Mobile Point Of Sale (mPOS) Explained in 5 Minutes or Less

Nu er elke dag nieuwere technologie wordt geïntroduceerd, is er in veel sectoren sprake van exponentiële vooruitgang, wat de manier waarop we naar ons dagelijks leven kijken, heeft veranderd.

Je begint deze overgangen om je heen langzaam op eenvoudige manieren op te merken; Contante betalingen worden nu bijvoorbeeld grotendeels gedaan by way of kaarten of elektronische betaalmethoden.

Eén van die transformaties is de manier waarop kleine bedrijven betalingen ontvangen. Je ziet nu een medium genaamd mPOS. Ik weet dat het woord erg technisch klinkt, maar het is supergemakkelijk te begrijpen.

In dit bericht bespreken we de basisprincipes en feitelijk alles over mPOS, zodat u het in uw voordeel kunt gaan gebruiken.

Wat is mPOS?

In de eenvoudigste bewoordingen is een Cell Level of Sale (mPOS)-systeem een ​​draagbaar verkooppunt dat van een smartphone of pill een kassa maakt, zodat bedrijven in een mum van tijd betalingen van klanten kunnen ontvangen.

Dit is een cloudgebaseerd besturingssysteem; het enige dat nodig is om te functioneren is een smartphone of pill met een sterke internetverbinding.

U kunt betalingen ontvangen by way of een draagbare terminal en een kaartlezer die in het door u geselecteerde mPOS-systeem is geïnstalleerd. Deze systemen werken naadloos op zowel Android- als Apple-apparaten.

Een mPOS maakt gebruik van een QR-codescanner, NFC’s, EMV-betalingen, MSR- en MST-technologieën om betalingen van uw klanten te accepteren en te ontvangen.

Lees ook: Digitale portemonnee: wat het is, hoe het werkt en is het veilig om te gebruiken?

Hoe werkt mPOS?

De werking van mPOS is soepel als boter. Het enige wat u hoeft te doen is een mPOS-app/-oplossing downloaden en instellen op uw smartphone of pill.

Uw geselecteerde serviceprovider stuurt u een kaartlezer, of u kunt er zelf een aanschaffen, die in de audio-aansluiting moet worden geplaatst om kaartbetalingen te verwerken.

U kunt ook gebruikmaken van een additional service van draagbare dockingstations, ook wel slee genoemd. Kortom, hierdoor kan uw apparaat streepjescodes lezen en bonnen afdrukken.

Laten we eens kijken naar het state of affairs ter plaatse om het proces te begrijpen:

 1. Uw klant kiest een product of dienst en voegt deze toe aan de winkelwagen
 2. U begint met het scannen van de productbarcodes met een mPOS met behulp van de digicam van uw apparaat
 3. De applicatie berekent vervolgens het totaalbedrag met eventuele belastingen
 4. Uw klant kan het bedrag nu betalen by way of digitale portemonnees, creditcards/betaalkaarten of met behulp van een QR-code
 5. Je kunt ervoor kiezen om de kassabon af te drukken of een digitale factuur naar hun mobiele telefoon te sturen

Zie je, het proces verloopt soepel en is superhandig.

Soorten mPOS

Web als elke andere betaaldienst is mPOS in de loop van de tijd geëvolueerd om een ​​reeks systemen te hebben die u naar eigen voorkeur kunt implementeren.

Hieronder staan ​​de verschillende soorten ervan om u te helpen beter te begrijpen wat elk als doel dient.

#1. Telefoongebaseerde systemen

Dit is een geweldige optie voor bedrijven zoals foodtrucks, mobiele eating places, enz., die niet veel opslagruimte en {hardware} hebben om een ​​mPOS te bedienen. Je hebt alleen een kaartlezer en een stabiele wifi- of dataverbinding nodig om je transacties te verwerken.

#2. Tabletgebaseerde systemen

Een tabletgebaseerd systeem werkt als een traditioneel kassasysteem op een pill. Je kunt deze optie gebruiken in grotere opstellingen zoals een keuken, transacties uitvoeren met verschillende betaalmethoden en hem gebruiken als QR-scanner, keukenbonprinter en kassa.

Het belangrijkste is dat het regelmatig updates krijgt voor ononderbroken transacties.

#3. POS-kiosken

pos-

Een POS-kiosk wordt op handige locaties geplaatst die gemakkelijk toegankelijk zijn voor klanten. Tafels en bureaus maken het bijvoorbeeld gemakkelijker voor hen om te bestellen en te betalen.

Kiosken kunnen op een pill of telefoon staan, waarvoor een kaartlezer nodig is. Dit wordt toegepast op plaatsen waar het doel is om het contact tussen de exploitant en de klant te verminderen.

