What are Altcoins and Why Should You Care?

Altcoins, een time period afgeleid van ‘alternatief’ en ‘munt’, verwijst naar een groep cryptocurrencies die bestaan ​​als alternatief voor Bitcoin. Als de eerste gedecentraliseerde, peer-to-peer digitale valuta zorgde Bitcoin ervoor dat talloze cryptocurrencies konden ontstaan.

Hoewel Bitcoin de eerste en meest bekende digitale valuta blijft, is de opkomst van altcoins de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen.

Veel altcoins streven ernaar concurrentievoordelen en innovatieve oplossingen te bieden om de waargenomen tekortkomingen van Bitcoin aan te pakken. Deze alternatieve valuta zijn bedoeld om verbeteringen ten opzichte van Bitcoin te bieden, zoals snellere transactiesnelheden of verhoogde beveiliging.

Hoe Altcoins een revolutie teweegbrengen in de cryptowereld

Bitcoin werd voor het eerst aan de wereld geïntroduceerd door Satoshi Nakamoto, wiens identiteit nog steeds onbekend is. De whitepaper van Bitcoin liet de wereld kennismaken met het idea van een gedecentraliseerd, betrouwbaar, peer-to-peer geldnetwerk dat zich op een blockchain bevindt en gebruik maakt van Distributed Ledger Know-how (DLT).

Nu duizenden cryptocurrencies de markt overspoelen, is het de moeite waard om te onderzoeken waarom Bitcoin een voorloper blijft in de crypto-industrie.

Bitcoin

Sinds de oprichting in 2009 is Bitcoin omhooggeschoten van het simpelweg kopen van pizza tot de zesde plaats ter wereld. De wereld van cryptocurrencies gaat echter veel verder dan alleen Bitcoin. In de tien jaar sinds haar ontstaan ​​heeft de crypto-industrie een explosieve groei gezien in het aantal beschikbare cryptocurrencies.

CoinGecko somt meer dan 12.000 cryptocurrencies op die geen Bitcoin zijn, die elk verschillende doeleinden dienen, van bestuur tot het aandrijven van data-orakels.

Bitcoin en altcoins verschillen in verschillende opzichten. Het proof-of-work-mechanisme van Bitcoin, dat wordt gebruikt om de blokken te creëren, kan energie-intensief en tijdrovend zijn. Altcoins hebben daarentegen proof-of-stake omarmd, waardoor hun validatieproces efficiënter en minder energie-intensief is.

Bovendien hebben de slimme contractmogelijkheden van Bitcoin beperkingen, maar altcoins hebben geprobeerd deze kritiek aan te pakken door duurzamere en schaalbare oplossingen aan te bieden.

Soorten Altcoins

Soorten altcoins

Nu het cryptolandschap zich verder heeft uitgebreid dan het ontstaan ​​van Bitcoin, zijn er veel altcoin-projecten ontstaan, elk met zijn specifieke kenmerken en gebruiksscenario’s. Deze munten streven ernaar zich te onderscheiden van de oorspronkelijke cryptocurrency, variërend van alternatieve consensusmechanismen tot het oplossen van specifieke problemen.

Ongeacht hun acceptatieniveau worden de finest presterende altcoins gedreven door het doel om bredere toepassingen aan te bieden buiten het domein van meme-munten. Altcoins kunnen grofweg worden gecategoriseerd op foundation van hun gebruiksscenario.

#1. Stabiele munten

Stablecoins zijn een nieuw soort altcoins die prijsstabiliteit beloven, waardoor ze een aantrekkelijke optie zijn voor mensen die hun toevlucht zoeken tot de volatiele aard van cryptocurrencies. De waarde van stablecoins is doorgaans gekoppeld aan fiatvaluta’s zoals de EUR, GBP en USD of aan fysieke activa zoals goud.

Bepaalde stablecoins gebruiken ook algoritmen om hun prijzen aan te passen als reactie op veranderingen in vraag en aanbod.

Deze digitale activa zijn ontworpen om de algehele volatiliteit te verminderen door hun waarde huge te leggen aan een mandje met grondstoffen die als back-up dienen in geval van prijsschommelingen of volatiliteit.

In tegenstelling tot traditionele cryptocurrencies schommelt de waarde van stablecoins binnen een beperkt bereik, waardoor ze een meer voorspelbare investeringsoptie zijn. Enkele van de meest populaire en gewilde stablecoins zijn Tether (USDT), USDC Coin (USDC) en Dai (DAI).

#2. Beveiligingstokens

Beveiligingstokens, ook wel bekend als digitale effecten of tokenized belongings, zijn een manier om het eigendom van echte activa zoals aandelen, obligaties, onroerend goed en grondstoffen te vertegenwoordigen.

Door gebruik te maken van blockchain-technologie maken deze tokens fractioneel eigendom, verhoogde liquiditeit en wereldwijde handelsmogelijkheden voor deze activa mogelijk. Web als traditionele aandelen bieden safety tokens vaak aandelen aan beleggers, wat resulteert in eigendoms- of dividenduitkeringen.

