15 Best Hosted Wiki Platforms for Your Business

In de wereld van vandaag verwacht iedereen snelle toegang tot informatie.

En om daar toegang toe te krijgen, zijn niet veel van hen bereid een nummer te bellen en te bellen. Ze verwachten het antwoord onmiddellijk te vinden, daarom heb je een kennisbank nodig.

Een kennisbank die is gecreëerd met behulp van een wiki kan de klanttevredenheid vergroten en uw group ook helpen essentiële inhoud beter te organiseren.

Voor degenen onder u die niet weten wat een “wiki” is: het is een serverprogramma/web site waarmee gebruikers effectief kunnen samenwerken en inhoud efficiënt kunnen structureren. Internet zoals hoe Wikipedia is gebouwd, kunt u ook een soortgelijk exemplaar bouwen, maar dan voor uw zakelijke doeleinden.

Je kunt kiezen voor een gehost (SaaS) wikiplatform of een zelfgehost platform, maar ik geef de voorkeur aan het eerste.

Dit is waarom.

Geen stress over het opzetten van dingen

Als je ooit iets vanaf nul hebt opgezet, weet je hoeveel werk dat kost. Met een door uzelf gehoste wiki-oplossing moet u zelf een oplossing bedenken om alles goed in te stellen. Terwijl een gehoste oplossing daarentegen vooraf gebouwd is met alles wat u nodig heeft, hoeft u dus niets in te stellen.

Bespaart tijd en energie

Het is een duidelijk feit dat het veel meer tijd kost om iets helemaal opnieuw te maken dan om het vlak voor het bord te hebben. Met een gehoste oplossing kunt u het tijdrovende installatie- en onderhoudsgedeelte achterwege laten en direct doorgaan met wat belangrijk is: het platform gebruiken.

Een positieve kant hiervan is dat u die vrije tijd daadwerkelijk kunt gebruiken om iets productiefs voor uw bedrijf te doen.

Nieuwe updates en bugfixes

Met een door uzelf gehoste wiki-oplossing moet u zelf voor de updates en eventuele bugfixes zorgen. Aan de andere kant zorgt een gehoste oplossing voor dat alles. Het enige werk dat u doet is het platform gebruiken en hier en daar misschien een beetje aanpassen om beter bij uw zakelijke stijl te passen.

Dat is het. Laten we de volgende wiki-hostingplatforms eens verkennen.

DokuWiki van Kamatera

Kamatera is hier behoorlijk genereus door DokuWiki-hosting aan te bieden voor een free of charge proefperiode van 30 dagen. Het is een wikiplatform geschreven in PHP, waardoor je het zonder database kunt implementeren. Deze open-sourcesoftware werkt met gewone tekstbestanden en ik zou zeggen dat de syntaxis ervan vrijwel identiek is aan die van MediaWiki, wat uitstekend is.

kameraadschap

Ik heb gebruikt @dokuwiki voor bijna een decennium voor de meeste van mijn persoonlijke en professionele documentbehoeften. Ik heb er in het verleden al geld aan gedoneerd.

Gisteren heb ik mijn eerste PR voor het venture ingediend. Hopelijk de eerste van velen. Lijkt me geweldig om terug te geven!#Hacktoberfest #php

— SyntaxSeed (Sherri W) (@SyntaxSeed) 3 oktober 2019

Nadat de free of charge proefperiode voorbij is, kunt u afhankelijk van uw wensen een betaald abonnement kiezen.

Document360

Document360 is een geweldige interne wikitool waarmee groups op één plek kunnen samenwerken, alle bedrijfskennis kunnen delen, volgen en beheren. Het is het perfecte platform om uw wiki te hosten en eenvoudig informatie te delen en te bewerken over handleidingen, bedrijfsbeleidsprocedures, trainingsdocumenten, procesdocumentatie, onboarding en numerous andere werkplekdocumenten.