#4. Terminal-gebaseerde systemen

terminal-POS

Deze systemen hebben geen mobiele telefoon of pill nodig om te functioneren en zijn eindpunten die bestellingen kunnen opnemen en betalingen kunnen verwerken zonder uw plaats te verlaten. Het werkt op een kaartlezer en POS-software.

Dit is ideaal voor kleine bedrijven en cafés die willen proberen om aan tafel te bestellen.

Voordelen van het gebruik van mPOS

Uit een current onderzoek blijkt dat de adoptie van mPOS jaarlijks met 15,5% groeit.

Als je nieuwsgierig bent naar de reden achter deze verschuiving, dan zijn hier enkele essentiële voordelen die alles verklaren:

 • Een kosteneffectieve optie in vergelijking met het traditionele kassasysteem.
 • Het biedt automatische back-ups en regelmatige updates en beschermt uw gegevens tegen onverwachte uitdagingen.
 • Het biedt een eenvoudige installatie, zodat u het systeem kunt gaan gebruiken op de dag dat u zich aanmeldt.
 • Het geeft u de kracht van verhoogde mobiliteit, wat betekent dat u de vrijheid krijgt om het altijd en overal te bedienen.
 • Het is zeer schaalbaar en biedt onmiddellijke klanttevredenheid, wat leidt tot meer omzet.

De bovenstaande voordelen illustreren het feit dat het hebben van een mPOS om betalingen te accepteren wonderen kan doen voor uw bedrijf en gemak.

mPOS versus. Traditionele kassa

Als je een winkel binnenloopt en ze een pc, kassalade, bonnenprinter of een kaartlezer gebruiken, betekent dit dat ze een traditionele kassa voor je neus gebruiken. Als je het nog niet weet: er zijn batterijen of elektriciteit voor nodig.

Bovendien vereisen ze veel ruimte en zijn ze omvangrijk, waardoor ze immobiel zijn en het gebruik ervan binnen die specifieke winkel wordt beperkt. Het accepteert meestal traditionele betalingsmethoden en beschikt mogelijk niet over tijdige beveiligingsupdates.

Aan de andere kant is een mPOS compact, veelzijdig, draagbaar en veiliger dan zijn voorouderlijke tegenhanger. Het autoriseert ook meer dan één betaalmethode, waardoor u de mogelijkheden voor uw klant kunt vergroten.

Met mPOS krijgt u alle functies van een traditionele POS + meer in een zeer draagbare oplossing.

Suggestions om de beste mPOS te kiezen

Er zijn veel mPOS-oplossingen op de markt en het kiezen van de juiste kan lastig zijn. Het beperken ervan wordt echter eenvoudiger als u standards en voorkeuren instelt.

Hier zijn een paar dingen waarmee u rekening moet houden bij het selecteren van uw gewenste mPOS om uw zakelijke betalingen te stroomlijnen:

#1. Makkelijk te gebruiken

Uiteindelijk is het belangrijk om te begrijpen dat mPOS software program is en mogelijk enige vaardigheden vereist om te kunnen werken. En als het om geld gaat, wil je de boel niet verpesten.

Daarom is het essentieel dat uw systeem een ​​intuïtieve interface heeft en over het algemeen gemakkelijk te gebruiken is. Het resultaat is dat uw personeel er met minimale fouten mee kan werken.

#2. Betalingswijzen

Laten we eerlijk zijn, in de tijd van vandaag; niemand vertrouwt op één ding. Daarom gebruiken veel klanten verschillende betaalmethoden om hun betalingen te initiëren.

Dit vertelt u dat het noodzakelijk is om een ​​systeem te hebben dat de meeste ervan accepteert om te voorkomen dat u een verkoop misloopt. Iedere klant doet er toe, en dat is ook het motto van het door u gekozen systeem.

#3. Integratie met andere oplossingen

Als u een e-commerceplatform exploiteert, zou het dan niet geweldig zijn als uw betalingssysteem daar rechtstreeks aan gekoppeld is? Het helpt u niet alleen met realtime inzichten, maar het geeft u ook duidelijkheid over uw verkooprapport.

Bovendien zou het hebben van een heleboel verschillende integratie geen kwaad, omdat u alleen de vrijheid krijgt om uw bedrijfsprocessen te verbeteren.

#4. Functies

Een van de belangrijkste dingen om te controleren is of de systeemfuncties parallel lopen met uw vereisten. Hoewel de basisfunctionaliteit hetzelfde blijft, worden verschillende systemen geleverd met hun unieke reeks functies, die volgens uw behoeften een tafeldraaier kunnen zijn.

Een systeem dat zich naadloos aanpast aan de laatste traits, helpt u on high of your sport te blijven.

#5. Beveiliging

Beveiliging is waarschijnlijk het belangrijkste factor waar u op moet letten, en u moet heel zeker zijn van de mechanismen die uw systeem gebruikt, aangezien u niet alleen met geld te maken heeft, maar ook met klantgegevens die problemen kunnen veroorzaken als deze verloren gaan of zichtbaar blijven. tot slechte beveiliging.