Beleggers kunnen doorgaans toegang krijgen tot beveiligingstokens through Safety Token Gives (STO’s) of Preliminary Change Gives (IEO’s). Beveiligingstokens, opgeslagen in een gedistribueerd grootboek, vertegenwoordigen een digitaal of liquide aandeel in materiële activa, waardoor ze het blockchain-equivalent van aandelen worden.

Of het nu gaat om een ​​belang in intellectueel eigendom, een auto, onroerend goed of andere activa, beveiligingstokens maken de weg vrij voor een nieuw tijdperk van digitale activa. Populaire beveiligingstokens zijn IMPT, Meta Music en Aquarius Fund.

#3. Meme-munten

Mememunten zijn gemaakt als een knipoog naar de populaire en vaak humoristische internetmemecultuur. Deze munten zijn vaak gebaseerd op een grap of een speelse kijk op bekende cryptocurrencies en zijn bedoeld om viraal te gaan, internet zoals de memes waarop ze zijn geïnspireerd.

Mememunten hebben doorgaans een ruime of onbeperkte voorraad, wat bijdraagt ​​aan hun lage prijs per eenheid. Door deel uit te maken van een grotere gemeenschap, gecombineerd met de kracht van sociaal delen en verhalen vertellen, blijft de interesse in deze troeven levend.

Drie van de meest populaire meme-munten zijn Dogecoin (DOGE), Shiba Inu (SHIB) en Child Dogecoin (BABYDOGE). Zelfs op beroemdheden geïnspireerde munten, zoals de munt met Will Smith-thema, zijn op de markt verschenen.

#4. Op mijnbouw gebaseerd

Op mijnbouw gebaseerde altcoins zijn een soort cryptocurrency die tot stand komen through het mijnbouwproces. Met behulp van een Proof-of-Work (PoW)-mechanisme worden deze digitale activa gegenereerd door het verifiëren en toevoegen van transactieblokken aan de blockchain.

Enkele van de bekende op mijnbouw gebaseerde cryptocurrencies zijn Zcash (ZEC), Monero (XMR) en Litecoin (LTC).

#5. AI-munten

De ontwikkeling van AI heeft de afgelopen jaren ongelooflijke vooruitgang geboekt en de integratie ervan met de wereld van cryptocurrency wordt steeds waarschijnlijker. OpenAI, ondersteund door Sam Altman en Elon Musk, heeft ChatGPT gecreëerd, een door AI aangedreven chatbot die rechtstreeks op de blockchain kan communiceren.

AI-Crypto-handelsbot

Dit kan brede implicaties hebben, van het vergroten van de beveiliging en schaalbaarheid tot het verbeteren van de gebruikerservaring en het doen van marktvoorspellingen. Bovendien kunnen ontwikkelaars applicaties en diensten creëren met behulp van revolutionaire technologie, wat mogelijk kan resulteren in een efficiënter en transparanter systeem.

Ook worden AI-tokens ontwikkeld om een ​​infrastructuur te bieden voor AI-projecten, zoals gedecentraliseerde AI-marktplaatsen, AI-aangedreven portfoliobeheer, voorspellingen, het genereren van afbeeldingen, padvinden, autonome organisaties en meer.

Deze tokens kunnen ook bestuursrechten aan hun houders verlenen of worden gebruikt om transacties op het AI-platform te vergemakkelijken. De meest populaire en trending AI-munten zijn The Graph (GRT), Fetch (FET) en Ocean Protocol (OCEAN).

#1. Ethereum (ETH)

Ethereum

Als de op een na grootste cryptocurrency in termen van marktkapitalisatie heeft Ethereum, vaak BTC 2.0 genoemd, furore gemaakt in de ruimte voor digitale activa. In tegenstelling tot Bitcoin, dat werkt op foundation van een proof-of-work-consensusmechanisme, is Ethereum na een succesvolle implementatie in september 2022 overgestapt op een proof-of-stake-protocol, bekend als ‘The Merge’.

Deze verschuiving in het consensusmechanisme heeft het mogelijk gemaakt dat transacties kosteneffectiever kunnen worden verwerkt, zowel vanuit ecologisch als economisch oogpunt, en heeft een uitgebreider scala aan potentiële toepassingen voor blockchain-technologie geopend dankzij de compatibiliteit van Ethereum met slimme contracten.

#2. Rimpeling (XRP)

Ripple is een betalingsplatform dat gebruik maakt van blockchain-technologie om internationale betalingen te vergemakkelijken. Het beschikt over efficiënte, goedkope transacties en hoge verwerkingssnelheden. Het bedrijf heeft partnerschappen gevormd met veel financiële instellingen die zijn technologie gebruiken.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is Ripple geen cryptocurrency. Het heeft echter wel een cryptocurrency-token genaamd XRP waarin individuen kunnen investeren.

#3. Litecoin (LTC)

Litecoin, vaak Digital Silver genoemd, is een peer-to-peer (P2P) cryptocurrency-netwerk waarmee gebruikers snel en betaalbaar geld wereldwijd kunnen overboeken.