U kunt de wiki ook voorzien van uw brand en andere identificerende informatie.

Enkele coole functies zijn onder meer:

 • Markdown-editor voor efficiënt en gestructureerd schrijven.
 • Hiermee kun je een onbeperkt aantal berichten maken en deze op categorie ordenen
 • Verschillende toegangsniveaus voor elk bestand, zodat uw group effectief kan samenwerken
 • Krachtige Google-Like-Search om door bestanden en mappen te bladeren en medewerkers snel en eenvoudig te bieden wat ze zoeken.
 • Versiebeheer en terugdraaien, mogelijkheid om terug te gaan naar eerdere versies wanneer dat nodig is.

Document360 wordt vertrouwd door duizenden klanten, waaronder Buyer.io, Datree.io, Harvard College, monday.com, Mambu en Stackify.

Vultr

Er is één klik nodig om Mediawiki te implementeren op Vultr, de open-sourcesoftware waarop Wikipedia draait. Deze veelzijdige applicatie kan u helpen bij het bouwen van gezamenlijke inhoud voor een kennisbank, documentatiesectie of zelfs nieuwsportals zonder dat u een webontwerper hoeft te zijn.

Enkele van de vele functies van deze software program zijn onder meer:

 • Discussie tussen gebruikers
 • Onderling verbinden
 • Media-insluitingen
 • Bewerk en formatteer inhoud volgens uw exacte behoeften
 • Gemakkelijke en vlotte navigatie

U kunt Mediawiki wereldwijd inzetten, allemaal dankzij hun 17 verschillende datacenterlocaties. Het is ook belangrijk om te vermelden dat hun API en configuratiescherm supergemakkelijk te beheren en intuïtief zijn, zodat u minder tijd kunt besteden aan het beheren van de infrastructuur en meer aan codering.

A2Hosting

Een andere zeer bekende hostingprovider, de wiki-oplossing van A2Hosting, kan u helpen bij het vormen van het door u gekozen wiki-platform, zoals MediaWiki, DokuWiki of TikiWiki. Deze hostingprovider staat bekend om zijn snelle servers, omdat ze weten dat zelfs een tweede vertraging in de laadtijd van invloed kan zijn op uw bouncepercentage.

Ze zijn ook redelijk betaalbaar in vergelijking met de andere hostingproviders. De moeite waard om te bekijken.

Zoho-wiki

Als u zeer specifieke en specifieke behoeften heeft voor uw group, dan is Zoho Wiki daar ideaal voor. Het maakt kennismanagement voor groups letterlijk een fluitje van een cent. Hiermee kunt u werkruimten en pagina’s bouwen, gebruikersspecifieke taken toewijzen en zelfs de portal aanpassen aan uw behoeften.

Al met al kunt u een kennisbank creëren, uw inhoud goed beveiligd houden, bij uw merk passen en hun robuuste editor gebruiken om eenvoudig inhoud en verschillende widgets te maken.

XWiki

Met de cloudhosting van XWiki hoeft u zich geen zorgen te maken over internet hosting, upgrades, onderhoud en back-ups. Dat wordt allemaal door hen verzorgd. U kunt aan de slag met hun kleinste abonnement en gaandeweg upgraden wanneer de vereisten hoger worden.

Het is open supply en heeft functies zoals:

 • 24/7 monitoring
 • Tijdige back-ups
 • Geen cloud-lock-in
 • Mogelijkheid om gepersonaliseerde apps te maken voor uw vereisten
 • Kan miljoenen pagina’s verwerken
 • Deskundige ondersteuning

Wij hebben zelden problemen met onze @xwikiorg website – en als we dat doen, is het meestal een gebruikersfout (hoest… hoest… @massonpj). Maar als we een vraag hebben of hulp nodig hebben, staat de bemanning klaar @XWiki zijn altijd snel met een antwoord, grondig in hun oplossing en geduldig met onze medewerkers. Bedankt!