Beste mPOS-oplossingen

Nu is het eindelijk tijd om te kijken naar de beste mPOS-oplossingen waarop u kunt vertrouwen. Deze worden veel gebruikt, dus je kunt er niet fout mee gaan.

#1. Visa

Visa is een van de meest prominente namen op het gebied van betalingsverwerking en is er ook in geslaagd een blikvanger te zijn op het gebied van mPOS-oplossingen. Het biedt een gebruiksvriendelijk, snel en veilig mPOS-systeem voor uw bedrijf.

Het belangrijkste doel van Visa is om een ​​systeem te creëren dat het doen en ontvangen van betalingen supergemakkelijk maakt, en dat is precies wat ze met dit systeem hebben bereikt.

Om nog maar te zwijgen van het feit dat het merk veel gewicht in de schaal legt bij de naam, en het gebruik ervan zal alleen maar goed zijn voor uw bedrijf.

#2. MasterCard

Mastercard helpt u betalingen op het meest geschikte niveau op de voorgrond te plaatsen door een goedkoop en zeer eenvoudig mPOS-systeem aan te bieden.

Het is gebouwd op een manier die bedoeld is om een ​​verbeterde betaalervaring voor klanten te stimuleren en u te helpen met cloud-, tap-on-telefoon- en pin-on-glasmethoden als betalingsopties.

Bovendien kunt u deelnemen aan hun mPOS-programma om additional voordelen toe te voegen en te profiteren van meer groei voor uw bedrijf.

#3. DigiPay.guru

digi betalen

DigiPay.guru, een betalingsservice die u een robuuste mPOS biedt, heeft mogelijk alle gewenste functies.

Het kan eenvoudig worden geïntegreerd met uw bestaande bedrijfssystemen, en als u een detailhandelaar bent, heeft u ook de mogelijkheid om uw servicekanaal voor uw op kaarten gebaseerde klanten te starten.

Bovendien heeft het:

 • Geen downtime
 • Meerdere betalingsopties, zoals betalen per e-mail, tikken en betalen en mobiel betalen
 • Automatische generatie van facturen na elke verkoop

Het is belangrijk om te vermelden dat de mPOS van DigiPay een white-label-oplossing is, wat het nog beter maakt omdat u het kunt aanpassen aan uw voorkeuren.

#4. LoyLap

Loylap

Een van de grootste USP’s van LoyLap is hun uitstekende ondersteuning die u begeleidt wanneer u vastloopt. Het heeft ook een ander systeem waarmee u de app kunt aanpassen aan de kleurenschema’s en voorkeuren van uw merk.

Hun transactiekosten bedragen 2% en zijn uitgerust met point-of-sale-integratie. U kunt op dit systeem vertrouwen omdat het vrijwel nooit met downtime te maken heeft, dus we kunnen zeggen dat het in uw voordeel werkt.

Met LoyLap kunt u ook uw doelgroep bereiken by way of de promotiefunctie van het platform om meer verkopen te sluiten.

#5. Munt

Mint geeft u een draagbaar, compact apparaat dat betalingen kan accepteren, waar u ook bent.

Het accepteert Visa, Amex, Mastercard en EFTPOS. Het verzendt ook e-mail- en sms-bewijzen naar klanten nadat een transactie is uitgevoerd.

Deze oplossing wordt geleverd met een on-line betalings- en facturatiesysteem met een open API en bovendien lage tarieven waarmee u zich op hun service kunt abonneren.

De installatie is snel en biedt verschillende integraties om de functionaliteit verder te verbeteren.

#6. Vierkante terminal

Vierkante terminal

Sq. Terminal wordt veel gebruikt door retailers en is een compleet en vertrouwd platform dat u alles biedt wat u nodig heeft om uw bedrijf te laten groeien.

Naast het gemakkelijk accepteren van betalingen, kunt u de voorkeuren van klanten volgen en de suggestions controleren die zij na elke verkoop geven.

Uw klant kan met Sq. Terminal dippen, tikken of swipen om betalingen te initiëren. Om nog maar te zwijgen van het feit dat deze oplossing ook betalingsgeschillen kan beheren en verdachte activiteiten kan monitoren om fraude op afstand te houden.

Laatste woorden

Als bedrijfseigenaar kunt u zich het beste aanpassen aan veranderingen, omdat technologie het voor mensen gemakkelijker maakt. Het gebruik van mPOS is een geweldige manier om uw bedrijf en uw klanten te voorzien van een sneller en eenvoudiger betalingsverwerkingssysteem.

De bovenstaande oplossingen zijn de beste, dus u kunt eenvoudig een keuze maken, afhankelijk van uw behoefte.

Bekijk vervolgens deze beste point-of-sale (POS)-systemen om uw bedrijf te laten groeien.

Rate this post
porno izle altyazılı porno porno