemen aan het op play-to-earn gebaseerde spelplatform. Ook ontvangen SMI-houders een deel van de transactiekosten van munthandelaren en investeerders.

Deze meme-munt, gebouwd op de ERC-20-standaard, werd gelanceerd in mei 2021. Daarnaast stelt SafeMoon Inu spelers ook in staat NFT’s te kopen, verkopen en verhandelen met behulp van SMI-munten.

#6. Pitbull (PIT)

Pitbull(PIT)-mememunt is gebouwd op de Binance Sensible Chain (BSC) en is een door de gemeenschap aangestuurd cryptoproject. Dit venture beloont zijn investeerders op foundation van een automatisch stapelmechanisme.

Pitbull-PIT
Bron: pitbull.group

Het Pitbull-platform herverdeelt de handelskosten onder zijn investeerders. Deze methode helpt PIT-houders een passief rendement te behalen.

Het pitbull-project krijgt ook sterke steun van de on-line gemeenschap. Het officiële Twitter-account van Pitbull heeft bijvoorbeeld bijna 200.000 volgers. Bovendien heeft hun Telegram-kanaal meer dan 37.000 leden.

#7. CateCoin (CATE)

Het is je misschien opgevallen dat de meeste mememunten zijn gemaakt op foundation van hondenmemes. Maar CateCoin (CATE) is de eerste op katten gebaseerde meme-munt uit de crypto-ruimte.

CateCoin is ontwikkeld als competitie met Dogecoin en Shiba Inu. CATE heeft een beperkte voorraad munten van 100 biljoen. Bovendien stelt Catecoin gebruikers in staat stakingbeloningen te genereren en uit te zetten.

Bovendien beloont CateCoin CATE-houders met 1% van elke transactiekosten. Bovendien kun je deze meme-munt gebruiken op hun gaming- en DeFi-memeplatforms.

Meme-munten versus. Traditionele cryptocurrencies

Blockchain-technologie ligt achter de creatie van meme-munten en traditionele cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Bovendien kun je beide crypto’s op dezelfde marktplaats kopen.

Dus wat maakt meme-munten anders? Laten we daar meteen op ingaan:

 • Traditionele cryptocurrencies bieden nut aan hun houders. Ondertussen hebben meme-munten geen gebruiksscenario dat een aanzienlijk probleem oplost. Het idee achter het maken van dergelijke munten bestaat bijvoorbeeld uit populaire memes, grappige afbeeldingen of videoclips.
 • Meme-munten hebben een minimale prijs in vergelijking met grote cryptocurrencies. De prijs van één Kishu Inu, een mememunt, is bijvoorbeeld slechts $ 0,000000000650.
 • Gevestigde cryptocurrencies hebben een beperkt aanbod. Het maximale aanbod van Bitcoin is bijvoorbeeld 21 miljoen. De meeste mememunten hebben echter een onbeperkt of enorm aanbod. Ter verduidelijking: de meme-munt Kishu Inu heeft een maximale voorraad van 100.000.000.000.000.000 (100 biljarden) KISHU-munten.
 • Traditionele cryptocurrencies zijn vluchtig van aard; meme-munten zijn echter uiterst vluchtig. Om deze reden kun je binnen enkele uren of minuten getuige zijn van een enorme stijging en daling van de prijzen van mememunten.
 • Traditionele cryptocurrencies hebben enorme marktkapitalisaties, waardoor ze zelden crashen of stijgen na een enkele on-line activiteit. Terwijl sociale media-evenementen een grote invloed hebben op de prijs van meme-munten. De prijs kan stijgen of dalen na een tweet of bericht van een beroemde influencer.

Vervolgens zullen we bespreken hoe meme-munten werken.

Hoe werken mememunten?

Het werkproces van meme-munten is hetzelfde als dat van andere cryptocurrencies. Crypto-ontwikkelaars gebruiken slimme contracten om tokens te maken op foundation van hun favoriete meme, video of afbeelding.

De populariteit van meme-munten heeft de moeilijkheid om er een te creëren verminderd. Nu helpen verschillende platforms u om eenvoudig meme-munten te maken en te lanceren.

De meeste mememunten hebben een kortere levenscyclus. De prijs van dergelijke munten stijgt in een paar dagen of weken aanzienlijk. Zodra de hype voorbij is, stort hun prijs drastisch in.

Promoties en advertising and marketing op sociale media zijn belangrijke factoren voor de groei van meme-munten. De ondersteunende tweets van Elon Musk speelden bijvoorbeeld een cruciale rol in het succes van Dogecoin (DOGE).

Hoe-meme-munten-werken
Bron: Twitteren

Meme-munten richten zich ook op het opbouwen van een sterkere gemeenschap met actieve leden. Bovendien kopen en houden deze leden de tokens langer huge.

Onlangs was de cryptomarkt ook getuige van de lancering van nuttige mememunten, en het Tamadoge-project is daar het beste voorbeeld van. Je kunt deze munt verdienen door het Metaverse-spel van Tamadoge te spelen. Bovendien kun je deze meme-munt gebruiken om in-game NFT’s te kopen.

Hoe investeer je in mememunten?