— OpenSourceInitiatief (@OpenSourceOrg) 11 februari 2020

XWiki wordt gebruikt door enkele grote namen zoals Amazon.

kern

Als je veel nadruk legt op productiviteit, dan is Nuclino misschien wel degene die je zoekt. Hun bedrijfswiki maakt het supergemakkelijk en haalbaar om toegang te krijgen tot documenten en informatie binnen één platform.

Internet als elk ander wikiplatform helpt Nuclino kennis van alle teamleden te verbinden met behulp van interne hyperlinks. Het is veel beter dan het hebben van afzonderlijke mappen, bestanden of documenten, allemaal verspreid.

Bovendien kunt u met behulp van clusters, ook wel hiërarchische tags genoemd, dezelfde pagina bij verschillende zoekopdrachten weergeven, zodat u ze gemakkelijker kunt vinden. Deze oplossing is over het algemeen snel en maakt samenwerking een fluitje van een cent.

Aartsbij

Archbee wordt gebruikt door bedrijven als Portfolio field en ColorElephant en biedt een handvol interessante en nuttige functies die uw zakelijke samenwerking alleen maar eenvoudiger zullen maken. Hun editor is vergelijkbaar met die van Slab en voorkomt conflicten bij het opslaan van hetzelfde bestand door verschillende leden.

Bovendien kunt u:

 • Diagrammen insluiten
 • Deel documenten
 • Toegang tot de code-editor om in realtime programma’s te bedenken
 • Zoek direct naar bestanden en informatie
 • Bekijk statistieken voor elk lid

U kunt free of charge aan de slag.

Samenvloeiing

Atlassian’s Confluence kan essentieel zijn om uw teamwerk vorm te geven en effectief samen te werken. Hiermee kunt u een supereenvoudige kennisbank creëren waarin uw group antwoorden onder één dak kan vinden. Daarnaast kunt u vergadernotities en projectplannen maken en uw volledig functionele werkruimte inrichten.

In ruil daarvoor kan uw group aankondigingen doen en suggestions van iedereen ontvangen. Dit helpt waardevolle ideeën en concepten te valideren. Een ding dat ik het leukst vind aan deze service is dat het sjablonen heeft voor bijna elk doel. U hoeft niet iets helemaal opnieuw te schrijven en te delen. Gebruik gewoon de sjablonen, vul uw gegevens in en u bent klaar om te gaan.

Confluence wordt gebruikt door meer dan 40.000 klanten, waaronder Audi, Hubspot en Mix.

Begrip voor wiki’s

Compatibel met Mac, Home windows, mobiele telefoons en web, is Notion for Wikis een andere geweldige optie voor groups en individuen. Of het nu gaat om documenten, notities, doelstellingen of bedrijfspraktijken, u kunt alles opslaan zodat u er gemakkelijk bij kunt.

Met hun drag-and-drop-editor kunt u direct bestanden, multimedia en nog veel meer toevoegen. Deze service is voor iedereen geschikt, omdat je zelfs geen greintje technische kennis nodig hebt. En hetzelfde is het geval met hun samenwerkingssectie. U kunt opmerkingen toevoegen, leden vermelden, bestanden delen en zelfs iedereen samenbrengen om belangrijke particulars te bespreken.

De mogelijkheid om meer dan 50 verschillende apps in te sluiten maakt het een kers op de taart.

Papieren

Een andere service die een drag-and-drop-editor biedt, Papyrs, is er een die moeilijk te verslaan is op deze lijst. Het is verstandig om te zeggen dat hun functies zorgvuldig zijn ontworpen om niet te buigen voor andere companies, omdat ze letterlijk alles hebben waarnaar u op zoek bent.

U kunt notities, bestanden, documenten, formulieren en andere elementen naar uw leden slepen en neerzetten. Aan het eind van de dag kunt u naadloos rapporten bekijken en uw workflow analyseren.