Litecoin is ontwikkeld als een afsplitsing van Bitcoin en wil drie belangrijke uitdagingen aanpakken waarmee het Bitcoin-netwerk wordt geconfronteerd: trage transactiesnelheden, schaalbaarheidsproblemen veroorzaakt door netwerkcongestie en centralisatie van miningpools.

Voordelen van Altcoins

Altcoins-vergeleken met bitcoins

Bitcoin heeft een cryptografisch protocol en wordt voornamelijk als valuta gebruikt. Altcoins hebben echter een breder scala aan functionaliteiten en bieden een diverser scala aan waardefactoren, waardoor ze aantrekkelijker worden voor beleggers die hun portefeuilles willen diversifiëren.

 • Verhoogde functionaliteit: Altcoins bieden meer functionaliteiten dan alleen dienen als digitale valuta. Ze maken nieuwe gebruiksscenario’s mogelijk in sectoren zoals peer-to-peer financiën, automatisering en het opbouwen van vertrouwen rond transacties.
 • Gediversifieerde waardedrivers: Altcoins hebben verschillende waardefactoren, waaronder slimme contractplatforms, DeFi-apps, NFT’s en gedistribueerde opslagplatforms, waardoor consumenten en bedrijven op nieuwe manieren kunnen communiceren en hun activiteiten kunnen beheren.
 • Toegang tot meer speculatieve activa: Institutionele investeringen in digitale activa groeien om investeringen in meer speculatieve activa dan Bitcoin mogelijk te maken.
 • Goedkopere prijs: Naarmate de belangstelling voor crypto groeit, gaan beleggers op zoek naar altcoin-mogelijkheden die lage prijzen en een hoog groeipotentieel bieden.
 • De tekortkomingen van Bitcoin aanpakken: Altcoins zoals Ethereum en Solana zijn gemaakt om de beperkingen van Bitcoin aan te pakken, waaronder schaalbaarheid, beveiliging en kostenproblemen.

Waarom Altcoins crashen

Begrijpen waarom Altcoins crashen

Cryptocurrency-markten worden gekenmerkt door een hoge instabiliteit, vooral omdat de waarde van cryptocurrency niet gebaseerd is op enig tastbaar bezit.

Hier zijn een paar voorbeelden waarom altcoins zouden mislukken:

 • Gebrek aan reële steun voor de beoordeling van intrinsieke waarde.
 • Hoge volatiliteit op de cryptocurrency-markt.
 • Een grotere afhankelijkheid van hefboomwerking om aankopen te financieren leidt tot liquiditeitsproblemen.
 • Er zijn minder kopers aanwezig in tijden van hoge verkoopactiviteiten.
 • Institutionele handelsproblemen als gevolg van verstoring van de markt door grote transacties.
 • De negatieve impression van staatsregelgeving en de beperking van crypto.
 • Zorgen over blockchain en netwerkbeveiliging. Associatie met de aandelenmarkt en de volatiliteit ervan.

Factoren waarmee u rekening moet houden voordat u in Altcoins investeert

Het analyseren van de crypto-whitepaper is cruciaal om een ​​cryptocurrency te evalueren, omdat het een overzicht geeft van de doelstellingen en strategieën van het mission. De whitepaper omvat de tokenomics, zoals de distributie van tokens, aanbodlimieten en informatie over het slaan en branden van tokens.

Het is ook van cruciaal belang om het group achter het mission te begrijpen, wat hun doelen zijn en hoe ze deze willen bereiken. Een ontbrekend whitepaper of een whitepaper met spel- en grammaticafouten moet als een belangrijk waarschuwingssignaal worden beschouwd.

Het nut van een cryptocurrency is een andere cruciale issue waarmee rekening moet worden gehouden bij het investeren in de cryptomarkt.

Sommige cryptocurrencies dienen een praktisch doel, zoals Ethereum, dat veel wordt gebruikt voor slimme contracten en NFT-projecten. Gedecentraliseerde digitale valuta zoals Bitcoin worden ook veel gebruikt voor betalingen en als waardeopslag.

Utility-tokens, zoals Fundamental Consideration Tokens (BAT), dienen een specifiek doel, zoals het betalen voor advertenties in de Courageous-browser. Aan de andere kant bestaan ​​sommige munten, zoals meme-munten, als grapjes en hebben ze mogelijk geen duurzame waarde.

Het is belangrijk om de risico’s te begrijpen en weloverwogen investeringsbeslissingen te nemen in de cryptomarkt.

Concluderend kan het reguleren van cryptocurrencies in economieën aanzienlijke voordelen opleveren. In de toekomst is het van cruciaal belang om de vooruitgang op het gebied van digitale activa in evenwicht te brengen en tegelijkertijd de risico’s te beperken door middel van goede regelgeving.

U kunt ook de beste Net 3.0-crypto’s en digitale portemonnee verkennen.

Rate this post
porno izle altyazılı porno porno