Je hebt nu misschien begrepen dat meme-munten geen stabiele vorm van beleggen zijn. U kunt deze munten echter wel bij cryptobeurzen kopen als u toch wilt investeren.

Je kunt populaire meme-munten vinden op gecentraliseerde beurzen zoals Binance, Coinbase en Kraken. Bovendien kunt u nieuw gemaakte meme-munten kopen bij gedecentraliseerde beurzen zoals PancakeSwap of UniSwap.

Hoe te investeren in meme-munten
Bron: Binance.com

Laten we de stappen bekijken om Shiba Inu (SHIB) op Binance te kopen:

 • Bezoek de web site van de Binance-beurs of open de mobiele app.
 • Log in met uw Binance-gebruikersgegevens. Nieuwe gebruikers moeten een Binance-account aanmaken en de gebruikersverificatie voltooien.
 • Kies ‘Handelen’ en klik vervolgens op ‘Spot’. Nu wordt u naar het spothandelsplatform van Binance gebracht.
 • SHIB/USDT en SHIB/BUSD zijn de handelsparen met hoog quantity op de Binance-beurs. Laad dus uw portemonnee met USDT of BUSD.
 • Selecteer nu SHIB/USDT of SHIB/BUSD.
 • Kies vervolgens het bedrag van USDT of BUSD dienovereenkomstig.
 • Klik vervolgens op ‘SHIB kopen’.

Ten slotte ontvang je binnen enkele minuten SHIB-munten in je Binance-portemonnee. Je kunt deze stappen ook volgen om andere mememunten te kopen.

Risico’s die betrokken zijn bij het beleggen in meme-munten

Nu u weet dat u in meme-munten moet investeren, laten we ook eens kijken naar de aanwezige risico’s:

#1. Scherpe prijsdaling

Meme-muntinvesteringen brengen grote prijsschommelingen met zich mee. Tijdens een bearish cryptomarkt kunnen de prijzen van mememunten bijvoorbeeld flink crashen.

Bovendien heeft het merendeel van deze munten geen sterke fundamenten. In dit geval is de kans ook kleiner dat het prijsherstel zal plaatsvinden.

#2. Weinig of geen gebruiksscenario

Cryptocurrencies zoals Bitcoin of Ethereum hebben sterke gebruiksscenario’s die helpen het vertrouwen en de waarde van investeerders te behouden. Bijna alle meme-munten hebben echter geen waardevolle gebruiksscenario’s.

De meeste beleggers vinden het dus niet de moeite waard om het huge te houden tijdens een enorme prijsdaling. In de meeste gevallen verlaten beleggers hun posities tijdens een prijscrash.

#3. Gebrekkige tokenomics

Tijdens de uitgifte van mememunten zijn de oprichters in het bezit van het merendeel van de munten. Deze beleggingsmethode resulteert in een hoge concentratie van eigendom onder een paar mensen.

In deze situatie zal de prijs van het token drastisch dalen, zelfs als een grote tokenhouder zijn aandelen verkoopt. Bovendien werkt deze eigendomsconcentratie ook cryptofraude in de hand.

#4. Gebrek aan doorzichtigheid

De meeste nieuwe mememunten geven niet veel particulars over het venture. In plaats daarvan creëren ze meestal munten op foundation van de huidige tendencies om snelle winsten te genereren.

De meme-muntprojecten onthullen meestal niet de naam van hun oprichters of teamleden. De makers van Shiba Inu blijven bijvoorbeeld anoniem achter de naam ‘Ryoshi’.

Enkele aandachtspunten 📝

 • Vermijd het investeren van serieus geld in meme-munten. Het risico is zeer hoog en er bestaat altijd een kans dat u al uw beleggingen kwijtraakt.
 • Als je deel wilt uitmaken van een op meme gebaseerd cryptoproject, overweeg dan om in een klein fonds te investeren. Zorg er ook voor dat u een bedrag investeert dat in het ergste geval geen financiële gevolgen voor u heeft.
 • Vermijd onnodige ideas en beleggingsadviezen van social media influencers. On-line influencers spelen een cruciale rol bij het promoten van meme-munten, dus het vermijden van dergelijke betaalde campagnes en promoties is altijd beter.
 • Vermijd angst om iets te missen (FOMO). Het is de fundamentele menselijke psychologie om stijgende mememunten te achtervolgen. Helaas leiden dergelijke tendensen in de meeste gevallen tot enorme verliezen.
 • Doe ten slotte uw eigen onderzoek (DYOR) voordat u in meme-munten handelt of investeert.

Laatste gedachten

Meme-munten genereerden medio 2021 ongelooflijke rendementen voor investeerders. Er is echter altijd een hoog risico verbonden aan het investeren in meme-munten zonder daadwerkelijke gebruiksscenario’s.

Ten slotte is het beter om je zuurverdiende geld niet te besteden aan cryptomunten die geen enkel nut hebben. In plaats daarvan kun je een paar mememunten kopen voor de lol of als verzameling.

Bekijk vervolgens cryptocurrency-portefeuilles om uw crypto veilig op te slaan.

Rate this post
porno izle altyazılı porno porno