Hun zoekfunctie is een handig hulpmiddel om erachter te komen waar uw bestanden zich bevinden en deze op elk gewenst second te openen. Over het algemeen is er gewoon te veel aan de hand, en je kunt ze allemaal uitproberen met hun free of charge proefperiode van 15 dagen.

Allemaal beantwoord

AllAnswered is een verbijsterend alles-in-één kennisbeheersysteem en draagt ​​zijn naam. Het beantwoordt al uw vragen met hun service. U kunt de kracht van een group, wiki, vraag- en antwoordsectie en workflow in één systeem laten samenkomen. En het beste deel? U kunt toegang krijgen tot ze allemaal voor één betaalbare prijs.

Kortom: u kunt kennis delen, vragen en antwoorden hosten, nieuwe en bijgewerkte informatie creëren en een hoop tijd besparen met behulp van hun kunstmatige intelligentie.

Voordat u zich aan hun betaalde abonnement verbindt, kunt u hun free of charge proefperiode gebruiken.

Kipwijs

Met de mogelijkheid om te integreren met Slack, zet Kipwise samenwerking op steroïden. Dankzij hun snelle zoekfunctie kunt u de gewenste dingen vinden terwijl u aan het praten bent of zelfs terwijl u op een ticket reageert, waardoor u enorm veel tijd bespaart.

Enkele andere functies zijn onder meer:

 • Mogelijkheid om teamgenoten met een fragment te herinneren aan het gebruik van de zoekfunctie voordat ze vragen stellen
 • Wijs specifieke vragen toe aan specifieke leden die deze moeten behandelen
 • Wijs leden toe om inhoud te beoordelen om deze up-to-date te maken
 • Creëer verbluffende gestructureerde inhoud
 • Krijg toegang tot sjablonen om uptime te besparen
 • Elementen uit verschillende bronnen insluiten

Met al die geweldige functies is het behoorlijk moeilijk om geen productdemo te plannen.

Plaat

Met Slab kunt u uw inhoud ordenen en de belangrijkste bovenaan vastzetten voor eenvoudiger toegang. Teamleden kunnen commentaar geven, nieuwe inhoud creëren en discussies voeren, allemaal in realtime.

Een briljante functie die de moeite waard is om over te praten, is de WYSIWYG-editor. Het is niet alleen supergemakkelijk te gebruiken, maar het herkent ook dubbele inhoud en voorkomt dat er per ongeluk meer kopieën worden gemaakt, zelfs als twee verschillende leden tegelijkertijd op ‘opslaan’ klikken. Er is heel weinig ruimte voor fouten met Slab.

Met hun zoekfunctie kunt u snel essentiële gegevens zoeken en een aantal apps van derden integreren om de functies te verbeteren.

SlimWiki

SlimWiki onderscheidt zich een beetje van de massa omdat ze veel aandacht besteden aan het ontwerp en de gebruikerservaring, waardoor u zich meer op uw zaken kunt concentreren. Wanneer we het woord ‘wiki’ horen, is er meestal een saaie visualisatie te zien. Bij SlimWiki is dit echter niet het geval.

Ze hebben een verbluffende lay-out en typografie die de productiviteit onder leden enorm kunnen verhogen. Niet alleen dat, u kunt ook bestanden delen en de geschiedenis van paginabewerking bekijken. Al uw gegevens worden veilig en privé bewaard, dus u hoeft zich nergens zorgen over te maken.

SlimWiki werkt zowel met mobiel als met desktop.

Conclusie

Ik hoop dat de bovenstaande lijst met Wiki-hostingoplossingen u kan helpen beter te beslissen wat het beste is voor uw bedrijf. Sommigen van hen worden geleverd met volwaardige samenwerkingssystemen, andere niet. Afhankelijk van uw wensen vindt u eenvoudig uw match.

Als alternatief kunt u zelf-gehoste wikisoftware verkennen om te zien of dat voor u werkt.

Rate this post
porno izle altyazılı porno porno